More

  Latest Posts

  Calificări Bathurst – Jake Dennis şi Aston Martin cei mai rapizi pe circuit dar cu plecare doar de pe trei în urma unei penalizări

  În urma unui pilotaj de excepţie Jake Dennis trbuia să plece din pole position, lucru care nu se va întâmpla din păcate, în urma unei penalizări vom avea o primă linie la start 100% Mercedes.

  Jake Dennis a dovedit şi în Top 10 Shootout că este într-o formă excelentă obţinând pole-ul pentru echipajul Aston Martin R-Motorsport #62.

  Britanicul s-a calificat în Top 10 Shootout după ce a pus modelul Vantage GT3 în pole-ul provizoriu, punând tot odată mâna și pe râvnitul trofeu Allan Simonsen la o diferenţă de patru zecini cu un timp de 2:02.4946.

  Deşi etalând cel mai rapid timp pe circuit, Aston-ul #62 va pleca în cursă de pe poziţia a treia în urma unei penalizări cu două locuri pe grilă.

  În urma acestei penalizări, Mercedes-ul GruppeM #999 pilotat de Raffaele Marciello atât în calificări cât şi în shootout va pleca primul din grilă cu cel mai bun timp de 2:02.9348. Mai mult, ecestuia urmează să i se revendice și trofeul Allan Simonsen.

  Bathurst 2

  Chiar şi aşa, Dennis este încântat de performanţele sale în ceea ce constituie debutul acestuia la Bathurst, şi sustine că se va întoarce aici cusiguranţă.

  “Incredibil” aceasta a fost afirmaţia britanicului la cald. „Concurenţa este foarte puternică dar eram sigur că vom reuşi dacă vom putea scoate un tur suficient de bun. Maşina a fost pur şi simplu superbă”.

  „M-au cuprins emoţiile când a venit ştirea pe radio cum că timpul este de pole. Am avut o mașină puternică pe tot parcursul weekend-ului. O să fie 12 ore foarte grele, cursele acestea lungi sunt ceva diferit.”

  Prima linie la start va fi completată de Craft Bamboo/Black Falcon tot cu un Mercedes AMG GT3 în timp ce alături de Aston Martin din linia a doua va mai pleca Bentley-ul #107.

  Top-ul 10 a fost completat de modele de la Audi, Porsche și Nissan..

  Deținătorul pole-ului de anul trecut, Chaz Mostert împreună cu echipa Schnitzer, s-au chinuit în calificări nereușind să obțină un timp suficient de competitiv pentru Top 10 Shootout. Rezultatul a fost abia un loc 15 pe grila cursei de diseară.

  Bathurst 12 Hours va demara în seara aceasta de la ora 20:45 și poate fi urmărită live pe canalul de YouTube GT World


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss