Latest Posts

Hungaroring 2022. La ce ar trebui să ne așteptăm în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei?

Vizualizări: 26973

Etapa cu nr 13 din Campionatul Mondial de Formula 1 se va disputa pe Hungaroring la aproximativ 20km de capitala Budapesta. În acest articol dezbatem ceea ce ar trebui să vedem în weekend.

Marele Premiu al Ungariei este în calendarul Formulei 1 din 1986. Primele doua ediții au fost câștigate de Nelson Piquet cu al său Williams-Honda. Cel mai titrat pilot este Lewis Hamilton, acesta având 8 victorii pe circuitul maghiar. Michael Schumacher îl urmează în ierarhie cu 4 victorii, apoi Ayrton Senna cu 3 succese.

Înainte de a expune previziunile trebuie să facem un rewiew tehnic al circuitului Hungaroring.

Hungaroring este un circuit rear limited (puntea spate este cheia), alcătuit din 14 viraje (dintre care 8 ce se abordează cu mai puțin de 150 km/h). Avem două zone DRS (înainte de virajele 1 si 2), însă depășirile sunt greu de efectuat, astfel încât calificările și startul vor fi foarte importante.

Între poziția de pole și primul viraj avem 444 de metri, iar piloții de pe pozițiile pare vor avea un dezavantaj major din pricina liniei murdare. În calificări cheia va fi modul cum vor fi gestionate pneurile în primele 2 sectoare. Dacă se vor supraîncălzi, mașina va pierde mult timp pe virajatul sector 3.

Asfaltul nu este foarte abraziv, iar Pirelli vor aduce compozițiile de mijloc din gamă (C2-C3-C4). Un alt aspect important este legat de denivelări, mai ales în era efectului de sol. De asemenea, pista are un caracter subvirator. Hungaroring nu este o pistă pe care undercut-ul să aibă o valoare mare, timpul petrecut la boxe fiind de 16 secunde.

Hungaroring 2022. La ce ar trebui să ne așteptăm în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Am pus în balanță toate elementele circuitului. Echipa care are un monopost ce se pliază perfect pe Hungaroring este Ferrari. PU-ul italian funcționează cel mai bine la turații joase (deci la ieșirea din virajele lente), mașina are cel mai mare nivel de downforce de pe grilă, are cel mai bun ritm de calificare și per total este cel mai rapid monopost.

Red Bull își vor încerca șansa în acest GP, Max Verstappen declarând că și un loc 3 ar fi mulțumitor. În mod clar, mașina austriacă este a doua de pe grilă. Pentru Mercedes va fi un veritabil test. Denivelările ne vor arăta dacă mașina germană va mai avea probleme cu porpoising-ul.

Hungaroring 2022. La ce ar trebui să ne așteptăm în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei?

Unele echipe pregătesc pachete de upgrade-uri pe Hungaroring. Haas va aduce doar pe o singură mașină modificări la caroserie, la sidepods și la deflectoarele canalelor venturi. Probabil vom vedea un Ferrari alb.
În rest, pe monopostul AlphaTauri vom vedea o nouă aripă spate, pe Alpine și Alfa Romeo mici upgrade-uri, în timp ce Mercedes, Red Bull și Ferrari vor livra mici ajustări.

Ceea ce am spus mai sus despre superioritatea Ferrari se referă la o pistă uscată. Sâmbătă pe Hungaroring se preconizează ploaie toată ziua, în timp ce duminică ne așteptăm la averse de dimineață și o furtună de după amiază. Pentru condiții de ploaie este greu să spunem vreun pronostic.

Hungaroring 2022. La ce ar trebui să ne așteptăm în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei?

Așadar, Hungaroring poate reprezenta un punct de cotitură important în sezon. Dacă Charles Leclerc va câștiga aici, el poate începe o ultimă campanie pentru titlul mondial, dacă Max Verstappen învinge sau îi ia puncte lui Leclerc, al doilea titlu mondial pentru Max este aproape asigurat.

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Ungariei în acest weekend:

 • Vineri 29.07.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
 • Vineri 29.07.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 30.07.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 30.07.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Duminica 31.07.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

 

 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Popa
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Popa

Latest Posts

Don't Miss