More

  Latest Posts

  Armstrong părăsește Ferrari Driver Academy, Ilott într-un „an de pauză” în IndyCar

  Marcus Armstrong a părăsit Ferrari Driver Academy înainte de sezonul 2022, în timp ce Callum Ilott a fost plasat într-un „an de pauză” după ce s-a mutat în IndyCar.

  Armstrong, în vârstă de 21 de ani, s-a alăturat programului de tineri piloti al Ferrari în 2017 și și-a petrecut ultimii doi ani în Formula 2.

  Armstrong încă nu a confirmat planurile sale de curse pentru anul următor, dar Ferrari a dezvăluit marți că nu mai face parte din configurația sa pentru juniori, deoarece academia și-a început munca pentru anul următor.

  Pe lângă anunţul despre Armstrong, Ferrari a mai spus că Ilott, care a petrecut anul trecut ca pilot de rezervă al echipei client Alfa Romeo în Formula 1, va fi „într-un „an de pauză” după ce s-a mutat în IndyCar cu normă întreagă cu Juncos Racing, deoarece „nu se încadrează în domeniul de aplicare operabil al FDA, deoarece nu ar putea oferi un sprijin adecvat englezului”.

  Cei mai importanți membri ai Academiei de piloţi Ferrari în 2022 vor fi Mick Schumacher și Robert Shwartzman.

  Schumacher și-a făcut debutul în F1 anul trecut cu Haas și va combina angajamentele sale la echipă anul acesta cu un rol de rezervă la Ferrari pentru 11 curse.

  Shwartzman a terminat ca vicecampion în F2 anul trecut și a confirmat deja că nu se va întoarce în serie, concentrându-se în schimb pe îndatoririle sale de pilot de teste de F1 al Ferrari.

  Ferrari nu va avea piloți sub umbrela sa în F2 anul acesta. Arthur Leclerc, fratele mai mic al pilotului Ferrari F1 Charles, va concura anul acesta în Formula 3, după ce și-a păstrat locul la Prema.

  Lui i se va alătura în echipă tânărul britanic Oliver Bearman, care este finalist pentru Aston Martin Autosport BRDC Young Driver of the Year Award.

  Armstrong

  Ferrari a declarat că succesul cu dublu titlu al lui Bearman în Formula 4 anul trecut a însemnat că s-a decis că va sări peste Formula Regională și va trece direct în F3.

  Dino Beganovic va rămâne în Formula Regională pentru 2021, în timp ce James Wharton, Maya Weug și Rafael Camara vor concura în Formula 4.

  Laura Camps Torras a devenit a doua femeie care s-a alăturat FDA după Weug și va concura cu karturi în timp ce va încerca și o mașină de F4 în acest an.

  „Admisia Ferrari Driver Academy din 2022 își începe călătoria astăzi”, a declarat șeful Ferrari F1, Mattia Binotto. „Este întotdeauna o zi semnificativă pentru fetele și băieții implicați și, de asemenea, pentru Scuderia Ferrari, deoarece acest program este o parte importantă a ceea ce înseamnă #essereFerrari.

  „Rolul FDA nu este doar acela de a obține tot ce este mai bun de la cei mai talentați tineri și de a-i determina să concureze cu mașinile noastre în Formula 1, ci este și de a forma oameni și piloți capabili să profite la maximum de valorile pe care le reprezintă Scuderia Ferrari.

  „Anul acesta, șapte tineri și două tinere vor lucra pentru obiectivul lor final de a concura în Formula 1. „În 2022, 20% din grila de F1 este alcătuită din studenți FDA din trecut și din prezent. Visul pentru ei și pentru noi este să facem la fel ca Charles Leclerc, care este pe cale să înceapă al patrulea sezon de curse pentru Scuderia.

  „Le doresc fiecăruia dintre ei mult noroc pe măsură ce avansează în sezon, lucru pe care sunt sigur că îl vor aborda cu dorință de a învăța și mai ales cu zâmbet, pentru că a fi pilot de curse este una dintre cele mai bune meserii din lume.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 2 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss