Latest Posts

Carlos Sainz stabilește cel mai rapid tur în primul antrenament

Vizualizări: 14306

Carlos Sainz a stabilit cel mai rapid tur, 1.18.750, în primul antrenament al Marelui Premiu al Ungariei. Pilotul spaniol a fost doar cu o zecime și 3 sutimi mai rapid decât Max Verstappen, pe locul 3 clasându-se celălalt pilot Ferrari, Charles Leclerc.

Pentru a nu scrie un articol simplu în care vom expune doar timpii piloților, o să mai reluăm succint și ceea ce am spus în prewiew-ul de ieri, în timp ce, în textul publicat pentru al doilea antrenament, vom analiza concluziile primei zile.

Piloții din josul clasamentului au rulat pneul hard, în timp ce echipele de top s-au axat pe pneul soft. Această sesiune nu a fost una relevantă în contextul rezultatelor, însă echipele s-au grăbit sa își testeze noile update-uri.

Ferrari și-a arătat statutul de favorită în acest GP încă din primele secunde ale acestui antrenament. Scuderia a livrat mici ajustări pentru circuitul maghiar. De menționat este și faptul că echipa italiană utilizează mai detunat PU-ul (undeva cu 20CP în minus față de Red Bull sau Mercedes). Carlos Sainz utilizează o mapare cu o idee mai puțin restrictivă.

Carlos Sainz stabilește cel mai rapid tur în primul antrenament

Red Bull Racing a reușit să pună mașina lui Max Verstappen pe poziția a doua în primul antrenament. Sergio Perez a avut timpi mai slabi decât cei ai lui Max și datorită traficului din ultimele 2 sectoare. Notabil este faptul că mexicanul a rulat cu podeaua cea veche. El a reușit al 6-lea timp din antrenament, fiind cu aproape 9 zecimi mai lent decât etalonul lui Carlos Sainz.

Mercedes a arătat nesperat de bine până spre finalul antrenamentului. Russell a avut al cincilea timp, în timp ce Hamilton a încheiat pe locul 7. Echipa campioană mondială nu a avut până în acest moment probleme majore cu denivelările, însă această sesiune nu a fost una prea relevantă. Mai e mult până la Carlos Sainz

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

McLaren a reușit o dublă clasare în top 10, Lando Norris a fost și de data aceasta mai rapid cu peste 5 zecimi decât Daniel Ricciardo. Locul 4 Lando, locul 8 Ricci. Oricum diferența reală până la Carlos Sainz este mai mare.

Formula 1

Alpine nu are o mașină care să se potrivească pe acest layout. O mașină low drag, monopostul albastru are o eficiență aero considerabilă, însă ca nivel de downforce nu strălucește. Ocon a fost mai rapid decât Alonso, 28 de miimi despărțindu-i pe cei 2 piloți care au încheiat pe ultimele 2 locuri din top 10.

Aston Martin a adus o nouă aripă spate, una aflată în zona gri a regulamentului cu un soi de cilindru pe flapsul DRS. În ultimul P1 din ultimul Marele Premiu al Ungariei din carieră, Sebastian Vettel a terminat pe locul 11, în timp ce Lance Stroll a încheiat pe 12.

Gasly și Tsunoda nu au stabilit timpi prea competitivi, locurile 13 si 14 nefiind mulțumitoare, însă în contextul în care de la un GP la altul fiecare echipă de josul clasamentului are șansa să ajungă în Q3, acest rezultat poate fi îmbunătățit.

Haas a testat pe monopostul lui Magnussen noile update-uri. Deocamdată nu vedem o îmbunătățire prea mare. Magnussen este clasat pe 17 și Schumacher pe 18.

Carlos Sainz stabilește cel mai rapid tur în primul antrenament

La Alfa Romeo, Robert Kubica l-a înlocuit pe Bottas în primul antrenament. Zhou a reușit un timp suficient pentru poziția a 15-a. Echipa pare în regres după rezultatele foarte bune din startul sezonului, însă totul s-ar putea regla în acest weekend.

Ajungem și la Williams unde Albon a încheiat pe 16. Latifi este ultimul, la peste 3 secunde de Carlos Sainz. Interesant este faptul că echipa spera să ajungă în mijlocul clasamentului cu marele update din Austria. Acesta trebuie studiat în continuare.

Per total, a fost o sesiune veritabilă pentru teste în ritm de calificări și cursă. Aderența va continua să crească, astfel încât rezultatele se vor mai modifica. Carlos Sainz on air deocamdată.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Popa
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Popa

Latest Posts

Don't Miss