Latest Posts

Elfyn Evans “nu-și mai poate permite prea multe greșeli” în lupta pentru titlu în WRC.

Vizualizări: 12365

Elfyn Evans spune că “nu-și mai poate permite prea multe greșeli”, în timp ce încearcă să-și relanseze campania din Campionatul Mondial de Raliuri la reluarea competiției în Croația, săptămâna viitoare.

Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a avut un început dificil în noua eră hibridă a WRC, ocupând locul 13 în clasamentul campionatului, după ce a obținut patru puncte în primele două raliuri din Monte Carlo și Suedia. Elfyn Evans, care a terminat pe locul doi după Sebastian Ogier în ultimele două sezoane WRC, era pe cale să urce pe podium la Monte Carlo când a acroșat un terasament, punând capăt oricărei speranțe de a obține puncte solide.

Elfyn, Evans

Galezul a fost blocat într-o luptă cu coechipierul său Kalle Rovanpera pentru victorie în Raliul Suediei în februarie, înainte ca evenimentul să se desfășoare atunci când a fost lovit de o penalizare pentru un final sălbatic al ultimei etape de sâmbătă. El a căzut apoi duminică dimineața și nu a putut să reintre în raliu încheind etapa de putere după ce GR Yaris al său a suferit o defecțiune hibridă.

Înainte de Raliul Croației de săptămâna viitoare, Elfyn Evans este nerăbdător să dea startul sezonului pentru a da viață aspirațiilor sale la campionat. În vârstă de 33 de ani are o formă pe drumurile asfaltate din Croația, după ce anul trecut a terminat pe locul doi la debutul WRC al evenimentului, pierzând victoria cu 0,6s în fața lui Sébastien Ogier.

Elfyn, Evans

„Bineînțeles că nu a fost nici pe departe începutul de an pe care ni l-am dorit, așa că trebuie să începem în forță în Croația”, a declarat Elfyn Evans, care se află la 42 de puncte în spatele liderului campionatului, Kalle Rovanpera. „Nu va fi un raliu ușor, ne vom concentra să facem tot ce putem și să vedem dacă putem pleca cu câteva puncte bune”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Trebuie să privim înainte, dar știm de asemenea că nu ne putem permite prea multe alte greșeli, asta este foarte clar. Trebuie să ne concentrăm pe performanța care ne așteaptă și să o conducem cât mai bine. Este adevărat că raliul de anul trecut a fost unul bun pentru noi. Cred că au fost anumite bucle în care poate ne-am luptat, unde am făcut unele schimbări de set up care nu ne-au convenit. Putem încerca să învățăm din asta acum și să ne asigurăm că avem mașini potrivite pentru condiții și să avem o cursă puternică”.

Elfyn, Evans

Săptămâna trecută, Elfyn Evans s-a alăturat echipei Toyota Gazoo Racing pentru un test pre-eveniment în Croația, pentru a parcurge un program de testare detaliat, dezvăluind că dezvoltarea noului GR Yaris progresează pe asfalt. „A fost plăcut să mă întorc în mașină, a fost o pauză lungă”, a adăugat el. „Am avut un test rapid pe pietriș, dar este plăcut să ne întoarcem pe asfalt și până acum am lucrat la câteva opțiuni. A fost un drum deosebit de alunecos, care seamănă cu ceea ce vom avea la Raliul Croației. Este un loc bun pentru a face ceva muncă”.

„Cred că totul începe să se simtă un pic mai normal acum cu aceste mașini noi, dar bineînțeles că vrem să continuăm să ne îmbunătățim. Am lucrat la câteva opțiuni, unele pozitive, altele nu prea, dar asta face parte din teste. Este plăcut să vedem că se înregistrează unele progrese”. Raliul Croației începe cu shakedown-ul joia viitoare.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss