Latest Posts

Atacul nocturn al lui Tänak își lasă rivalii în urmă în Raliul Suediei.

Vizualizări: 16834

Estonianul Tänak a depășit o sperietură de ultim moment sâmbătă seara la Raliul Suediei, după care a trecut la retrogradarea lui Craig Breen.

Ott Tänak a dezlănțuit o frenezie nocturnă sâmbătă la Raliul Suediei, retrogradându-l pe Craig Breen pe locul doi în clasamentul general înaintea finalei de trei etape de duminică. Cei doi dueliști au făcut schimb de timpi pe parcursul celei mai lungi zile a raliului, Craig Breen menținând un avantaj marginal la jumătatea cursei.

Pe măsură ce drumurile acoperite de zăpadă deveneau din ce în ce mai pline de gropi în lumina stinsă a buclei de după-amiază, Ott Tänak a început să își încolțească rivalul de la Hyundai Motorsport – ajungând la startul penultimei probe de la Sävar la doar o jumătate de secundă în urmă, după ce Craig Breen a suferit pierderi de timp din cauza unui pneu delaminat.

Tanak, Raliul
Craig Breen (IRL) Paul Nagle (GB) din echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Suedia în Umea, Suedia, pe 11 februarie. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Ott Tänak a excelat în condițiile de noapte, timpii parțiali arătând că era pe cale să-l devanseze pe Craig Breen cu aproximativ 10 secunde. Cu toate acestea, într-o altă întorsătură dramatică, estonianul a suferit probleme cu pneurile aproape identice cu cele ale adversarului său – dar a reușit totuși să îmbunătățească timpul irlandezului cu 2,8sec și să-i smulgă conducerea.

Ott Tänak a fost din nou mai rapid, deoarece Craig Breen s-a plâns de o problemă la sistemul său hibrid în atacul final de la Umeå. El a încheiat cu 8,6sec avans, punând bazele primei victorii a M-Sport Ford în peste un an. „A fost o zi dificilă”, a recunoscut Ott Tänak, pilotul M-Sport Ford. Aveam totul planificat pentru ultimele două etape – să păstrăm pneurile și să facem timp până acolo – dar apoi le-am pierdut și a trebuit să parcurgem ultima etapă fără crampoane pe un pneu. Nu este niciodată confortabil până nu se face. Să ajungem mai întâi la final”.

Tanak, Raliul
Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) de la echipa M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Suedia în Umea, Suedia, pe 11 februarie. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi a coborât în clasament după ce a ieșit în decor pe o curbă la stânga în SS13, scufundându-și Hyundai Motorsport-ul într-un mal de zăpadă. Decesul finlandezului a deschis ușa pentru Thierry Neuville și Kalle Rovanperä să lupte pentru ultimul loc pe podium.

Kalle Rovanperä, la volanul unei Toyota Gazoo Racing GR Yaris, a deținut avantajul până târziu în cursul zilei, dar a cedat în fața lui Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport în ultima etapă, când pneurile sale s-au uzat. Cei doi au fost despărțiți de 3,8 secunde la închiderea jocului, Thierry Neuville fiind la doar 15,1 secunde de Craig Breen. Elfyn Evans a fost lipsit de încredere la bordul Yaris-ului său și ulterior a rămas în urma celor doi sus-menționați, încheind ziua cu mai mult de jumătate de minut mai în urmă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tanak, Raliul
Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) de la echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Suedia în Umea, Suedia, pe 11 februarie. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Pierre-Louis Pierre-Louis Loubet și-a adus Puma-ul acasă pe locul șase în clasamentul general, în fața liderului WRC2, Oliver Solberg, care deține un avans considerabil în categoria de sprijin premier. Ole Christian Veiby, Sami Pajari și Nikolay Gryazin completează clasamentul.

Trei etape formează finalul de duminică. Mai întâi se parcurge Västervik (26,48 km), înainte ca o altă cursă prin Umeå (10,08 km) să formeze etapa Wolf Power Stage, care aduce puncte bonus.

YouTube video

Poziții fruntașe după ziua de sâmbătă:

  1. O Tänak / M Järveoja EST Ford Puma 1hr 54min 45.4sec
  2. C Craig Breen / J Fulton IRL Hyundai Motorsport i20 N +8.6sec
  3. T Thierry Neuville / M Martijn Wydaeghe BEL Hyundai Motorsport i20 N +23.7sec
  4. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Gazoo Racing GR Yaris +27.5sec
  5. E Elfyn Evans / S Scott Martin GBR Toyota Gazoo Racing GR Yaris +57.7sec
  6. PL Pierre-Louis Loubet / N Gilsoul FRA Ford Puma +2min 28.1sec
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss