GP24 Media

LATEST POSTS

CNDC: Rareș Dranca e campion, celelalte titluri se joacă pe Motorpark România

Vizualizări: 14959

După 8 săptămâni, prima ediție a Campionatului Național Digital de Circuit ajunge vineri seară la final cu etapa de acasă: Motorpark România ne oferă campionii acestei stagiuni.

La mijloc de aprilie, rezumatul etapei inaugurale de la Silverstone ne arăta următoarea stare de fapt: victorii pentru Cristi Moisescu și Mihai Drăgan, Alex Mirea conducând cursa Diviziei A, Rareș Dranca implicat în bătăliile din B și Claudiu Clima lider în clasamentul general.

Fast forward după încă șase etape și nu-ți vine să crezi cât de mult s-a schimbat perspectiva. Moisescu și Drăgan n-au mai reușit să câștige vreo manșă, începutul sezonului fiind similar cu F1 2012 – cursele se succedau și se tot prelungea seria învingătorilor diferiți. Venirea lui Oscar Williams tocmai în etapa a treia a schimbat fața campionatului, ritmul galezului asigurându-i acestuia, pentru moment, calitatea de unic învingător multiplu de curse în CNDC. Doar că Dragoș Simion contabiliza puncte cu fiecare ocazie…

CNDC: Rareș Dranca e campion, celelalte titluri se joacă pe Motorpark România

Mulți dintre spectatori afirmă că lupta pentru titlu la general e încă deschisă doar pentru că Oscar a ratat primele două etape. În favoarea sa joacă și sistemul N-1, care-i anulează practic o absență. Însă Simion remarcă: ”dacă ar fi început acum campionatul, aș fi avut mereu răspuns la ritmul lui Williams, precum am arătat-o la Spa. Mi-a luat ceva să mă obișnuiesc cu Assetto Corsa, abia acum sunt confortabil.”

Rezultatul precalificărilor aferente finalei de pe Motorpark

În urma etapei belgiene, doar trei piloți mai aspiră la coroană: Simion are de recuperat 11 puncte, iar Leo Borlovan 23. Pentru Leo s-a putut șterge din clasamente ghinionul de la Silverstone, însă marea sa problemă a fost izolarea într-un grup fruntaș în care echipele rivale aduceau ”întăriri” ce s-au dovedit cruciale. Williams s-a putut baza pe Junger, Riis, Smith și Stroescu (unde ar fi fost echipa CRG cu acest cvintet înscris de la început?), iar Dragoș Simion a beneficiat de ajutorul lui Sergiu Nicolae la Barcelona și Mihai Șuțeanu la Spa. Pe hârtie, line-upul GP24 era puternic, însă sim raceri cu rezultate notabile în RLR precum Botea și Prepeliță au ieșit la rampă doar sporadic.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

CNDC: Rareș Dranca e campion, celelalte titluri se joacă pe Motorpark România
Oscar Williams este deja lider grație punctelor bonus obținute în calificări

Totuși, în ierarhia echipelor bătălia s-a dat între două grupări care nu mai pot da campionul la general. Virtual Racing Romania a tot construit pas cu pas avansul față de Zecarul eSports, ambele având gameri și juniori redutabili. Avantaj pentru VRR la categoria licențiaților grație lui Alex Mirea, însă plus pentru Zecarul că alinia și cea de-a șasea mașină. Aceștia din urmă mai au speranțe infime la titlurile de la eSports și juniori, în timp ce VRR poate încheia campania cu două titluri: juniori, prin excepționalele prestații ale lui Victor Taraș, și echipe.

CNDC: Rareș Dranca e campion, celelalte titluri se joacă pe Motorpark România
Matematic, VRR mai trebuie să adune 7 puncte pentru a cuceri titlul echipelor. Cine va termina însă pe 3?

Florin Mergea a fost implicat în bătălia la vârf până în etapa a cincea, când a și câștigat manșa a doua de la Mugello. Ulterior, ritmul electrizant din precalificări nu s-a mai transpus într-o recoltă însemnată de puncte la Imola și Spa, iar acum ar vrea cel puțin să păstreze poziția a patra la general și la categoria eSports în finală: ”Spa e printre circuitele mele favorite, însă n-am avut motivația de a dedica la fel de multe ore antrenamentelor absolut necesare, căci nu era foarte plăcut să concurezi cu setup-ul standard. Sigur că e la fel pentru toți, iar în fața mea sunt piloți cărora le apreciez calitatea.”

CNDC: Rareș Dranca e campion, celelalte titluri se joacă pe Motorpark România
Primii trei vizează titlul la categoria eSports, iar următorii patru au lupta lor

Sezonul a început cu Alex Mirea defilând la categoria Racers, uneori ca unic reprezentant al licențiaților în prima divizie. Raul Badiu a echilibrat însă balanța (3 victorii pentru fiecare), iar Rareș Dranca s-a regăsit după un început ezitant cu două etape în Divizia B și a început să dicteze ritmul. Seria de prezențe a lui Mirea în prima divizie a luat sfârșit la Spa, iar absența sa de pe Motorpark i-a garantat lui Dranca titlul de campion al licențiaților. Mai mult, Badiu speră la locul secund, având nevoie să adune 33 de puncte în finală.

Chiar dacă sezonul nu a inceput prea bine, cu o singură calificare in Divizia A în primele trei etape, dubla victorie la Racers de la Barcelona m-a convins că pot lupta pentru titlu. Acesta era oricum obiectivul meu inițial, așa că e un rezultat mult așteptat, chiar dacă voiam să mă duelez până la capăt cu Alex.

Rareș Dranca

CNDC: Rareș Dranca e campion, celelalte titluri se joacă pe Motorpark România
Chiar și cu o finală modestă, Dranca va totaliza 240 de puncte la categoria Racers conform regulii N-1 și nu poate fi prins de către Badiu sau Mirea (absent)

Doar de îndeplinirea condiției de clasare, reprezentată de completarea primului tur, are nevoie Victor Taraș în ambele curse de pe Motorpark România pentru a deveni campionul juniorilor. Categoria eSports se joacă între cei trei pretendenți de la general, însă e mult mai deschisă și poate fi câștigată de oricare dintre cei trei fără vreun joc al rezultatelor: Simion este urmat de Williams la 6 puncte și de Borlovan la 7.

Este circuitul de casă un avantaj pentru cei doi români, care au sute de tururi la activ în viața reală? Borlovan consideră că ”ajută puțin și experiența reală de pe Motorpark, însa mașina derapează aici ceva mai mult față de celelalte circuite din Assetto Corsa.” Cât despre Oscar, ”mă aștept să fie un adversar redutabil și pe Motorpark, deoarece sunt convins că experiența îl ajută să se obișnuiască repede cu un circuit nou.”

CNDC: Rareș Dranca e campion, celelalte titluri se joacă pe Motorpark România
Taraș e aproape campion la juniori, în timp ce Șuțeanu a venit abia în runda a doua și l-a egalat acum pe Hellmann

Toate răspunsurile le vom afla împreună mâine, începând cu ora 22:30.

Sursa: Simrace.ro / Alexandru Șiclovan

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES