Latest Posts

Alonso spune că IndyCar este “ceva special” după testul pe circuit

Vizualizări: 12761

Fernando Alonso a fost entuziast după ce și-a testat un IndyCar de la Andretti la Barber Motorsports Park.

Alonso a rulat în mașina utilizată ultima dată de Carlos Munoz la Indianapolis 500, setat pentru utilizarea în circuit.

McLaren a dorit să păstreze testul cât mai privat posibil, fără ca media sau fanii să li se permită să participe.

Se înțelege că constructorul de șasiu Dallara nu a avut nicio prezență la test, iar suportul IndyCar a fost doar minor și nu a fost înțeles ca fiind decât “procedural”.

În ciuda amenințărilor legate de vremea proastă provocată de uraganul Gordon, Alonso a dezvăluit că a condus în toate condițiile de pe pistă. “A fost o zi buna, o zi distractiva”, a spus Alonso. “Imi place sa testez masinile noi si sa testez IndyCar pe un circuit este ceva special. “Am fost destul de norocoasa sa il testez in conditii umede, in conditii medii si in conditii uscate, deci in general am avut un sentiment bun pe fiecare tip de pistă. “Vremea a fost bună pentru noi astăzi – un pic de vânt în după-amiaza, dar în general o zi pozitivă.”

Testul a fost prima experiență a lui Alonso pe un circuit non oval într-un IndyCar. Singura lui experiență anterioară în seria Indycar a fost la ovalul iconic Indianapolis Motor Speedway. Cu toate acestea, el a participat la evenimentul de la Barber circuit anul trecut pentru a deveni mai familiarizați cu oamenii din paddock-ul IndyCar înainte de participarea sa la Indy500.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Probabil că instinctul meu îmi va spune că prefer circuitele normale, pentru că este ceea ce am obișnuit să-mi fac toată viața, dar Indy 500 a fost o experiență uimitoare, deci 50/50”, a spus el. “Cred ca imi place modul in care masina se simte intr-un circuit normal, dar imi place modul in care concurezi pe ovale, in timp ce turelele, traficul si toate manevrele de supravietuire cred ca sunt putin usor pe ovale, asa ca in termeni de Urmăriți acțiunea pe care am iubit-o pe Indy 500. ”

Alonso spune că IndyCar este "ceva special" după testul pe circuit

Alonso a adăugat că testul se află pe “bucket list”. Andretti a rezervat mai multe date potențiale de testare în acest an, ori de câte ori spaniolul este liber să încerce un IndyCar. “Efectuarea unui test cu un Indycar pe un circuit normal A fost ceva ce am căutat anul trecut deja”, a spus el. “Am avut câteva opțiuni pentru a testa mașina pe un circuit normal după Indy 500.” Nu am găsit timpul, dar anul acesta sa întâmplat cu siguranță și acum sunt fericit pentru asta. “Îmi place să fiu în spatele unui volan și, cu siguranță, o mașină nouă, o nouă experiență, învățând multe lucruri din echipă, din ingineri, toată lumea, deci o zi fericită”.

Alonso a afirmat anterior că testul nu va avea nici o influență asupra viitorului său de curse, cu șoferul McLaren setat să părăsească F1 la sfârșitul anului 2018.

Dallara nu a avut nici o abordare directă de la McLaren cu privire la o ofertă de mașini, cu surse multiple sugerând că viitorul McLaren “fluid” al IndyCar este mult mai probabil să fie o afiliere.

Andretti este tinuta favorita, dupa ce a lucrat cu McLaren la Indianapolis 500 din 2017, ca parte a licitatiei “tripla coroana” a lui Alonso. McLaren sa adresat anterior echipelor Scott Dixon și Will Power, iar CEO-ul McLaren, Zak Brown, a declarat anterior că potențialul echipei viitorului IndyCar va fi decis în această lună.

McLaren a acordat prioritate finalizării viitorului său în F1 în 2019 în ceea ce privește piloții și a finalizat decizia în această săptămână prin promovarea lui Lando Norris ca partener de echipă al lui Carlos Sainz Jr., care a fost recent semnat.

Photocredit: Motorsport.com

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss