Latest Posts

MotoGP – Francesco Bagnaia dezamăgit: Martin și Marquez au fost mai puternici!

Vizualizări: 10327

După abandonul la sprint, Francesco Bagnaia s-a revanșat în GP-ul Franței. Cu toate acestea, pilotul Ducati nu se poate mulțumi cu locul trei la Le Mans.

Francesco Bagnaia a fost nevoit să învețe pe pielea lui la Le Mans cât de mare poate fi impactul unei mici greșeli. În loc să obțină pole position-ul în calificările de sâmbătă dimineața, a ajuns în pietrișul din curba nouă, afectându-și, fără să știe, cursa de sprint câteva ore mai târziu, deoarece motocicleta accidentată nu a putut fi reparată la timp.

În schimb, starul de la Ducati a fost nevoit să pornească pe motocicleta de schimb și astfel a fost complet dezamăgit. Deși a reușit să se revanșeze duminică cu un loc trei, nu a existat niciun semn de satisfacție după GP-ul Franței 2024.

“Astăzi, cei doi au fost pur și simplu mai rapizi decât mine”, a fost nevoit să recunoască cu părere de rău Bagnaia în conferința de presă oficială MotoGP de după cursă. El se referea, bineînțeles, la cei doi rivali ai săi din campionatul mondial, Jorge Martin și Marc Marquez, care au terminat cursa principală de pe legendarul circuit Bugatti pe primul și al doilea loc în fața sa – în ciuda faptului că italianul a condus mult timp după un start ca o rachetă.

Cu șase tururi înainte de final, însă, Jorge Martin s-a strecurat primul, iar apoi Marc Marquez în ultimul tur, iar Bagnaia nu a reușit să se apere serios împotriva celor doi.

Bagnaia

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Francesco Bagnaia reclamă: Mult prea lent în virajul 9!

“În ultimele cinci tururi m-am luptat mai mult decât de obicei astăzi, nu mai aveam rezerve. A fost complet opus față de Jerez”, s-a plâns el. În urmă cu două săptămâni, la Marele Premiu al Spaniei, starul Ducati a reușit să respingă un atac întârziat al lui Marquez și chiar să se distanțeze pe ultimii metri.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat de data aceasta. “Cel puțin m-am îmbunătățit. M-am prăbușit aici anul trecut și acum doi ani de asemenea. De aceea sunt fericit că am terminat totuși și că am făcut-o într-un mod rapid”, a spus Bagnaia în glumă, pentru ca imediat să devină din nou serios: “Desigur, nu pot fi niciodată mulțumit cu locul trei. Să mergem la Barcelona, unde vreau să mă descurc din nou mai bine”.

În timp ce sâmbătă, după dezastrul de la sprint, încă mai existau multe presupuneri, de data aceasta, campionul mondial în exercițiu a fost cel puțin capabil să explice imediat de ce nu s-a materializat rezultatul dorit în cursa principală: “Am fost foarte puternic în primul și al doilea sector, în special în virajul șapte. Dar am pierdut mult timp pe frâne pentru virajul nouă.

Când eram în spatele lui Jorge, el a reușit să deschidă un decalaj față de mine acolo cu o singură manevră de frânare. A fost ciudat, pur și simplu nu am avut senzația necesară pentru a frâna mai tare acolo și a duce mai multă viteză în viraj.”

Bagnaia

Marc Marquez previne atacul final de la Bagnaia: Manevră puternică!

Tocmai această slăbiciune în acel viraj de stânga al șicanei rapide “Chemin-aux-Boeufs” a fost cea care l-a împiedicat pe Bagnaia să-l contraatace pe Martin. “Am vrut să-l atac pe Jorge în virajul 13, pentru că știam că sunt mai rapid acolo”, a declarat el, descriind strategia sa pentru presupusa victorie în cursă. Dar nu s-a gândit la Marquez: “Apoi, Marc m-a atacat în virajul 9. Am fost atacat de Marquez. A fost o manevră de depășire puternică. Nu am avut nicio șansă de a contraataca din nou, pentru că și el a fost foarte puternic în penultimul viraj”.

Consecința pierderii poziției în ultimul tur: În Campionatul Mondial de MotoGP, Bagnaia (91 de puncte, n.r.) este acum la doar două puncte în fața lui Marquez (89), care l-a strămutat pe Enea Bastianini de pe locul trei. Martin (129) se află deja la 38 de puncte de liderul campionatului mondial. Imaginea în lupta pentru titlu devine încet-încet mai clară după cel de-al cincilea weekend de curse al sezonului.

Există multe indicii ale unei lupte în trei, în cazul în care Martin nu se va distanța și mai mult. “Pentru mine, suntem cei mai compleți trei piloți în acest moment. Ceilalți sunt suficient de rapizi pentru a câștiga curse, dar în ceea ce privește viteza și consistența, noi trei avem ceva mai mult”, crede Bagnaia, adăugând: “În ceea ce privește campionatul, probabil că se va reduce la noi trei.”

 

Bagnaia

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss