GP24 Media

LATEST POSTS

Dane Cameron va testa un Penske-Chevrolet IndyCar

Cameron
Vizualizări: 25278

Asul mașinilor sport, Dane Cameron, va testa miercuri un Penske-Chevrolet IndyCar la Sebring.

Californianul în vârstă de 33 de ani, o fostă stea în ascensiune în cursele cu roți deschise, a devenit recunoscut drept unul dintre cei mai buni piloţi de mașini sport din lume în ultimii ani, iar în 2023 va fi unul dintre așii din gama Porsche Penske Motorsport. 

În pregătirea pentru proiect, Penske va intra în Campionatul Mondial de Anduranță FIA în acest an, rulând un Oreca în LMP2 cu Cameron alături de colegul campion IMSA Felipe Nasr și fostul as Emmanuel Collard, acum calificat Silver.

Miercuri, Cameron va conduce un IndyCar la Sebring, folosind o zi de evaluare.

Pentru piloţii IndyCar care sunt înscriși și cu normă întreagă, cum ar fi Josef Newgarden, Will Power și Scott McLaughlin de la Penske, zilele de testare sunt la o primă absolută în epoca actuală.

Ideea de a atrage un pilot de prototip rapid și abil din punct de vedere tehnic să execute un program de testare în numele colegilor săi cu roți deschise este una ciudată.

Într-adevăr, Ricky Taylor s-a bucurat de un test similar pentru Penske la circuitul Homestead Miami în februarie 2017.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Solicitat să comenteze acest ultim test, președintele Team Penske, Tim Cindric, a declarat: „Deși în prezent este angajat în proiectul nostru de mașini sport, așteptăm cu nerăbdare o oportunitate de a-i oferi lui Dane șansa de a conduce una dintre mașinile noastre IndyCar.

„Am reușit să facem ceva similar cu Ricky Taylor în urmă cu câțiva ani și s-a dovedit a fi avantajos.”

Power, Newgarden și McLaughlin vor testa la Sebring la mijlocul lunii februarie.

Cameron a fost unul dintre tinerii americani care au căzut de pe scara cu roți deschise în primul deceniu al acestui mileniu, în ciuda faptului că a terminat pe locul al doilea în USF2000 și a câștigat campionatul Pro Mazda (acum Indy Pro 2000).

Cu toate acestea, s-a transformat într-un as al mașinilor sport, câștigând campionatul de clasă IMSA GTD în 2014, conducând un BMW Z4 Turner Motorsports, înainte de a fi semnat de Action Express Racing pentru a concura cu prototipul său Corvette Daytona în clasa de top pentru 2015 și terminând pe locul al treilea la puncte cu copilotul Eric Curran.

Această pereche a câștigat campionatul în 2016, a terminat pe locul secund în 2017, iar apoi Cameron s-a alăturat Penske pentru campania sa de trei ani cu mașina Acura ARX-05 DPi.

El și copilotul Juan Pablo Montoya au rămas fără victorie în anul de deschidere, dar în 2019 au câștigat campionatul.

La sfârșitul anului 2020, când programul Acura Team Penske s-a încheiat, HPD și-a păstrat serviciile lui Cameron, când s-a mutat în echipa Meyer Shank Racing anul trecut, dar Team Penske l-a ținut în mare atenție pe fostul său campion și a fost unul dintre primele semne pentru Proiectul Porsche LMDh.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul de IndyCar găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES