Latest Posts

După exilul de la Citroen WRC, Lappi se alătură echipei M-Sport alături de Suninen și Greensmith

Vizualizări: 17697

 Ieșirea din Campionatul Mondial de Raliuri de la Citroen l-a lăsat fără loc pe Esapekka Lappi și s-a alăturat echipei M-Sport Ford World Rally Team pentru 2020 alături de Teemu Suninen și Gus Greensmith. Piloții finlandezilor Lappi și Suninen vor aborda toate cele 13 runde ale WRC-ului din acest an, în timp ce Greensmith primește nouă runde la bordul unui Ford Fiesta WRC.

Prima apariție publică a echipei vine împreună la Autosport International săptămâna viitoare, unde echipajelor li se vor alătura directorul M-Sport, Malcolm Wilson, și directorul echipei Richard Millener, pentru a prezenta planurile M-Sport pentru sezonul viitor.

Lappi a câștigat primul său titlu de raliu – Campionatul Finlandez de Raliuri din 2012 – într-o Fiesta S2000 construită de echipa M-Sport. El a condus în noul program R5 al Skoda, care a culminat cu câștigarea titlului WRC 2 în 2016, înainte de a păși la Toyota unde a câștigat mitingul de acasă – Rally Finlanda – în 2017.

După exilul de la Citroen WRC, Lappi se alătură echipei M-Sport alături de Suninen și Greensmith

 

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-a mutat la Citroen alături de Sebastien Ogier pentru 2019 și a marcat trei podiumuri în drum spre locul 10 în campionat. Ogier s-a alăturat echipei Toyota pentru 2020, alături de fostul pilot M-Sport, Elfyn Evans, pe care Lappi îl înlocuiește acum, asigurând ultimul loc din fabrică în WRC. “Aștept cu nerăbdare această nouă aventură și sunt încântat să văd ce putem realiza”, a spus Lappi.

M-Sport Ford are o adevărată pasiune pentru raliu și au existat o mulțime de piloți talentați disponibili pentru acest loc, așa că sunt foarte fericit că și-au pus încrederea în noi – oferindu-mi mie și lui Janne o oportunitate de a arăta ce putem face în 2020. „Începem testarea săptămâna aceasta și chiar aștept cu nerăbdare să descopăr Fiesta. “Ultima dată când am condus un Ford am avut mult succes și ar fi minunat să vedem că va continua anul acesta. Abia aștept să încep și sper să putem forța pentru rezultate bune.”

Combinația dintre Lappi și Suninen aduce M-Sport înapoi pe o linie prim-finlandeză. Wilson a spus: „Ne întoarcem la rădăcinile noastre în mai multe feluri în acest an – câmpind o echipă tânără și primind finlandezii înapoi în familie. Ne-am bucurat de rezultate fantastice cu Marcus [Gronholm], Mikko [Hirvonen] și Jari -Matti [Latvala] și acum aștept cu nerăbdare să văd cum se dezvoltă următoarea generație de finlandezi.

„Dar filozofia noastră de bază a fost întotdeauna promovarea și progresul talentelor tinere, iar cu Esapekka, Teemu și Gus avem trei tineri talentați, care sunt cu toții capabili să dea rezultate bune.”

Suninen care a fost de două ori pe podium, va începe al doilea sezon complet într-o Fiesta de fabrică. “Este grozav să fii într-o echipă cu Esapekka pentru că a fost ca un erou pentru mine în copilărie”, a spus Suninen.

“Când am început să fac karting-ul ca adolescent în Finlanda, el era în aceeași echipă și a câștigat campionatul. Trei ani mai târziu am putut să fac la fel, iar acum suntem amândoi la raliu și amândoi din nou în aceeași echipă. !“

Greensmith, își va începe programul cu Monte Carlo la sfârșitul acestei luni, înainte de a aborda Mexicul, Argentina, Portugalia, Sardinia, Finlanda, Turcia, Germania și Țara Galilor. El a spus: „Le datorez foarte mult tuturor celor de la M-Sport și Ford, care m-au ajutat să progresez ca pilot, dar mai sunt multe lucruri care o să vină”.

Sursa: GP24 Author, Adrian Gros
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Adrian Gros

Latest Posts

Don't Miss