Latest Posts

Audi Quattro își pregătește revenirea în WRC

Vizualizări: 20365

La 34 de ani distanță după retragerea oficială a echipei Audi Quattro din campionatul mondial de raliuri, constructorul german își pregătește revenirea în WRC, prin intermediul unui proiect pus la punct de Mattias Ekstrom.

Pilotul suedez a anunțat că va pregăti, prin intermediul echipei sale, EKS JC, un model Quattro A1, cu specificații care îi vor permite să concureze la clasa Rally. Astfel, creația echipei lui Ekstrom va putea puncta la categoriile WRC2 și WRC3.

Mattias Ekstrom are o istorie îndelungată cu Audi. Pilotul suedez a participat cu un succes enorm în DTM și ulterior în World Rallycross Championship, acolo unde și-a și adjudecat titlul mondial în 2016 și s-a luptat pentru coroana cu lauri în 2017 și 2018.

“Atunci când noua generația Audi A1 a fost lansată, știam că vreau să fac ceva în sfera raliurilor, mai ales că este cunoscută pasiunea mea pentru raliuri. Astfel, destul de repede, a devenit evident faptul că voi construi o mașină de raliuri împreună cu Audi.” a comentat Mattias Ekstrom.

De altfel, pilotul suedez a revenit în WRC cu prilejul etapei din Finlanda, proaspăt încheiată în weekendul trecut. Ekstrom a concurat la categoria WRC3, la volanul unei Skoda Fabia și a încheiat pe un excelent loc cinci la acea clasă.

Actualmente nu se știe o dată exactă a revenirii în WRC. Modelul Audi Quattro A1 are un motor turbo de 1.6 litri, cu o putere maximă de 263 cai putere și cu o cutie secvențială în cinci trepte. Singurul amănunt cunoscut e dat de faptul că Emil Bergkvist, fost campion mondial la Junior WRC va fi cel care va ajuta la dezvoltarea noii mașini

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Audi a dominat lumea raliurilor în anii ’80 cu modelul Quattro. De altfel, brandul german este sinonim cu celebra grupă B. Până la retragerea din 1987, Audi Quattro a câștigat 24 de raliuri din cele 58 de raliuri la care a fost prezentă.

 

Sursa: WRC
Photocredit: WRC
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

WRC

Latest Posts

Don't Miss