More

  Latest Posts

  Audi Quattro își pregătește revenirea în WRC

  La 34 de ani distanță după retragerea oficială a echipei Audi Quattro din campionatul mondial de raliuri, constructorul german își pregătește revenirea în WRC, prin intermediul unui proiect pus la punct de Mattias Ekstrom.

  Pilotul suedez a anunțat că va pregăti, prin intermediul echipei sale, EKS JC, un model Quattro A1, cu specificații care îi vor permite să concureze la clasa Rally. Astfel, creația echipei lui Ekstrom va putea puncta la categoriile WRC2 și WRC3.

  Mattias Ekstrom are o istorie îndelungată cu Audi. Pilotul suedez a participat cu un succes enorm în DTM și ulterior în World Rallycross Championship, acolo unde și-a și adjudecat titlul mondial în 2016 și s-a luptat pentru coroana cu lauri în 2017 și 2018.

  “Atunci când noua generația Audi A1 a fost lansată, știam că vreau să fac ceva în sfera raliurilor, mai ales că este cunoscută pasiunea mea pentru raliuri. Astfel, destul de repede, a devenit evident faptul că voi construi o mașină de raliuri împreună cu Audi.” a comentat Mattias Ekstrom.

  De altfel, pilotul suedez a revenit în WRC cu prilejul etapei din Finlanda, proaspăt încheiată în weekendul trecut. Ekstrom a concurat la categoria WRC3, la volanul unei Skoda Fabia și a încheiat pe un excelent loc cinci la acea clasă.

  Actualmente nu se știe o dată exactă a revenirii în WRC. Modelul Audi Quattro A1 are un motor turbo de 1.6 litri, cu o putere maximă de 263 cai putere și cu o cutie secvențială în cinci trepte. Singurul amănunt cunoscut e dat de faptul că Emil Bergkvist, fost campion mondial la Junior WRC va fi cel care va ajuta la dezvoltarea noii mașini

  Audi a dominat lumea raliurilor în anii ’80 cu modelul Quattro. De altfel, brandul german este sinonim cu celebra grupă B. Până la retragerea din 1987, Audi Quattro a câștigat 24 de raliuri din cele 58 de raliuri la care a fost prezentă.

   

  Sursa: WRC

  Photocredit: WRC


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss