Latest Posts

Alex Cascatău revine la bordul unui prototip de clasă LMP3.

Vizualizări: 16904

Constănțeanul Alex Cascatău va avea din nou ocazia să piloteze un prototip Ligier JS P320 de categorie LMP3 în cadrul unei sesiuni private de teste ce va avea loc săptămâna aceasta pe circuitul Tazio Nuvolari din Italia.

Alex Cascatău, campionul din 2020 al GT & Prototype Challenge, își reafirmă interesul pentru emergenta categorie LMP3 cu ocazia unui nou test ce va avea loc joi, 7 octombrie, pe circuitul Tazio Nuvolari din Cervesina. Cascatău va fi la a doua experiență de acest gen după ce a mai rulat și anul trecut cu un prototip Ligier identic în cadrul unui test ce a avut loc în Spania, pe Circuit de Barcelona-Catalunya.

Alex Cascatău

După un sezon 2021 dificil, în care nu și-a putut reconfirma statutul de campion al GT & Prototype Challenge, Alex se pregătește să își recalibreze simțurile pentru a face trecerea de la Norma M20 FC a Baticonsult Racing, la Ligier-ul italienilor de la BHK Motorsport. Diferențele dintre cele două prototipuri sunt mari, dar kilometri parcurși anul trecut la bordul șasiului deținut de Team Virage pe circuitul de Grand Prix al Spaniei vor ajuta cu siguranță.

Înțelegerea dintre BHK Motorsport și Cascatău îi permite acestuia să piloteze timp de o jumătate de zi, un alt pilot folosind mașina în cealaltă parte a zilei. Circuitul Tazio Nuvolari este unul nou pentru Cascatău, dar acesta și-a dovedit în trecut abilitatea de a învăța repede un traseu nou, element-cheie în condițiile în care Ligier-ul de LMP3 pune pe asfalt 455 de cai putere și cântărește doar 900 de kilograme.

Alex continuă să analizeze opțiunile pe care le are pentru sezonul viitor, iar acest test va fi folositor și în vederea unor potențiale participări la clasa LMP3, seria Michelin Le Mans Cup fiind vizată, ea conținând și etapa de prestigiu „Road To Le Mans” care se desfășoară în același weekend și pe același circuit ca și celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Alex Cascatău

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Despre BHK Motorsport:
BHK Motorsport este o formație italiană care activează în actuala stagiune în Seria Europeană Le Mans (ELMS) cu un prototip înscris la categoria LMP2. Prototipul în cauză, un ORECA 07 LMP2, este pilotat de trei piloți cu ștate mai vechi în motorsport, anume Sergio Campana, Francesco Dracone și Markus Pommer. Italienii Campana și Dracone s-au evidențiat în diverse competiții de monoposturi, Campana trecând Formula Renault 2.0 și Formula 3 Italiană, în timp ce Dracone are la activ mai multe starturi în Indycar în 2010 și în 2015.

Până în prezent, cel mai bun rezultat al echipei este un loc nouă la categoria LMP2 reușit chiar la Spa-Francorchamps, gazda Grand Prix-ului Belgiei. Rezultatul a fost obținut în probabil cea mai competitivă categorie a ELMS, una în care regăsim etapă de etapă cel puțin 12 modele înscrise. Pe lângă prototipul ORECA de clasă LMP2, BHK Motorsport mai deține și un Ligier JS P320 de clasă LMP3, aceasta fiind mașina pe care Cascatău o va pilota.

Alex Cascatău

Despre LMP3:
Categoria LMP3 (de la Le Mans Prototype 3) este, după cum sugerează și numele, a treia clasă din cadrul structurii guvernate de Automobile Club de l’Ouest (ACO) din punctul de vedere al performanței. Clasa în sine a fost introdusă în urmă cu șase ani, în 2015, și se bucură de un succes răspândit în prezent, doar continentul european găzduind mai mult de cinci campionate ce primesc și prototipuri de clasă LMP3.

Argumentul cel mai puternic în favoarea clasei LMP3 este prerezentat de costul de utilizare, această platformă fiind proiectată pentru a fi sustenabilă, fiecare mașină având un preț fixat de 240,000 Eur. În aceste condiții, indiferent de marca aleasă, mai multe componente importante sunt identice. De pildă, toate modelele de clasă LMP3 sunt propulsate de agregate Nissan VK56 V8 de 5.6 litri. Cei 455 de cai ajung la roți printr-o cutie XTrac secvențială cu șase rapoarte care este, la rândul ei, o componentă standardizată.

Alex Cascatău

Despre Circuitul Tazio Nuvolari:
Circuitul Tazio Nuvolari este un traseu italian care și-a deschis porțile în 2014 și care a fost numit în onoarea celebrului pilot de curse din perioada interbelică. Complexul sportiv include o pistă de karting pe lângă circuitul dedicat întrecerilor auto și moto, circuit care include varianta lungă și pe cea scurtă. Varianta lungă măsoară 2.8 kilometri (11 viraje), iar cea scurtă 1.7 kilometri (9 viraje). Circuitul este construit după cele mai noi standarde în materie de siguranță și se alătură celorlalte circuite denumite în onoarea unor mari piloți din trecut precum Autodromo Carlos Pace (Brazilia) sau Autodromo Hermanos Rodriguez (Mexic).

Alex Cascatău: „Sunt foarte entuziasmat de faptul că voi avea din nou ocazia să pilotez un prototip de clasă LMP3. Am reușit să mă pun de acord cu echipa BHK Motorsport în ultimul moment, dar sunt pregătit pentru sesiunile ce vor avea loc joi, chiar dacă circuitul este unul nou pentru mine. Ținta rămâne în continuare aceeași, și anume evaluarea unui program întreg sau parțial la clasa LMP3 pentru 2022.”

Alex Cascatău revine la bordul unui prototip de clasă LMP3.

Alex Cascatău revine la bordul unui prototip de clasă LMP3.

Alex Cascatău revine la bordul unui prototip de clasă LMP3.

Mai multe știri despre Campionate de Anduranța găsiți AICI.

Sursa: Comunicat Alex Cacatau
Photocredit: Sergi Campdelacreu Mogas
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Alex Cacatau

Latest Posts

Don't Miss