GP24 Media

LATEST POSTS

Cele 24 de ore de la Le Mans(motociclete):SRC Kawasaki câștigă la cea mai mică distanță de locul 2 în istoria campionatului de anduranță

Vizualizări: 18325

A doua etapa a Campionatului Mondial de Anduranță pe două roți s-a desfășurat,în acest weekend de Paște Catolic,la Le Mans,în cea de-a 42-a cursă de 24 de ore pe circuitul Bugatti. Echipajul ERC-BMW Motorrad avea să plece din pole,urmat de  YART Yamaha(locul 2) și VRD Igol Pierret Expériences (locul 3).La clasa Supersport,pleca din pole.

Cele 24 de ore de la Le Mans(motociclete):SRC Kawasaki câștigă la cea mai mică distanță de locul 2 în istoria campionatului de anduranță

La start,BMW ul plecat din pole,a pierdut foarte multe pozitii,căzând în partea joasă a topului 10.Nici celelalte două echipe n-au reușit să-și mențină pozițiile,primele două poziții aparținând,majoritar,motocicletelor #111(Honda Endurance Racing-Hernandez,Gimbert,De Puniet) și #11(Team SRC Kawasaki France-Guarnioni,Checa,Nigon).În primele șase ore,ghinionul a fost interminabil ptr echipajul #333,având probleme,dupa aia revenind pe circuit,având accident împreună cu echipajul #56.

Nici cei de la YART Yamaha nu au avut mare noroc,au abandonat după doar 10 ore din cauza unei probleme mecanice terminale.Broc Parkes,unul dintre piloți,a declarat: ,,Am avut un ritm bun în toate stinturile,însă cursa noastră s-a terminat după doar 10 ore!Cât de imprevizibile pot fi cursele de anduranță!Însă acum trebuie să lăsăm Le Mans în urmă și să ne axăm pe următoarea etapă,la SlovakiaRing,acolo unde am câștigat anul trecut. ”

Cei de la  FCC TSR Honda au reușit să facă un comeback până la locul opt,iar de atunci au început probleme la sistemul de frână,care a trebuit reparat,iar,mai apoi,înlocuit.Motocicleta a revenit pe circuit,nu înainte ca Freddy Foray sa aiba un alt accident,care a cauzat pierderea a altor 2 ore pentru schimbarea unor piese din motor.Chiar dacă nu mai aveau șanse să termine în puncte,echipa și-a trimit piloții pentru a termina cursa pe locul 35.

În ultimele câteva ore din curse,s-a desfășurat un duel spectaculos între SRC Kawasaki și Honda Endurance Racing,câștigat de Kawasaki,echipajul învingător cu doar 1 minut și 8 zecimi în fața celor de la Honda-o distanță record în anduranță,ambele motociclete completând 839 de tururi.Prin această victorie, cei de la SRC Kawasaki au devenit lideri în serie, fiind în fața celor de la Suzuki Endurance Racing Team.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pe locul 3 au fost cei de la Suzuki Endurance Racing Team(Vincent Philippe, Etienne Masson și Gregg Black),completând cu un tur în minus față de câștigători.

 

Cele 24 de ore de la Le Mans(motociclete):SRC Kawasaki câștigă la cea mai mică distanță de locul 2 în istoria campionatului de anduranță
Podiumul la General

 

Wepol Racing (Yamaha), Bolliger Team Switzerland (Kawasaki), 3ART-Moto Team 95 (Yamaha) și National Motos (Honda) au ieșit,după un ritm spectaculos,pe locurile 4,5,6 și 8 ,la cel puțin 10 ture în minus față de Kawasaki.

Motors Events au terminat pe locul 7 la general,fiind cei învingători la clasa Superstock,pe locul doi fiind echpajul Suzuki #50 , iar pe locul 3 fiind cei de la Yamaha Moto Ain(Robin Mulhauser, Roberto Rolfo și Stefan Hill).

Cele 24 de ore de la Le Mans(motociclete):SRC Kawasaki câștigă la cea mai mică distanță de locul 2 în istoria campionatului de anduranță
Podiumul la SuperStock

 

Al patrulea Superstock, Junior Team Le Mans Sud Suzuki,au avut,ca obiectiv podiumul,însă problemele la eșapament le-au năruit dorințele.

Următoarea cursă din Campionatul Mondial de Anduranță FIM se va desfășura pe 11 mai, la Slovakiaring.Până atunci, mai sunt și alte motorsporturi ,fie pe două, fie pe patru roți, de vizionat 🙂

Photocredit:mcnews.com.au

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES