Latest Posts

Francesco Bagnaia: Startul rachetă în Mugello copiat de la Jack Miller

Vizualizări: 2221

MotoGP- Francesco Bagnaia sărbătorește următoarea sa victorie în GP-ul Italiei de la Mugello. Fostul său coechipier Jack Miller i-a servit drept sursă de inspirație pentru mega startul său în cursă.

37 de puncte, două victorii în Sprint și Grand Prix și reducerea distanței față de liderul Campionatului Mondial Jorge Martin, cu mai mult de 20 de puncte. Ultimele trei zile de MotoGP nu ar fi putut merge mult mai bine pentru Francesco Bagnaia la Mugello. “Pedeapsa de glumă” din sesiunea de antrenamente de vineri și locul cinci de pe grila de start care a rezultat au fost repede uitate. Campionul mondial era deja în frunte după doar două viraje în Marele Premiu al Italiei. Startul rachetă nu a fost o coincidență, Bagnaia și-a amintit de duelul cu un vechi coechipier.

Fiecare pilot, spectator și expert știe de mult timp că primii metri ai cursei de MotoGP au o importanță imensă. La urma urmei, aceasta este cea mai bună oportunitate de a recupera rapid poziții. Francesco Bagnaia a arătat planul unui start de cursă perfect la cursa de acasă, la Mugello: l-a lăsat în urmă pe Marc Marquez în primii metri, l-a depășit pe Maverick Vinales în virajul 1 și apoi i-a prins pe Jorge Martin și Enea Bastianini înainte de virajul 2.

Bagnaia

Bagnaia a avut un plan clar la start, deoarece a studiat în detaliu cursa de MotoGP de anul trecut. “Startul a fost foarte important și astăzi, strategia mea a funcționat complet. Fără ea, probabil că nu aș fi reușit să îmi impun ritmul pe pistă. Este imposibil să o fac din nou mai bine”, a declarat starul Ducati, privind retrospectiv la primele două viraje numite “San Donato” și “Luco”.

A riscat vicecampionul mondial un accident, asumându-și prea multe riscuri? “Nu, nu asta a fost ideea. A fost vorba doar de a mă poziționa bine pentru cele două viraje. Am decis să mă poziționez pe exterior în primul viraj pentru că Jack Miller mă depășise la start anul trecut și am rămas și eu pe exterior acolo pentru a avea apoi linia interioară pentru virajul doi”. Totuși, planul a fost cât pe ce să eșueze, deoarece piloții de pe exterior depind de faptul că totul merge bine pe interior.

“Maverick a frânat și el foarte tare și aproape că mi-a stricat ideea”, a explicat Bagnaia, “dar apoi a ieșit larg și am reușit să închid linia și să-l depășesc pe interior. Apoi am văzut că Jorge Martin lăsase liberă banda interioară pentru virajul doi, așa că l-am depășit.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Bagnaia

Restul se știe, Bagnaia nu și-a lăsat avansul să-i scape și a controlat diferența față de Martin până la final. Aceasta a fost a treia sa victorie consecutivă în GP la Mugello. Ultima dată când a fost învins a fost în 2021, când s-a accidentat în timp ce conducea. Este Francesco Bagnaia pe cale să se angajeze într-o serie de invincibilitate pe Autodromo Internazionale di Mugello, așa cum a făcut mentorul său Valentino Rossi între 2002 și 2008?

“Bineînțeles că sper să pot repeta aceste rezultate în anii următori. Este circuitul perfect pentru mine și pentru stilul meu de pilotaj. Îmi plac virajele în care nu ai nevoie de atât de multe viraje. Îmi place curgerea circuitului, motocicleta noastră se potrivește perfect aici”, a declarat Bagnaia, aducând un omagiu circuitului de casă al Ducatisti, de 5,2 kilometri.

“Și, bineînțeles, fanii ajută foarte mult. Oamenii iubesc Mugello, locuiesc aici în paddock și campează aici. Să vezi atât de mulți fani sub podium a fost pur și simplu incredibil, te simți nemuritor. Este cu adevărat grozav și foarte important pentru mine să câștig aici.”

Bagnaia

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss