More

  Latest Posts

  Hungaroring 2022. La ce ar trebui să ne așteptăm în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei?

  Etapa cu nr 13 din Campionatul Mondial de Formula 1 se va disputa pe Hungaroring la aproximativ 20km de capitala Budapesta. În acest articol dezbatem ceea ce ar trebui să vedem în weekend.

  Marele Premiu al Ungariei este în calendarul Formulei 1 din 1986. Primele doua ediții au fost câștigate de Nelson Piquet cu al său Williams-Honda. Cel mai titrat pilot este Lewis Hamilton, acesta având 8 victorii pe circuitul maghiar. Michael Schumacher îl urmează în ierarhie cu 4 victorii, apoi Ayrton Senna cu 3 succese.

  Înainte de a expune previziunile trebuie să facem un rewiew tehnic al circuitului Hungaroring.

  Hungaroring este un circuit rear limited (puntea spate este cheia), alcătuit din 14 viraje (dintre care 8 ce se abordează cu mai puțin de 150 km/h). Avem două zone DRS (înainte de virajele 1 si 2), însă depășirile sunt greu de efectuat, astfel încât calificările și startul vor fi foarte importante.

  Între poziția de pole și primul viraj avem 444 de metri, iar piloții de pe pozițiile pare vor avea un dezavantaj major din pricina liniei murdare. În calificări cheia va fi modul cum vor fi gestionate pneurile în primele 2 sectoare. Dacă se vor supraîncălzi, mașina va pierde mult timp pe virajatul sector 3.

  Asfaltul nu este foarte abraziv, iar Pirelli vor aduce compozițiile de mijloc din gamă (C2-C3-C4). Un alt aspect important este legat de denivelări, mai ales în era efectului de sol. De asemenea, pista are un caracter subvirator. Hungaroring nu este o pistă pe care undercut-ul să aibă o valoare mare, timpul petrecut la boxe fiind de 16 secunde.

  Hungaroring

  Am pus în balanță toate elementele circuitului. Echipa care are un monopost ce se pliază perfect pe Hungaroring este Ferrari. PU-ul italian funcționează cel mai bine la turații joase (deci la ieșirea din virajele lente), mașina are cel mai mare nivel de downforce de pe grilă, are cel mai bun ritm de calificare și per total este cel mai rapid monopost.

  Red Bull își vor încerca șansa în acest GP, Max Verstappen declarând că și un loc 3 ar fi mulțumitor. În mod clar, mașina austriacă este a doua de pe grilă. Pentru Mercedes va fi un veritabil test. Denivelările ne vor arăta dacă mașina germană va mai avea probleme cu porpoising-ul.

  Bahrain Verstappen Pit

  Unele echipe pregătesc pachete de upgrade-uri pe Hungaroring. Haas va aduce doar pe o singură mașină modificări la caroserie, la sidepods și la deflectoarele canalelor venturi. Probabil vom vedea un Ferrari alb.
  În rest, pe monopostul AlphaTauri vom vedea o nouă aripă spate, pe Alpine și Alfa Romeo mici upgrade-uri, în timp ce Mercedes, Red Bull și Ferrari vor livra mici ajustări.

  Ceea ce am spus mai sus despre superioritatea Ferrari se referă la o pistă uscată. Sâmbătă pe Hungaroring se preconizează ploaie toată ziua, în timp ce duminică ne așteptăm la averse de dimineață și o furtună de după amiază. Pentru condiții de ploaie este greu să spunem vreun pronostic.

  Monaco Rain 1

  Așadar, Hungaroring poate reprezenta un punct de cotitură important în sezon. Dacă Charles Leclerc va câștiga aici, el poate începe o ultimă campanie pentru titlul mondial, dacă Max Verstappen învinge sau îi ia puncte lui Leclerc, al doilea titlu mondial pentru Max este aproape asigurat.

  Când și unde să urmărești Marele Premiu al Ungariei în acest weekend:

  • Vineri 29.07.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
  • Vineri 29.07.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
  • Sâmbăta 30.07.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
  • Sâmbăta 30.07.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
   F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
  • Duminica 31.07.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
   F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

   

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 Media / Ionut Popa

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss