More

  Latest Posts

  După 18 ani de activitate,Citroen pleacă din WRC.

  Citroen Racing a anunțat ca va pleca din WRC. Decizia lui Sebastien Ogier de a se muta la Toyota i-a lăsat fără alternative.

  Firma a anunțat decizia miercuri și a confirmat speculațiile unei retrageri.

  Ogier și coechipierul său Esapekka Lappi mai aveau în contract un sezon, dar decizia campionului mondial de a pleca după un sezon dificil la bordul Citroenu-lui C3 WRC, i-a lăsat pe cei de la Citroen fără pilot.

  Citroen Racing a afirmat că:,, Decizia retragerii din sezonul WRC 2020 se datorează din cauza absenței unui pilot de primă clasă pentru sezonul din 2020.”

  Ogier va fi numit pilot pentru Toyota alături de Elfyn Evans si Kalle Rovanpera, începând de luni. Pentru Lappi, viitorul este mai puțin clar. Anunțul celor de la Citroen reduce serios numărul de locuri disponibile în WRC. M-Sport Ford WRC părăsit de Evans este acum singurul loc disponibil full-time din prima linie.

  2 16

  În confirmarea deciziei, Citroen CEO, Linda Jackson a spus : „Decizia noastră de a ne retrage din programul WRC la sfârșit de 2019 este urmată de alegerea lui Ogier de părăsi Citroen Racing. Cu siguranță nu ne-am fi dorit aceasta, dar nu ne putem imagina un sezon fără Sebastien.”

  „Aș vrea sa mulțumesc echipei Citroen Racing pentru pasiune și angajament.”

  „O parte din ADN-ul Citroen este strâns legată de raliu și ne bucurăm că suntem unul dintre cele mai de succes branduri cu 102 victorii și opt titluri de marcă câștigate.”

  Ogier și Toyota nu au făcut nici un comentariu referitor la planurile pentru 2020.

  Plecările din WRC nu sunt o noutate pentru Citroen. Blazoanele faimoase au apărut pentru prima oară în sport la nivel de top în 1986 cu modelul BX 4TC -mașina nu a rezistat nici măcar un sezon înainte ca Citroen să plece.

  Nu de mult, echipa de bază Versallies a plecat din campionat atât în 2005 cât și 2016. Dar scopul a fost dezvoltarea unei mașini noi pentru campania ce urma.

  De această dată nu va fi o întoarcere prea rapidă pentru Citroen, PSA Motorsport confirmând deja deja pentru Autosport că Citroen nu va fi implicat în WRC 2022.

  3 10

  Prima mașină de WRC de la Citroen a apărut in 2001 și urma să căștige titlul de marcă în următorii doi ani.

  Deceniul ce a urmat a fost cel mai de succes din istoria seriei, Sebastien Loeb câștigând nouă titluri la rând, iar Citroen a câștigat opt campionate în total.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss