GP24 Media

LATEST POSTS

Campionatul Național de Karting Electric a început în acest weekend.

Vizualizări: 15376

Federația Română de Automobilism Sportiv este prima federație națională de automobilism din lume, care în 2020 face pasul spre viitor și va organiza un campionat de karting electric. Campionatul Național de Karting Electric desfășurat sub egida FRAS va fi organizat în acest sezon în colaborare cu Clubul de Karting București a debutat în acest weekend, 4-5 iulie, pe Circuitul Academiei Titi Aur de la Crevedia.

Sezonul competițional va programa 4 etape, structurate în două părți, viteză pe circuit și slalom paralel/super slalom, fiecare rundă urmând să se încheie după disputarea celor două probe. Peste 50 de sportivi înscriși în campionat se vor lupta pentru titlurile de campioni naționali și vor fi repartizați în 4 clase: NanoWatt (5-8 ani), MicroWatt (8-10 ani), MiniWatt (10-12 ani) și Super MiniWatt (9-13 ani neîmpliniți).

„Mă bucură și salut decizia FRAS, care devine în 2020 prima federație națională de automobilism din lume gata să facă acest pas înainte în privința kartingului și dă undă verde motoarelor electrice. Este o realizare importantă, iar acest fapt reprezintă doar începutul proiectelor comune gândite împreună cu FRAS”, a declarat președintele Clubului de Karting București, Robert Drăgan, totodată și promotorul campionatului.

„Ne așteptăm ca emulația creată în jurul acestui campionat să atragă tot mai mulți copii, iar cei mai buni dintre ei să facă, în timp, pasul spre celelalte discipline organizate sub egida federației. Kartingul a fost și va rămâne adevărata bază de lansare a viitorilor campioni din motorsport”, a precizat și secretarul general al FRAS, Cristian Notaru.

Calendar Competițional CNKE 2020:

Etapele Campionatului Național de Karting Electric – eKarting Speed – Viteză pe Circuit

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

  • ETAPA 1 – Academia Titi Aur (4-5 Iulie)
  • ETAPA 2 – Speed Park Bacău (25-26 Iulie)
  • ETAPA 3 – București (22-23 August)
    ETAPA 4 – Academia Titi Aur (12-13
  • Septembrie)

Etapele Campionatului Național de Karting Electric – eKarting Slalom – Slalom Paralel/SuperSlalom

  • ETAPA 1 – Academia Titi Aur (4-5 Iulie)
  • ETAPA 2 – București (1-2 August)
  • ETAPA 3 – București (5-6 Septembrie)
  • ETAPA 4 – Academia Titi Aur (12-13 Septembrie)

Vă reamintim faptul că, potrivit normelor în vigoare impuse de autorități privind prevenirea infectării cu COVID-19, accesul publicului la competițiile automobilistice este restricționat. În aceste condiții, publicul nu va avea acces nici la prima etapă din cadrul Campionatului Național de Karting Electric, programată sâmbătă și duminică pe Circuitul Academiei Titi Aur.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES