GP24 Media

LATEST POSTS

După 18 ani de activitate,Citroen pleacă din WRC.

Vizualizări: 15948

Citroen Racing a anunțat ca va pleca din WRC. Decizia lui Sebastien Ogier de a se muta la Toyota i-a lăsat fără alternative.

Firma a anunțat decizia miercuri și a confirmat speculațiile unei retrageri.

Ogier și coechipierul său Esapekka Lappi mai aveau în contract un sezon, dar decizia campionului mondial de a pleca după un sezon dificil la bordul Citroenu-lui C3 WRC, i-a lăsat pe cei de la Citroen fără pilot.

Citroen Racing a afirmat că:,, Decizia retragerii din sezonul WRC 2020 se datorează din cauza absenței unui pilot de primă clasă pentru sezonul din 2020.”

Ogier va fi numit pilot pentru Toyota alături de Elfyn Evans si Kalle Rovanpera, începând de luni. Pentru Lappi, viitorul este mai puțin clar. Anunțul celor de la Citroen reduce serios numărul de locuri disponibile în WRC. M-Sport Ford WRC părăsit de Evans este acum singurul loc disponibil full-time din prima linie.

După 18 ani de activitate,Citroen pleacă din WRC.

În confirmarea deciziei, Citroen CEO, Linda Jackson a spus : “Decizia noastră de a ne retrage din programul WRC la sfârșit de 2019 este urmată de alegerea lui Ogier de părăsi Citroen Racing. Cu siguranță nu ne-am fi dorit aceasta, dar nu ne putem imagina un sezon fără Sebastien.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

“Aș vrea sa mulțumesc echipei Citroen Racing pentru pasiune și angajament.”

“O parte din ADN-ul Citroen este strâns legată de raliu și ne bucurăm că suntem unul dintre cele mai de succes branduri cu 102 victorii și opt titluri de marcă câștigate.”

Ogier și Toyota nu au făcut nici un comentariu referitor la planurile pentru 2020.

Plecările din WRC nu sunt o noutate pentru Citroen. Blazoanele faimoase au apărut pentru prima oară în sport la nivel de top în 1986 cu modelul BX 4TC -mașina nu a rezistat nici măcar un sezon înainte ca Citroen să plece.

Nu de mult, echipa de bază Versallies a plecat din campionat atât în 2005 cât și 2016. Dar scopul a fost dezvoltarea unei mașini noi pentru campania ce urma.

De această dată nu va fi o întoarcere prea rapidă pentru Citroen, PSA Motorsport confirmând deja deja pentru Autosport că Citroen nu va fi implicat în WRC 2022.

După 18 ani de activitate,Citroen pleacă din WRC.

Prima mașină de WRC de la Citroen a apărut in 2001 și urma să căștige titlul de marcă în următorii doi ani.

Deceniul ce a urmat a fost cel mai de succes din istoria seriei, Sebastien Loeb câștigând nouă titluri la rând, iar Citroen a câștigat opt campionate în total.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES