Latest Posts

Diriyah E-Prix: Vandoorne îl învinge pe Dennis în duelul de calificare

Vizualizări: 25049

Stoffel Vandoorne l-a învins pe Jake Dennis cu cel mai rapid timp în prima finală de calificare a Formulei E, pretinzând pole position-ul pentru deschiderea sezonului la Diriyah.

Noul format de calificări a fost folosit pentru prima dată de când fostul format de grupe a fost eliminat. Vandoorne a mers pe primul loc în finală, pierzând inițial în fața unui Dennis rapid în sectorul de deschidere și stând la o zecime în derivă. Dar graba lui Dennis a dus la o greșeală în timp ce naviga prin virajele rapide din vârful dealului, pierzând aproape șase zecimi în fața pilotului Mercedes cu o alunecare în Virajul 6 și terminând efectiv șansele sale la pole.

Pilotul Andretti a dat înapoi cu un sector final puternic, dar turul lui Vandoorne s-a dovedit prea mult de depășit și l-a lăsat pe Dennis să se mulțumească cu locul secund pe grilă. Mercedes a navigat în faza grupelor cu ambele mașini și și-a garantat o șansă în finală, deoarece Vandoorne și de Vries au fost remizați unul împotriva celuilalt în semifinală. Vandoorne a câștigat acel meci, de Vries explicând că „a ocolit aproape de patru ori”, deoarece a trebuit să se confrunte cu o scădere a aderenței – căzând în fața belgianului cu 0,4 secunde.

Dennis l-a trimis pe Andre Lotterer să-și rezerve locul în finală, spunându-i că a „șters podeaua cu el” cu un decalaj de peste șase zecimi – deoarece germanul a fost ținut în spate, fiind ușor off-line și pe praf. La fel ca Mercedes, Envision a navigat în faza grupelor cu ambele mașini, dar ambele au fost eliminate în faza grupelor. Lotterer și-a început sferturile de finală într-o manieră lacună, dar a păstrat impulsul și a reușit să facă un tur de 1m09.018s.

Deși Frijns s-a ţinut strâns, un final relativ slab al turului i-a oferit lui Lotterer avantajul de a câștiga victoria în duel. Sam Bird a fost apoi eliminat de Dennis, al cărui punct de referință s-a dovedit imbatabil pentru pilotul Jaguar, în ciuda faptului că a stabilit primul sector mai bun, în timp ce Vandoorne a ținut de Nick Cassidy pentru a-și consolida propriul loc, în timp ce virajul final s-a dovedit a fi distrugerea lui.

De Vries și-a asigurat victoria în al patrulea sfert de finală, după ce Oliver Rowland și-a încheiat speranțele mai devreme cu un blocaj în primul rând. Timpul lui Bird în sferturile de finală s-a dovedit suficient de bun pentru locul cinci în fața lui Cassidy, care l-a depășit pe Frijns, în timp ce blocarea lui Rowland îl lasă pe pilotul Mahindra pe locul opt.

Pole-ul lui Vandoorne ridică astfel Grupa A în locurile impare de calificare, dându-i lui Lucas di Grassi – al cincilea cel mai rapid din grupa respectivă – P9 pe grilă, înaintea lui Maximilian Guenther care completează top 10.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Eforturile lui Edoardo Mortara de a ieși din Grupa B s-au încheiat imediat după ce a stabilit un timp suficient de bun pentru P4, mergând direct în zid la Virajul 1 cu o suspectă problemă la frâne. Doza de ghinion a lui Mortara a fost agravată de faptul că Lotterer a reușit să-l înlocuiască pe pilotul Venturi, cu un steag galben ulterior blocând efectiv primii patru, în ciuda unui efort târziu al lui Guenther. Ambii piloți DS Techeetah au îndurat un început de sezon mizerabil cu noul sistem de calificări, renunțând în faza grupelor.

Jean-Eric Vergne se aliniază pentru cursă pe locul 13, în timp ce Antonio Felix da Costa va lua startul pe locul 16. Decizia lui Sebastien Buemi de a se retrage într-un penultim tur rapid i-a provocat durere, iar ultimul său tur nu a fost suficient de bun pentru a-l ridica pe campionul din 2015-16 de sub grupa A, susținând un blocaj la Virajul 18. Cu toate acestea, poziția lui Antonio Giovinazzi în Grupa B îl ridică pe Buemi de la capătul grilei, începătorul Dragon fiind destinat să se alinieze ultimul.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula E găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss