More

  Latest Posts

  Armstrong obţine prima victorie din F2 în faţa lui Lawson în prima cursă de la Jeddah

  Marcus Armstrong de la DAMS a obținut o primă victorie mult așteptată și binemeritată în Formula 2 în Cursa 1 de Sprint, învingându-i pe Liam Lawson și Jüri Vips într-o cursă de deschidere captivantă la Jeddah.

  De când și-a început cariera în F2 cu două podiumuri în primele două runde ale anului 2020, vicecampionul de Formula 3 din 2019 a mai obținut doar un singur clasament în top-trei, dar Armstrong arăta întinerit în Arabia Saudită, când o evadare fulgerătoare l-a văzut depășindu-l pe Lawson în turul 1.

  Duo-ul a încheiat cursa în P1 şi P2, cu Lawson urmat de coechipierul său Hitech Vips pe locul al treilea. Felipe Drugovich a terminat pe locul patru în fața lui Jehan Daruvala de la Carlin, care s-a bucurat de o după-amiază superbă, urcând șase locuri impresionante pentru locul 5.

  Robert Shwartzman, Christian Lundgaard și Dan Ticktum au ocupat ultimele poziții din puncte, acesta din urmă completând o depășire în ultimul tur a liderului campionatului Oscar Piastri. Rivalul principal al pilotului PREMA, Guanyu Zhou, a suferit o cursă de uitat, învârtindu-se în faza incipientă și terminând pe locul 17.

  Armstrong

  Aliniați pe pistă pentru prima dată în două luni, Lawson și Armstrong s-au aflat în fața grilei inverse și au mers roată la roată îndreptându-se într-un prim viraj strâns.

  Începând din interior din P2, Armstrong a avut avantajul în viraj și și-a pus aripa din față înaintea lui Lawson, care a fost aruncat larg. Pilotul Hitech a încercat să riposteze, dar a fost deja avantajul lui Armstrong, iar DAMS a reușit să-și îndepărteze rivalul la ieșirea din virajul 3.

  Juniorul Ferrari a primit puțin timp de respirație din partea Safety Car-ului în urma unei coliziuni în Virajul 4 care a pus capăt curselor lui Guilherme Samaia și Marino Sato. Pilotul Charouz Racing System a făcut contact cu Olli Caldwell, care a primit rapid o penalizare de 10 secunde pentru cauza coliziunii.

  Armstrong

  Mașina de siguranță s-a îndreptat înapoi în boxe la sfârșitul turului 3, dar a existat o dramă suplimentară, când contestatorul campionatului Zhou s-a trezit cu fața în direcţia greșită și în spatele terenului, ceea ce a scos în evidență o mașină de siguranță virtuală. Pilotul UNI-Virtuosi a încercat o depăşire îndrăzneață pe lângă Lundgaard în prima chicană, dar spațiul nu era destul și s-a învârtit, suferind avarii la aripa din față.

  În timpul haosului, Ralph Boschung a făcut o mișcare asupra lui Vips și a câștigat ultima poziție pe podium, Drugovich câștigând locul cinci de la Zhou. Între timp, Théo Pourchaire și Shwartzman au sărit amândoi de Lundgaard pe locurile șase și șaptele.

  Opririle timpurii nu au amânat terenul de la alte manevre, deoarece Vips a recuperat P3 de la Boschung. Mișcarea mai riscantă, totuși, a venit de la Shwartzman, care l-a depășit pe Pourchaire pentru locul șase. Duo-ul a fost aproape, iar pilotul ART Grand Prix s-a clătinat, ceea ce i-a pierdut un alt loc în fața lui Lundgaard.

  Armstrong

  Boschung a pierdut viteza și a început să se prăbușească, căzând pe locul opt în câteva viraje. Piastri și-a făcut apariția în oglinda retrovizoare după ce a luat locul nouă de la Daruvala.

  Pourchaire a fost următoarea retragere, pierzând controlul în virajul 22 și lovind peretele, ceea ce a scos un al doilea Safety Car. Francezul frustrat a ieșit din ART în timp ce terenul s-a răcit după câteva ture frenetice.

  Au mai rămas trei tururi când Safety Car-ul a intrat la boxe și Armstrong a reușit să-și țină nervii la reluare, primii 10 păstrându-și toți locurile. Daruvala a furat spectacolul în ultimele tururi, pentru a se strecura pe locul șase cu o manevră uluitoare.

  Armstrong, Lawson și Vips au rămas pe podium la steagul în carouri, în fața lui Drugovich. Daruvala a făcut o altă mutare, depășindu-l pe Shwartzman pentru locul cinci şi pentru a finaliza o incredibilă a șasea depășire a zilei și a încheia o performanță uluitoare. Lundgaard a ocupat locul șapte în fața lui Ticktum, care a trecut în fața lui Piastri cu puțin timp înainte de linia de sosire.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondila de Formula 2 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 2

  Photocredit: Formula 2


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss