More

  Latest Posts

  Elfyn Evans “nu-și mai poate permite prea multe greșeli” în lupta pentru titlu în WRC.

  Elfyn Evans spune că “nu-și mai poate permite prea multe greșeli”, în timp ce încearcă să-și relanseze campania din Campionatul Mondial de Raliuri la reluarea competiției în Croația, săptămâna viitoare.

  Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a avut un început dificil în noua eră hibridă a WRC, ocupând locul 13 în clasamentul campionatului, după ce a obținut patru puncte în primele două raliuri din Monte Carlo și Suedia. Elfyn Evans, care a terminat pe locul doi după Sebastian Ogier în ultimele două sezoane WRC, era pe cale să urce pe podium la Monte Carlo când a acroșat un terasament, punând capăt oricărei speranțe de a obține puncte solide.

  Elfyn, Evans

  Galezul a fost blocat într-o luptă cu coechipierul său Kalle Rovanpera pentru victorie în Raliul Suediei în februarie, înainte ca evenimentul să se desfășoare atunci când a fost lovit de o penalizare pentru un final sălbatic al ultimei etape de sâmbătă. El a căzut apoi duminică dimineața și nu a putut să reintre în raliu încheind etapa de putere după ce GR Yaris al său a suferit o defecțiune hibridă.

  Înainte de Raliul Croației de săptămâna viitoare, Elfyn Evans este nerăbdător să dea startul sezonului pentru a da viață aspirațiilor sale la campionat. În vârstă de 33 de ani are o formă pe drumurile asfaltate din Croația, după ce anul trecut a terminat pe locul doi la debutul WRC al evenimentului, pierzând victoria cu 0,6s în fața lui Sébastien Ogier.

  Elfyn, Evans

  „Bineînțeles că nu a fost nici pe departe începutul de an pe care ni l-am dorit, așa că trebuie să începem în forță în Croația”, a declarat Elfyn Evans, care se află la 42 de puncte în spatele liderului campionatului, Kalle Rovanpera. „Nu va fi un raliu ușor, ne vom concentra să facem tot ce putem și să vedem dacă putem pleca cu câteva puncte bune”.

  „Trebuie să privim înainte, dar știm de asemenea că nu ne putem permite prea multe alte greșeli, asta este foarte clar. Trebuie să ne concentrăm pe performanța care ne așteaptă și să o conducem cât mai bine. Este adevărat că raliul de anul trecut a fost unul bun pentru noi. Cred că au fost anumite bucle în care poate ne-am luptat, unde am făcut unele schimbări de set up care nu ne-au convenit. Putem încerca să învățăm din asta acum și să ne asigurăm că avem mașini potrivite pentru condiții și să avem o cursă puternică”.

  Elfyn, Evans

  Săptămâna trecută, Elfyn Evans s-a alăturat echipei Toyota Gazoo Racing pentru un test pre-eveniment în Croația, pentru a parcurge un program de testare detaliat, dezvăluind că dezvoltarea noului GR Yaris progresează pe asfalt. „A fost plăcut să mă întorc în mașină, a fost o pauză lungă”, a adăugat el. „Am avut un test rapid pe pietriș, dar este plăcut să ne întoarcem pe asfalt și până acum am lucrat la câteva opțiuni. A fost un drum deosebit de alunecos, care seamănă cu ceea ce vom avea la Raliul Croației. Este un loc bun pentru a face ceva muncă”.

  „Cred că totul începe să se simtă un pic mai normal acum cu aceste mașini noi, dar bineînțeles că vrem să continuăm să ne îmbunătățim. Am lucrat la câteva opțiuni, unele pozitive, altele nu prea, dar asta face parte din teste. Este plăcut să vedem că se înregistrează unele progrese”. Raliul Croației începe cu shakedown-ul joia viitoare.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Rally Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss