Latest Posts

Armstrong părăsește Ferrari Driver Academy, Ilott într-un „an de pauză” în IndyCar

Vizualizări: 20725

Marcus Armstrong a părăsit Ferrari Driver Academy înainte de sezonul 2022, în timp ce Callum Ilott a fost plasat într-un „an de pauză” după ce s-a mutat în IndyCar.

Armstrong, în vârstă de 21 de ani, s-a alăturat programului de tineri piloti al Ferrari în 2017 și și-a petrecut ultimii doi ani în Formula 2.

Armstrong încă nu a confirmat planurile sale de curse pentru anul următor, dar Ferrari a dezvăluit marți că nu mai face parte din configurația sa pentru juniori, deoarece academia și-a început munca pentru anul următor.

Pe lângă anunţul despre Armstrong, Ferrari a mai spus că Ilott, care a petrecut anul trecut ca pilot de rezervă al echipei client Alfa Romeo în Formula 1, va fi „într-un „an de pauză” după ce s-a mutat în IndyCar cu normă întreagă cu Juncos Racing, deoarece „nu se încadrează în domeniul de aplicare operabil al FDA, deoarece nu ar putea oferi un sprijin adecvat englezului”.

Cei mai importanți membri ai Academiei de piloţi Ferrari în 2022 vor fi Mick Schumacher și Robert Shwartzman.

Schumacher și-a făcut debutul în F1 anul trecut cu Haas și va combina angajamentele sale la echipă anul acesta cu un rol de rezervă la Ferrari pentru 11 curse.

Shwartzman a terminat ca vicecampion în F2 anul trecut și a confirmat deja că nu se va întoarce în serie, concentrându-se în schimb pe îndatoririle sale de pilot de teste de F1 al Ferrari.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ferrari nu va avea piloți sub umbrela sa în F2 anul acesta. Arthur Leclerc, fratele mai mic al pilotului Ferrari F1 Charles, va concura anul acesta în Formula 3, după ce și-a păstrat locul la Prema.

Lui i se va alătura în echipă tânărul britanic Oliver Bearman, care este finalist pentru Aston Martin Autosport BRDC Young Driver of the Year Award.

Armstrong părăsește Ferrari Driver Academy, Ilott într-un „an de pauză" în IndyCar

Ferrari a declarat că succesul cu dublu titlu al lui Bearman în Formula 4 anul trecut a însemnat că s-a decis că va sări peste Formula Regională și va trece direct în F3.

Dino Beganovic va rămâne în Formula Regională pentru 2021, în timp ce James Wharton, Maya Weug și Rafael Camara vor concura în Formula 4.

Laura Camps Torras a devenit a doua femeie care s-a alăturat FDA după Weug și va concura cu karturi în timp ce va încerca și o mașină de F4 în acest an.

„Admisia Ferrari Driver Academy din 2022 își începe călătoria astăzi”, a declarat șeful Ferrari F1, Mattia Binotto. „Este întotdeauna o zi semnificativă pentru fetele și băieții implicați și, de asemenea, pentru Scuderia Ferrari, deoarece acest program este o parte importantă a ceea ce înseamnă #essereFerrari.

„Rolul FDA nu este doar acela de a obține tot ce este mai bun de la cei mai talentați tineri și de a-i determina să concureze cu mașinile noastre în Formula 1, ci este și de a forma oameni și piloți capabili să profite la maximum de valorile pe care le reprezintă Scuderia Ferrari.

„Anul acesta, șapte tineri și două tinere vor lucra pentru obiectivul lor final de a concura în Formula 1. „În 2022, 20% din grila de F1 este alcătuită din studenți FDA din trecut și din prezent. Visul pentru ei și pentru noi este să facem la fel ca Charles Leclerc, care este pe cale să înceapă al patrulea sezon de curse pentru Scuderia.

„Le doresc fiecăruia dintre ei mult noroc pe măsură ce avansează în sezon, lucru pe care sunt sigur că îl vor aborda cu dorință de a învăța și mai ales cu zâmbet, pentru că a fi pilot de curse este una dintre cele mai bune meserii din lume.”

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss