Latest Posts

Francesco Bagnaia în formă maximă la Mugello, rivalii de la MotoGP sunt siguri: Pecco este favorit!

Vizualizări: 1647

Francesco Bagnaia nu a lăsat vineri niciun dubiu cu privire la cine este favorit să câștige cursa de MotoGP de la Mugello. Concurența se întreabă: Poate fi oprit Bagnaia?

Francesco Bagnaia este în formă maximă absolută la MotoGP. După revanșa de duminica trecută de la Barcelona, campionul mondial în exercițiu a arătat clar în cursa de acasă, în fața fanilor italieni, pe cine va trebui să învingă la Mugello. Rivalii săi, Jorge Martin și Marc Marquez, recunosc și ei acest lucru.

Nimeni nu ar trebui să fie surprins că Bagnaia va fi în cea mai bună formă în Toscana. La urma urmei, circuitul iconic de 5,25 kilometri este unul dintre circuitele preferate ale lui Ducati și ale lui. În ultimii doi ani, el a obținut victorii în Marele Premiu, iar “Pecco” a fost imbatabil și în sprintul de anul trecut.

Bagnaia

Marc Marquez: Bagnaia nu este doar pe un singur tur cel mai rapid

Vineri, el a preluat conducerea cu câteva minute înainte de finalul sesiunii de antrenamente, cu un timp de 1:44.938 minute, apoi a intrat la boxe, renunțând la ultimul atac contra cronometru. Cel mai bun timp dominant al său a rămas. În mod surprinzător, dominația așteptată a celor de la Ducati nu s-a materializat în timpul antrenamentelor – următorul cel mai bun Ducati a fost pilotat de Marc Marquez, pe locul cinci, la peste patru zecimi de secundă în spatele colegului său de marcă.

Marquez a prezis încă de la sfârșitul săptămânii trecute la Barcelona, că Bagnaia va fi la cel mai bun nivel în fața publicului său. Pilotul de la Gresini a văzut această impresie confirmată vineri. “Este cel mai rapid de pe teren în acest moment. Nu este puternic doar în atacul contra cronometru, ci și în ceea ce privește ritmul de cursă. A câștigat aici în ultimii doi ani, așa că este favoritul clar”, a explicat cel care a fost de opt ori campion mondial.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Liderul campionatului mondial Jorge Martin, a avut de asemenea dificultăți în a ține pasul cu colegul său de la Ducati. El a terminat prima zi de la Mugello “doar” pe poziția a șaptea. “Astăzi a fost un pic mai dificil decât de obicei, am avut mai multe probleme decât mă așteptam la time attack. Lucrurile arată mai bine în ceea ce privește ritmul de cursă, așa că sunt încă încrezător. Cu toate acestea, ‘Pecco’ este cel pe care trebuie să îl batem. Se pare că are un pic mai mult ritm în acest moment”.

Bagnaia

Va reuși Bagnaia să obțină sâmbătă prima victorie la sprint din 2024?

Sâmbătă urmează mai întâi calificările și sprintul de după-amiază. Pilotul de uzină Ducati nu a mai putut sărbători niciun succes acolo de ceva timp. Ultima victorie la sprint datează din luna august a anului trecut, la Marele Premiu al Austriei din 2023. “Da, asta a fost cu mult timp în urmă”, a zâmbit Bagnaia. “Dar asta nu înseamnă că suntem slabi la sprinturi. Avem întotdeauna un ritm bun și am fost rapizi în weekend-urile anterioare, cum ar fi la Jerez sau Barcelona, și am fi putut câștiga. Așa că știu că suntem suficient de puternici”.

Întrebat de ce este puternic la Mugello, pilotul de 27 de ani a explicat. “Pur și simplu, circuitul se potrivește foarte bine stilului meu de pilotaj și punctelor mele forte. Nu știu dacă este cu adevărat cel mai bun circuit pentru mine. Mai sunt și Assen sau Barcelona, unde de asemenea îmi place să pilotez și mă descurc întotdeauna bine. Există, de asemenea, multe viraje lungi și rapide aici la Mugello, ceea ce mi se potrivește foarte bine.”

Cu toate acestea, cu siguranță nu va fi însă un weekend fără cusur. După antrenamente, Bagnaia a trebuit să accepte o penalizare de trei locuri pe grilă care i-a fost impusă de comisari pentru că l-a întârziat pe Alex Marquez. Penalizarea se aplică doar la Marele Premiu de duminică și nu afectează sprintul de sâmbătă.

Bagnaia

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss