Latest Posts

Elfyn Evans a fost la înălțime și a preluat comanda sâmbătă în Croația

Vizualizări: 17844

Elfyn Evans este la un pas de o victorie mult dorită în Campionatul Mondial de Raliuri FIA, după ce a preluat conducerea Raliului Croației în penultima etapă de sâmbătă.

Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a preluat controlul epuizantei probe de asfalt la începutul zilei, atunci când Thierry Neuville, care a condus cu 5,7 secunde vineri seara, s-a prăbușit și a abandonat în etapa a doua. Hyundai i20 N al lui Thierry Neuville a ieșit din linie și s-a ciocnit cu un bloc de beton, ceea ce a provocat daune grave la roți și la componentele suspensiei.

Elfyn, Evans
Din elicopterul WRC TV, Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) din echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT sunt văzuți alergând în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația, la Zagreb, Croația, în 22 aprilie 2023. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Ieșirea sa i-a oferit lui Elfyn Evans un avans sănătos de 22,6sec la jumătatea zilei. Dinamica s-a schimbat atunci când Ott Tänak a dat drumul la căldură după service în capitala croată Zagreb, reducând tamponul lui Elfyn Evans la aproape jumătate cu două etape rămase. Cu toate acestea, estonianul a fost împiedicat de o defecțiune tehnică care l-a costat timp prețios în finalul zilei și a terminat la 25,4sec de lider.

O victorie pentru Elfyn Evans, dacă va reuși să-l țină la distanță pe Ott Tänak, ar fi prima sa victorie de la Raliul Secto al Finlandei din 2021, în urmă cu peste 18 luni. “Dacă Ott Tänak ar avea probleme, nu i-aș dori asta”, a declarat galezul. “Nu este frumos să exploatezi un astfel de decalaj, dar bine, mai este un drum lung de parcurs”.

Elfyn, Evans
Din elicopterul WRC TV, Esapekka Lappi (FIN) Janne Ferm (FIN) de la HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți alergând în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația la Zagreb, Croația pe 22 aprilie, 2023. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi și-a adus Hyundai i20 N acasă pe un îndepărtat loc trei în clasamentul general, în ciuda faptului că a fost lipsit de încredere în unele dintre secțiunile poluate cu pietriș. O jumătate de derapaj în SS13 nu a ajutat lucrurile, deși finlandezul a presat mai mult după-amiaza și a rămas în urma lui Tänak cu o jumătate de minut la închiderea jocului. Sébastien Ogier a pornit pe picior greșit, după ce vineri seară a primit o penalizare de un minut pentru o abatere de siguranță.

El a fost apoi împovărat cu o sancțiune suplimentară de 10 secunde după ce o problemă tehnică pe secțiunea de șosea l-a făcut să se înregistreze cu întârziere la prima etapă. Dar pilotul de la Toyota Gazoo Racing, câștigător aici în 2021, a urcat de pe locul șapte pe locul patru în clasamentul general după ce a reușit să obțină trei cele mai bune timpi de etapă. În spatele său s-au aflat coechipierii Kalle Rovanperä și Takamoto Katsuta, ambii depășindu-l pe Pierre-Louis Loubet în timp ce acesta se chinuia să găsească tracțiune pe pneurile de compoziție dură.

Elfyn, Evans
Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) de la echipa M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM sunt văzuți alergând în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația la Zagreb, Croația pe 22 aprilie, 2023. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Yohan Rossel a rămas în fruntea categoriei WRC2 și s-a menținut pe locul opt la general, în fața lui Nikolay Gryazin și Emil Lindholm, care au completat clasamentul.
Finalul de duminică, la nord de Zagreb, prezintă cele mai largi drumuri din weekend. Deschiderea Trakošćan – Vrbno (13,15 km) începe aproape de un castel lacustru din secolul al XIII-lea, în mijlocul unor peisaje superbe, și este urmată de Zagorska Sela – Kumrovec (14,09 km). Ambele sunt parcurse de două ori, ceea ce duce totalul zilei la 54,48 km.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Poziții fruntașe după ziua de sâmbătă:
1. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris 2hr 20min 5.7sec.
2. O Tänak / M Järveoja EST Ford Puma +25.4sec.
3. E Lappi / J Ferm FIN Hyundai i20 N +55.4sec.
4. S Ogier / V Landais FRA Toyota GR Yaris +1min 49.4sec.
5. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris +1min 51.4sec.
6. T Katsuta / A Johnston JPN Toyota GR Yaris +2min 25.9sec.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss