More

  Latest Posts

  Racing Team Nederland se alătură IMSA pentru rundele de anduranță

  Racing Team Nederland va participa în rundele de enduro ale campionatului IMSA WeatherTech SportsCar în sezonul viitor, după ce a câștigat onoruri în Campionatul Mondial de Anduranță FIA din acest an.

  Racing Team Nederland, care a câștigat coroana Pro/Am LMP2 în WEC 2021, va disputa cele patru curse de distanță lungă care alcătuiesc Cupa de anduranță sponsorizată de Michelin cu un Oreca 07-Gibson condus din nou de echipa franceză TDS Racing.

  Șeful echipei Nederland Frits van Eerd, al cărui lanț de supermarketuri Jumbo este un sponsor personal al lui Max Verstappen, va fi însoțit de coechipierul obișnuit Giedo van der Garde și Dylan Murry, fiul fidelului mașini sport David, la Daytona, Sebring, Watkins Glen și Road Atlanta enduro.

  Lor li se va alătura pentru Rolex 24 din ianuarie la Daytona pilotul olandez IndyCar Rinus VeeKay, un câștigător al cursei cu Ed Carpenter Racing anul acesta, care este, de asemenea, sponsorizat de van Eerd.

  Van Eerd, care a câștigat singur titlul WEC după ce colegii de echipă van der Garde și Job van Uitert au ratat runda de la Monza din cauza testării pozitive pentru COVID, a fost deschis cu privire la aspirația sa de a concura în IMSA și a dus echipa să concureze la Daytona la începutul acestui an.

  „De când am câștigat titlul mondial în 2021, momentul acestei noi provocări este perfect”, a spus el.

  Nederland

   

  „Mi-a plăcut să fac curse în minunatul WEC, dar am spus întotdeauna că la un moment dat aș vrea să duc și RTN la IMSA.

  „Am studiat în SUA și am participat la cursele IMSA atunci, așa că, să fac acum aceste patru curse celebre IMSA este într-adevăr un vis devenit realitate pentru mine.”

  Van Eerd a explicat că și-a dorit un pilot american într-o echipă care a fost în mod tradițional olandeză.

  „Acum concurăm în America, așa că, în calitate de pilot de argint, îmi doream un tânăr talent american în echipă”, a spus el. „Dylan este rapid și, de asemenea, știe deja toate circuitele pe care vom concura anul viitor”.

  Murry, în vârstă de 20 de ani, trece de la clasa LMP3 a IMSA, în care a terminat pe locul al treilea anul acesta la bordul unui Ligier condus de Riley Motorsport.

  VeeKay a explicat că „a fost întotdeauna visul meu să concurez într-o zi împreună cu Frits, care a fost sponsorul meu loial de mulți ani”.

  Tânărul de 21 de ani și-a făcut debutul IMSA la Daytona anul trecut, conducând pentru echipa DragonSpeed LMP2.

  Racing Team Nederland părăsește WEC după trei sezoane. A început cu un Dallara P217 condus de echipa olandeză DayVtec în supersezonul 2018/19, înainte de a trece cu un Oreca și TDS pentru 2019/20.

  A câștigat o victorie în clasa LMP2 la Fuji în 2019 cu van Eerd, van der Garde și Nyck de Vries înainte de apariția clasei Pro/Am pentru formații..

  Mai multe ştiri despre IMSA găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss