GP24 Media

LATEST POSTS

Calificări Bathurst – Jake Dennis şi Aston Martin cei mai rapizi pe circuit dar cu plecare doar de pe trei în urma unei penalizări

Vizualizări: 18574

În urma unui pilotaj de excepţie Jake Dennis trbuia să plece din pole position, lucru care nu se va întâmpla din păcate, în urma unei penalizări vom avea o primă linie la start 100% Mercedes.

Jake Dennis a dovedit şi în Top 10 Shootout că este într-o formă excelentă obţinând pole-ul pentru echipajul Aston Martin R-Motorsport #62.

Britanicul s-a calificat în Top 10 Shootout după ce a pus modelul Vantage GT3 în pole-ul provizoriu, punând tot odată mâna și pe râvnitul trofeu Allan Simonsen la o diferenţă de patru zecini cu un timp de 2:02.4946.

Deşi etalând cel mai rapid timp pe circuit, Aston-ul #62 va pleca în cursă de pe poziţia a treia în urma unei penalizări cu două locuri pe grilă.

În urma acestei penalizări, Mercedes-ul GruppeM #999 pilotat de Raffaele Marciello atât în calificări cât şi în shootout va pleca primul din grilă cu cel mai bun timp de 2:02.9348. Mai mult, ecestuia urmează să i se revendice și trofeul Allan Simonsen.

Calificări Bathurst - Jake Dennis şi Aston Martin cei mai rapizi pe circuit dar cu plecare doar de pe trei în urma unei penalizări

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Chiar şi aşa, Dennis este încântat de performanţele sale în ceea ce constituie debutul acestuia la Bathurst, şi sustine că se va întoarce aici cusiguranţă.

“Incredibil” aceasta a fost afirmaţia britanicului la cald. “Concurenţa este foarte puternică dar eram sigur că vom reuşi dacă vom putea scoate un tur suficient de bun. Maşina a fost pur şi simplu superbă”.

“M-au cuprins emoţiile când a venit ştirea pe radio cum că timpul este de pole. Am avut o mașină puternică pe tot parcursul weekend-ului. O să fie 12 ore foarte grele, cursele acestea lungi sunt ceva diferit.”

Prima linie la start va fi completată de Craft Bamboo/Black Falcon tot cu un Mercedes AMG GT3 în timp ce alături de Aston Martin din linia a doua va mai pleca Bentley-ul #107.

Top-ul 10 a fost completat de modele de la Audi, Porsche și Nissan..

Deținătorul pole-ului de anul trecut, Chaz Mostert împreună cu echipa Schnitzer, s-au chinuit în calificări nereușind să obțină un timp suficient de competitiv pentru Top 10 Shootout. Rezultatul a fost abia un loc 15 pe grila cursei de diseară.

Bathurst 12 Hours va demara în seara aceasta de la ora 20:45 și poate fi urmărită live pe canalul de YouTube GT World

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES