Latest Posts

Evans, încrezător că va avea o direcție mai clară cu mașina Toyota WRC pentru 2023

Vizualizări: 15532

Elfyn Evans crede că are o direcție mai clară cu privire la modul în care să facă ca mașina Toyota GR Yaris să se potrivească mai bine stilului său de pilotaj anul viitor, după o campanie dezamăgitoare în Campionatul Mondial de Raliuri 2022.

Vicecampionul WRC în 2020 și 2021 a întâmpinat dificultăți în a se integra cu noile mașini hibride Rally1, precum și cu coechipierii săi, mai ales cu Kalle Rovanpera, care a obținut șase victorii în drumul său spre titlul in Campionatul Mondial de Raliuri, WRC. Elfyn Evans a încheiat anul fără o victorie pentru prima dată din 2019, pe drumul spre locul patru în clasamentul campionatului.

Evans
Elfyn Evans, Toyota Gazoo Racing. Raliul Japoniei 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Pilotul în vârstă de 33 de ani a obținut patru clasări pe locul al doilea pe parcursul anului și a fost ferm în lupta pentru victorie la Raliul Japoniei weekendul trecut, până când o pană duminică i-a răpit șansa de a-l provoca pe Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport pentru victorie. Deși a fost dezamăgit să vadă că șansa de victorie a scăpat, Elfyn Evans a declarat că a făcut un „pas înainte masiv” cu modelul GR Yaris dezvoltat de către Toyota Gazoo Racing după o cursă dificilă până pe locul șase pe asfalt în Spania înainte de călătoria în Japonia.

„Nu poți pune totul pe seama norocului și trebuie să-ți asumi responsabilitatea atunci când aceste lucruri merg prost”, a declarat Elfyn Evans pentru presa. „Este masiv dezamăgitor pentru mine și pentru echipă, de asemenea, dar cel puțin partea pozitivă este că am făcut un pas uriaș înainte față de unde am fost în Spania, așa că cel puțin avem asta de luat în buzunarul din spate pentru anul viitor”.

Evans
Elfyn Evans, Toyota Gazoo Racing. Raliul Japoniei 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„Am lucrat cu băieții pentru a înțelege un pic mai bine cum să extragem mai multă performanță din partea mea. Au existat unele schimbări în stilul meu în ceea ce privește condusul. Mașina este, bineînțeles, un pic diferită față de Spania, așa că au fost câteva schimbări de ambele părți”. Reflectând asupra lecțiilor învățate în acest sezon, Elfyn Evans este încrezător că poate începe campania din 2023 pe o bază mai solidă cu cunoștințele dobândite despre cum să facă ca GR Yaris să se potrivească mai bine stilului său.

„Cred că toate lecțiile pe care le-am învățat ar trebui să ne pună într-o poziție mai bună pentru anul viitor”, a adăugat el. „Există încă o mulțime de domenii la care trebuie să lucrăm pentru a fi mai buni anul viitor. Au existat îmbunătățiri pe parcursul anului și cred că avem o direcție mai clară în ceea ce privește modul în care putem face ca mașina să funcționeze un pic mai bine pentru mine”.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss