More

  Latest Posts

  Cele 24 de ore de la Le Mans(motociclete):SRC Kawasaki câștigă la cea mai mică distanță de locul 2 în istoria campionatului de anduranță

  A doua etapa a Campionatului Mondial de Anduranță pe două roți s-a desfășurat,în acest weekend de Paște Catolic,la Le Mans,în cea de-a 42-a cursă de 24 de ore pe circuitul Bugatti. Echipajul ERC-BMW Motorrad avea să plece din pole,urmat de  YART Yamaha(locul 2) și VRD Igol Pierret Expériences (locul 3).La clasa Supersport,pleca din pole.

  2019 FIM EWC LeMans 24Hour Start

  La start,BMW ul plecat din pole,a pierdut foarte multe pozitii,căzând în partea joasă a topului 10.Nici celelalte două echipe n-au reușit să-și mențină pozițiile,primele două poziții aparținând,majoritar,motocicletelor #111(Honda Endurance Racing-Hernandez,Gimbert,De Puniet) și #11(Team SRC Kawasaki France-Guarnioni,Checa,Nigon).În primele șase ore,ghinionul a fost interminabil ptr echipajul #333,având probleme,dupa aia revenind pe circuit,având accident împreună cu echipajul #56.

  Nici cei de la YART Yamaha nu au avut mare noroc,au abandonat după doar 10 ore din cauza unei probleme mecanice terminale.Broc Parkes,unul dintre piloți,a declarat: ,,Am avut un ritm bun în toate stinturile,însă cursa noastră s-a terminat după doar 10 ore!Cât de imprevizibile pot fi cursele de anduranță!Însă acum trebuie să lăsăm Le Mans în urmă și să ne axăm pe următoarea etapă,la SlovakiaRing,acolo unde am câștigat anul trecut. ”

  Cei de la  FCC TSR Honda au reușit să facă un comeback până la locul opt,iar de atunci au început probleme la sistemul de frână,care a trebuit reparat,iar,mai apoi,înlocuit.Motocicleta a revenit pe circuit,nu înainte ca Freddy Foray sa aiba un alt accident,care a cauzat pierderea a altor 2 ore pentru schimbarea unor piese din motor.Chiar dacă nu mai aveau șanse să termine în puncte,echipa și-a trimit piloții pentru a termina cursa pe locul 35.

  În ultimele câteva ore din curse,s-a desfășurat un duel spectaculos între SRC Kawasaki și Honda Endurance Racing,câștigat de Kawasaki,echipajul învingător cu doar 1 minut și 8 zecimi în fața celor de la Honda-o distanță record în anduranță,ambele motociclete completând 839 de tururi.Prin această victorie, cei de la SRC Kawasaki au devenit lideri în serie, fiind în fața celor de la Suzuki Endurance Racing Team.

  Pe locul 3 au fost cei de la Suzuki Endurance Racing Team(Vincent Philippe, Etienne Masson și Gregg Black),completând cu un tur în minus față de câștigători.

   

  2019 FIM EWC LeMans 24Hour SRC Kawasaki Win Podium 2 768x432
  Podiumul la General

   

  Wepol Racing (Yamaha), Bolliger Team Switzerland (Kawasaki), 3ART-Moto Team 95 (Yamaha) și National Motos (Honda) au ieșit,după un ritm spectaculos,pe locurile 4,5,6 și 8 ,la cel puțin 10 ture în minus față de Kawasaki.

  Motors Events au terminat pe locul 7 la general,fiind cei învingători la clasa Superstock,pe locul doi fiind echpajul Suzuki #50 , iar pe locul 3 fiind cei de la Yamaha Moto Ain(Robin Mulhauser, Roberto Rolfo și Stefan Hill).

  2019 FIM EWC LeMans 24Hour STK1000 772x420
  Podiumul la SuperStock

   

  Al patrulea Superstock, Junior Team Le Mans Sud Suzuki,au avut,ca obiectiv podiumul,însă problemele la eșapament le-au năruit dorințele.

  Următoarea cursă din Campionatul Mondial de Anduranță FIM se va desfășura pe 11 mai, la Slovakiaring.Până atunci, mai sunt și alte motorsporturi ,fie pe două, fie pe patru roți, de vizionat 🙂

  Photocredit:mcnews.com.au


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss