More

  Latest Posts

  Directorul de raliuri FIA, Matton, îşi părăsește rolul înaintea schimbărilor Rally1 din 2022

  Yves Matton și-a părăsit rolul de director de raliuri al FIA cu mai puțin de o lună înainte de începerea noii ere hibride a Campionatului Mondial de Raliuri Rally1.

  Matton s-a alăturat FIA în calitate de director de raliuri în 2018 și a fost o figură cheie în implementarea regulamentelor hibride Rally1 ale WRC, care vor fi introduse începând cu anul viitor.

  O declarație oficială care confirmă plecarea lui Matton nu a fost încă publicată de FIA, care nu a putut confirma sau infirma știrea când au fost contactaţi. Cu toate acestea, surse au confirmat că Matton nu mai este în postul său la FIA.

  El a fost numit în post de Jean Todt în timpul mandatului francezului ca președinte al FIA, care a luat sfârșit săptămâna trecută. Matton s-a bucurat anterior de două perioade ca manager şi director de echipă la Citroen în WRC.

  A părăsit marca franceză în 2008 pentru a-și înființa propria echipă MY Racing înainte de a reveni la Citroen în 2012, preluând rolul de director al echipei de la Olivier Quesnel.

  Plecarea lui Matton vine la câteva zile după ce FIA ​​și-a instalat noul președinte, Mohammed ben Sulayem, după victoria sa în alegerile de săptămâna trecută.

  Sulayem a alocat deja WRC ca un campionat pe care dorește să-l îmbunătățească, afirmând că „doi producători și jumătate care concurează în campionat nu sunt suficienţi”.

  Unul dintre motivele pentru care WRC a adoptat tehnologia hibridă în noul său set de reglementări a fost atragerea de noi producători.

  Toyota și Hyundai, care deja depuneau eforturile din fabrică, s-au angajat să respecte noile reguli alături de Ford, care a susținut Rally1 în rolul său de operațiune de semi-lucrări în parteneriat cu echipa britanică M-Sport.

  Matton a recunoscut că va fi cel mai devreme 2024 înainte ca WRC să poată primi o nouă marcă în campionat.

  Anul acesta, Matton a supravegheat revenirea emblematicelor raliuri Acropole și Safari în calendarul WRC și a jucat un rol în asigurarea unui program de 13 runde pentru sezonul 2022.

  Luna trecută a fost implicat în lansarea noului program FIA Global Rally Rankings, care își propune să prezinte progresul piloților și copiloților la nivel național și internațional.

  Viitorul imediat al lui Matton nu este încă rezolvat, deși el a fost legat de rolul de director al echipei vacant la Hyundai după plecarea lui Andreei Adamo, care a părăsit acest rol la începutul acestei luni, invocând motive personale.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss