More

  Latest Posts

  Bagnaia obţine coroana Campionatului Constructorilor pentru Ducati în cursa cu steag roșu

  Italianul Bagnaia a transformat pole-ul în victoria cu numărul trei a sezonului, iar Ducati își păstrează titlul în timp ce Quartararo suferă primul DNF din 2021.

  Francesco Bagnaia (Echipa Ducati Lenovo) a fost de neoprit la Grande Prémio Brembo do Algarve și a câștigat a treia victorie a sezonului, cu ultima sa repriză de 25 de puncte, oferindu-i echipei Ducati titlul de Constructori 2021.

  Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) și Jack Miller (Ducati Lenovo Team) au completat podiumul la Portimao, cursa s-a încheiat prematur, cu un accident a lui Iker Lecuona (Tech3 KTM Factory Racing) și Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) în virajul 13, scoţând steaguri roșii – piloţii conștienți, Oliveira s-a îndreptat către centrul medical pentru un control.

  Bagnaia

  Miller și-a propulsat foarte bine GP21-ul de pe linie și a prins holeshot-ul plonjând pe deal în virajul 1, dar australianul a tras ușor larg, permițându-i lui Bagnaia să treacă și să intre în frunte. Turul 1 l-a văzut pe Mir trecut de Miller în virajul 8, spaniolul făcându-și startul din primul rând să conteze, cu Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) pierzând câteva poziții.

  Pecco și Mir s-au trezit curând cu aproape o secundă în fața lui Miller, care i-a urmărit pe Jorge Martin (Pramac Racing), Alex Marquez (LCR Honda Castrol) și Quartararo. Avansul lui Pecco a fost de până la 0,7 s față de Mir, care, la rândul său, a fost la o secundă mai sus de Miller.

  Bagnaia

  Locul trei i-a revenit în curând lui Alex Marquez, dublul campion mondial și-a făcut treaba în virajul 1, la începutul turului 12.

  Așa cum stau lucrurile, cu Pecco în frunte și Quartararo pe locul 7, Ducati aveau să fie încoronaţi Campioanii Constructorilor. Iar avansul lui Pecco se întindea. Cu 12 tururi până la final, avansul italianului a fost de până la 1,9s față de Mir, care era cu 1,3s în fața lui Alex Marquez.

  2,4 secunde a fost avantajul lui Bagnaia cu nouă tururi rămase până la final, Mir îi ținea la distanță pe Alex Marquez și Miller cu puțin peste o secundă, cu Martin, Johann Zarco (Pramac Racing) și Quartararo cu o secundă și jumătate mai jos de podium.

  Bagnaia

  O luptă fantastică între Marquez și Miller se desfășura pentru ultimul loc pe podium. Virajul 1 l-a văzut pe Miller să se scufunde pe interiorul pilotului Honda, dar Marquez a reușit să se menţină.

  Quartararo s-a chinuit să demită duoul Pramac format din Martin și Zarco, iar Pol Espargaro (Repsol Honda Team) li se alătura acum pentru P5.

  Cu cinci tururi rămase până la final, în virajul 5, Quartararo a ieșit din luptă. Un prim DNF al sezonului a fost îndurat de Campionul Mondial, nu așa cum și-a imaginat el că merge GP-ul din Algarve – pilot ok.

  Bagnaia

  Concentrarea s-a îndreptat apoi către lupta dintre Miller şi Alex Marquez, australianul încă conducând acel duo, înainte ca o prăbușire care l-a implicat Lecuona și eroul de acasă Oliveira la virajul 13 să scoată steagurile roșii. Ambii piloti erau conștienți și în cele din urmă erau în picioare, dar cu trei sferturi din cursă încheiate, cursa a fost declarată încheiată la începutul turului 24.

  Victoria lui Pecco a asigurat în cele din urmă că Ducati își păstrează coroana de Constructori, o modalitate fantastică de a reveni după dezamăgirea resimțită de Bagnaia la Misano. Mir revine pe podium pentru prima dată de la Aragon, și Miller pune capăt unei secete de podium care s-a întins până la GP-ul Catalan.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss