GP24 Media

LATEST POSTS

Echipajul tricolor a început cu bine aventura la Dakar Rally

Vizualizări: 13964

Singurul echipaj românesc pe patru roti aflat în cursa pentru Dakar de la Africa Eco Race, format din Claudiu Barbu și Marius Lupu, a încheiat cu brio primele două probe speciale ale competiției, care are o lungime totală de 6.500 de kilometri.

După startul festiv de la Monte Carlo, la care a fost prezent inclusiv Prințul Albert de Monaco, Barbu și Lupu au pornit ieri în prima probă de pe tărâm african, între Tanger și Tarda, care a avut și o probă super specială de 23,18 km. Tricolorii au încheiat pe locul 31 la open și pe 15 la general SSV cu al lor Polaris Turbo S.

În cea de-a doua etapă, din totalul de 12 programate la această ediție a Africa Eco Race, desfășurată tot în Maroc, între Tarda și Mhamid, pe o distanță de 330 de kilometri, echipajul României a avut un parcurs excelent și a recuperat în clasament.

Echipajul tricolor a început cu bine aventura la Dakar Rally
Barbu și Lupu au parte și de o echipă de asistență formată din Silviu Glodeanu și Adrian Moldoveanu.

Claudiu Barbu și Marius Lupu se află în acest moment pe poziția a 20-a în clasamentul open auto și pe locul 7 în clasamentul general SSV. Următoarea probă va avea loc joi, între localitățile marocane Mahmid și Assa, cu o distanță de 498 de kilometri.

Dacă pentru dublul campion național open la rally raid, Claudiu Barbu, este a treia ediție la care ia startul, pentru copilotul Marius Lupu, unul dintre cei mai experimentați copiloți de off road din România, este debutul la Africa Eco Race. La precedentele două ediții, Barbu a încheiat pe 39 în 2018, respectiv pe 30 în 2019.

Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES