More

  Latest Posts

  Alonso spune că IndyCar este “ceva special” după testul pe circuit

  Fernando Alonso a fost entuziast după ce și-a testat un IndyCar de la Andretti la Barber Motorsports Park.

  Alonso a rulat în mașina utilizată ultima dată de Carlos Munoz la Indianapolis 500, setat pentru utilizarea în circuit.

  McLaren a dorit să păstreze testul cât mai privat posibil, fără ca media sau fanii să li se permită să participe.

  Se înțelege că constructorul de șasiu Dallara nu a avut nicio prezență la test, iar suportul IndyCar a fost doar minor și nu a fost înțeles ca fiind decât “procedural”.

  În ciuda amenințărilor legate de vremea proastă provocată de uraganul Gordon, Alonso a dezvăluit că a condus în toate condițiile de pe pistă. “A fost o zi buna, o zi distractiva”, a spus Alonso. “Imi place sa testez masinile noi si sa testez IndyCar pe un circuit este ceva special. “Am fost destul de norocoasa sa il testez in conditii umede, in conditii medii si in conditii uscate, deci in general am avut un sentiment bun pe fiecare tip de pistă. “Vremea a fost bună pentru noi astăzi – un pic de vânt în după-amiaza, dar în general o zi pozitivă.”

  Testul a fost prima experiență a lui Alonso pe un circuit non oval într-un IndyCar. Singura lui experiență anterioară în seria Indycar a fost la ovalul iconic Indianapolis Motor Speedway. Cu toate acestea, el a participat la evenimentul de la Barber circuit anul trecut pentru a deveni mai familiarizați cu oamenii din paddock-ul IndyCar înainte de participarea sa la Indy500.

  “Probabil că instinctul meu îmi va spune că prefer circuitele normale, pentru că este ceea ce am obișnuit să-mi fac toată viața, dar Indy 500 a fost o experiență uimitoare, deci 50/50”, a spus el. “Cred ca imi place modul in care masina se simte intr-un circuit normal, dar imi place modul in care concurezi pe ovale, in timp ce turelele, traficul si toate manevrele de supravietuire cred ca sunt putin usor pe ovale, asa ca in termeni de Urmăriți acțiunea pe care am iubit-o pe Indy 500. ”

  FA Indy 2

  Alonso a adăugat că testul se află pe “bucket list”. Andretti a rezervat mai multe date potențiale de testare în acest an, ori de câte ori spaniolul este liber să încerce un IndyCar. “Efectuarea unui test cu un Indycar pe un circuit normal A fost ceva ce am căutat anul trecut deja”, a spus el. “Am avut câteva opțiuni pentru a testa mașina pe un circuit normal după Indy 500.” Nu am găsit timpul, dar anul acesta sa întâmplat cu siguranță și acum sunt fericit pentru asta. “Îmi place să fiu în spatele unui volan și, cu siguranță, o mașină nouă, o nouă experiență, învățând multe lucruri din echipă, din ingineri, toată lumea, deci o zi fericită”.

  Alonso a afirmat anterior că testul nu va avea nici o influență asupra viitorului său de curse, cu șoferul McLaren setat să părăsească F1 la sfârșitul anului 2018.

  Dallara nu a avut nici o abordare directă de la McLaren cu privire la o ofertă de mașini, cu surse multiple sugerând că viitorul McLaren “fluid” al IndyCar este mult mai probabil să fie o afiliere.

  Andretti este tinuta favorita, dupa ce a lucrat cu McLaren la Indianapolis 500 din 2017, ca parte a licitatiei “tripla coroana” a lui Alonso. McLaren sa adresat anterior echipelor Scott Dixon și Will Power, iar CEO-ul McLaren, Zak Brown, a declarat anterior că potențialul echipei viitorului IndyCar va fi decis în această lună.

  McLaren a acordat prioritate finalizării viitorului său în F1 în 2019 în ceea ce privește piloții și a finalizat decizia în această săptămână prin promovarea lui Lando Norris ca partener de echipă al lui Carlos Sainz Jr., care a fost recent semnat.

  Photocredit: Motorsport.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss