Latest Posts

Francesco Bagnaia: Victorie de sprint la Mugello datorită unui start perfect în MotoGP

Vizualizări: 2538

Francesco Bagnaia sărbătorește prima victorie la sprint din actualul sezon MotoGP la Mugello. Un start perfect a prevenit problemele cu pneul față.

Francesco Bagnaia are din nou motive să zâmbească. După importanta victorie din Marele Premiu de la Barcelona de acum șase zile, dublul campion mondial de MotoGP a sărbătorit la Mugello prima sa victorie la sprint din actualul sezon de MotoGP. Deși competiția i-a confirmat vineri statutul de favorit, sâmbătă lucrurile nu au mai fost la fel de dominante ca în urmă cu 24 de ore. Bagnaia a fost supus unei presiuni puternice în sprint de către Jorge Martin și Marc Marquez.

Francesco Bagnaia: În sfârșit, o victorie la sprint!

În cele din urmă, însă, pilotul născut la Torino a putut sărbători a cincea victorie pe jumătate din distanța cursei. Bagnaia a trebuit să aștepte mult timp pentru un astfel de succes – ultimul a venit la Marele Premiu al Austriei, în august 2023. Weekendul trecut, el a fost, de asemenea, cel mai puternic pilot de MotoGP la sprint, dar a azvârlit victoria în pietriș în ultimul tur.

Bagnaia

Prin urmare, Bagnaia a fost foarte fericit sâmbătă seara. „În sfârșit o victorie la sprint! M-am bucurat de fiecare tur, este minunat să câștig aici. Fanii sunt incredibili”, a spus entuziasmat italianul despre publicul de acasă. Așa cum se întâmplă de multe ori, cheia victoriei a fost startul reușit. Bagnaia a preluat un avans timpuriu în fața coechipierului său Enea Bastianini.

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Startul a fost crucial și, din fericire, ne-am descurcat foarte bine astăzi. Temperatura pneului de față ar fi putut fi o problemă astăzi, așa că a fost foarte important să fim în frunte încă de la început. Mâine va fi și mai dificil”, a prezis pilotul Ducati.

Bagnaia

Francesco Bagnaia: A avut câteva momente în față

După un start perfect de cursă, tânărul de 27 de ani a fost avantajat de coliziunea dintre Jorge Martin și Enea Bastianini, care l-a făcut pe acesta din urmă să cadă. Liderul campionatului mondial, Martin, s-a scos apoi din cursa pentru podiumul de sprint și a căzut în primul viraj. Liderul nu a avut habar de evoluțiile din spatele său. „Am crezut că Martin și Marquez și un alt pilot erau în spatele meu. Apoi am încetinit puțin. Dar când am văzut că Marquez reducea diferența, am accelerat din nou ritmul. Asta a fost puțin periculos pentru pneul din față, am avut câteva momente în față. Dar concluzia este că ne-am descurcat bine.”

Bagnaia a reușit să recupereze 12 puncte față de Martin în clasamentul piloților și este acum la 27 de puncte în spatele colegului său de la Ducati. Marc Marquez este la pândă chiar în spatele său. Duminică oferă acum următoarea șansă de a minimiza diferența. Cu toate acestea, sarcina de a câștiga la start va fi mult mai dificilă pentru Bagnaia duminică. După penalizarea de trei locuri pe grila de start impusă de comisari, el va trebui să pornească în cursă de pe locul cinci din a doua linie. Pe de altă parte, rivalii din Campionatul Mondial, Martin și Marquez, vor pleca amândoi din prima linie.

Bagnaia

Rezultat MotoGP-Sprint Mugello (1. Juni):
1. Pecco Bagnaia (I), Ducati, 11 Runden in 19:30,251 min.
2. Marc Marquez (E), Ducati, +1,469 sec.
3. Pedro Acosta (E), KTM, +4,147
4. Franco Morbidelli (I), Ducati, +5,421
5. Maverick Vinales (E), Aprilia, +7,693
6. Brad Binder (ZA), KTM, +8,271
7. Fabio Di Giannantonio (I), Ducati, +8,571
8. Alex Marquez (E), Ducati, +8,846
9. Aleix Espargaro (E), Aprilia, +8,984
10. Raul Fernandez (E), Aprilia, +10,085
11. Marco Bezzecchi (I), Ducati, +10,199
12. Jack Miller (AUS), KTM, +13,988
13. Alex Rins (E), Yamaha, +14,137
14. Pol Espargaro (E), KTM, +18,259
15. Johann Zarco (F), Honda, +18,309
16. Takaaki Nakagami (J), Honda, +19,374
17. Augusto Fernandez (E), KTM, +23,060
18. Lorenzo Savadori (I), Aprilia, +24,596
19. Luca Marini (I), Honda, +25,587

Out:
Jorge Martin (E), Ducati
Joan Mir (E), Honda
Enea Bastianini (I)
Miguel Oliveira (P)
Fabio Quartararo (F)

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.

 

Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss