GP24 Media

LATEST POSTS

Armstrong obţine prima victorie din F2 în faţa lui Lawson în prima cursă de la Jeddah

Armstrong
Vizualizări: 21289

Marcus Armstrong de la DAMS a obținut o primă victorie mult așteptată și binemeritată în Formula 2 în Cursa 1 de Sprint, învingându-i pe Liam Lawson și Jüri Vips într-o cursă de deschidere captivantă la Jeddah.

De când și-a început cariera în F2 cu două podiumuri în primele două runde ale anului 2020, vicecampionul de Formula 3 din 2019 a mai obținut doar un singur clasament în top-trei, dar Armstrong arăta întinerit în Arabia Saudită, când o evadare fulgerătoare l-a văzut depășindu-l pe Lawson în turul 1.

Duo-ul a încheiat cursa în P1 şi P2, cu Lawson urmat de coechipierul său Hitech Vips pe locul al treilea. Felipe Drugovich a terminat pe locul patru în fața lui Jehan Daruvala de la Carlin, care s-a bucurat de o după-amiază superbă, urcând șase locuri impresionante pentru locul 5.

Robert Shwartzman, Christian Lundgaard și Dan Ticktum au ocupat ultimele poziții din puncte, acesta din urmă completând o depășire în ultimul tur a liderului campionatului Oscar Piastri. Rivalul principal al pilotului PREMA, Guanyu Zhou, a suferit o cursă de uitat, învârtindu-se în faza incipientă și terminând pe locul 17.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Aliniați pe pistă pentru prima dată în două luni, Lawson și Armstrong s-au aflat în fața grilei inverse și au mers roată la roată îndreptându-se într-un prim viraj strâns.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Începând din interior din P2, Armstrong a avut avantajul în viraj și și-a pus aripa din față înaintea lui Lawson, care a fost aruncat larg. Pilotul Hitech a încercat să riposteze, dar a fost deja avantajul lui Armstrong, iar DAMS a reușit să-și îndepărteze rivalul la ieșirea din virajul 3.

Juniorul Ferrari a primit puțin timp de respirație din partea Safety Car-ului în urma unei coliziuni în Virajul 4 care a pus capăt curselor lui Guilherme Samaia și Marino Sato. Pilotul Charouz Racing System a făcut contact cu Olli Caldwell, care a primit rapid o penalizare de 10 secunde pentru cauza coliziunii.

Mașina de siguranță s-a îndreptat înapoi în boxe la sfârșitul turului 3, dar a existat o dramă suplimentară, când contestatorul campionatului Zhou s-a trezit cu fața în direcţia greșită și în spatele terenului, ceea ce a scos în evidență o mașină de siguranță virtuală. Pilotul UNI-Virtuosi a încercat o depăşire îndrăzneață pe lângă Lundgaard în prima chicană, dar spațiul nu era destul și s-a învârtit, suferind avarii la aripa din față.

În timpul haosului, Ralph Boschung a făcut o mișcare asupra lui Vips și a câștigat ultima poziție pe podium, Drugovich câștigând locul cinci de la Zhou. Între timp, Théo Pourchaire și Shwartzman au sărit amândoi de Lundgaard pe locurile șase și șaptele.

Opririle timpurii nu au amânat terenul de la alte manevre, deoarece Vips a recuperat P3 de la Boschung. Mișcarea mai riscantă, totuși, a venit de la Shwartzman, care l-a depășit pe Pourchaire pentru locul șase. Duo-ul a fost aproape, iar pilotul ART Grand Prix s-a clătinat, ceea ce i-a pierdut un alt loc în fața lui Lundgaard.

Boschung a pierdut viteza și a început să se prăbușească, căzând pe locul opt în câteva viraje. Piastri și-a făcut apariția în oglinda retrovizoare după ce a luat locul nouă de la Daruvala.

Pourchaire a fost următoarea retragere, pierzând controlul în virajul 22 și lovind peretele, ceea ce a scos un al doilea Safety Car. Francezul frustrat a ieșit din ART în timp ce terenul s-a răcit după câteva ture frenetice.

Au mai rămas trei tururi când Safety Car-ul a intrat la boxe și Armstrong a reușit să-și țină nervii la reluare, primii 10 păstrându-și toți locurile. Daruvala a furat spectacolul în ultimele tururi, pentru a se strecura pe locul șase cu o manevră uluitoare.

Armstrong, Lawson și Vips au rămas pe podium la steagul în carouri, în fața lui Drugovich. Daruvala a făcut o altă mutare, depășindu-l pe Shwartzman pentru locul cinci şi pentru a finaliza o incredibilă a șasea depășire a zilei și a încheia o performanță uluitoare. Lundgaard a ocupat locul șapte în fața lui Ticktum, care a trecut în fața lui Piastri cu puțin timp înainte de linia de sosire.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondila de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 2
Photocredit: Formula 2
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES