Latest Posts

Directorul WRC este încrezător că nu vor mai apărea alte modificări în calendarul campionatului mondial de raliuri

Vizualizări: 13910

Campionatul mondial de raliuri a fost prima competiție majoră din lumea motorsportului care a avut de suferit și în 2021 din cauza pandemiei cu noul Coronavirus. Astfel, câteva raliuri și-au făcut sau își vor face debutul în WRC în 2021.

Situația campionatului mondial de raliuri a fost stabilizată în 2021. Anul trecut, marea majoritate a raliurilor prezente în calendar au fost anulate tocmai datorită pandemiei apărute în toamna lui 2019. În cele din urmă, sezonul 2020 a reușit să încropească suficiente raliuri pentru a decerna titlul mondial către Sebastien Ogier.

În 2021, WRC are programat 12 raliuri, Raliul Arctic, Raliul Croației și Raliul Ypres fiind noutăți absolute în calendarul mondialului de raliuri. Despre situația apărută în 2020, a comentat și Yves Matton, directorul WRC și omul care a reușit să încropească calendarul pentru acest an.

“Cu siguranță, avem de-a face cu o perioadă foarte dificilă și plină de provocări, mai ales că trebuie să ținem de regulile referitoare la COVID-19 din fiecare țară. Apariția vaccinului aduce speranță și e clar că apetitul competițional al organizatorilor și al celor implicați direct în lumea raliurilor rămâne puternic.” a declarat Matton.

“Sunt încrezător asupra faptului că vom avea 12 raliuri în calendarul WRC. Am organizat calendarul competițional pentru a putea avea raliuri de rezervă în cazuri de situații extreme, dar și pentru a reuși să avem un calendar complet.” a încheiat directorul WRC.

Campionatul mondial de raliuri și-a desfășurat deja două dintre cele 12 raliuri din 2021. La Monte Carlo, Sebastien Ogier și-a trecut în palmares o nouă victorie, în timp ce, Ott Tanak a fost marele învingător din Arctic Rally. Următoarea întâlnire cu piloții din WRC va avea loc la începutul lunii aprilie, cu prilejul Raliului Croației.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Motorsport.com
Photocredit: Motorsport.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport.com

Latest Posts

Don't Miss