Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Alex Cascatău părăsește GT & Prototype Challenge.

  Constănțeanul Alex Cascatău, campion al GT & Prototype Challenge în sezonul anterior, a decis să nu mai ia parte la ultimele trei etape ale actualei stagiuni, componentul formației Baticonsult Racing alegând să își pregătească terenul pentru 2022.

  Alex Cascatău, românul care a impresionat în ultimele sezoane în Țările de Jos și Belgia, va absenta de la ultimele trei etape care pun capăt sezonului 2021 al GT & Prototype Challenge, cea mai competitivă serie olandeză dedicată GT-urilor și prototipurilor. Campionul en-titre al seriei, care a concurat și în acest sezon alături de luxemburghezul Alain Berg sub banner-ul formației Baticonsult Racing, pune deja la punct detaliile pentru anul viitor.

  Alex Cascatău

  Anul 2021 a fost departe de așteptările lui Alex Cascatău care i s-a alăturat din nou lui Berg pentru a-și apăra titlul la categoria CN la bordul unui prototip Norma M20 FC cu motor aspirat. O serie de probleme tehnice și accidentul serios suferit de Berg la Hockenheim la începutul anului au făcut ca echipa să nu mai fie, din punct de vedere matematic, în lupta pentru titlu. Cu doar două clasări pe podium din șase starturi, inclusiv un loc doi la Zolder, Alex Cascatău și Alain Berg au strâns 52 de puncte ceea ce îi clasează abia pe poziția a cincea în clasament.

  Cu trei etape rămase, două la Assen și una la Spa-Francorchamps, echipajele formației belgiene Deldiche Racing domină clasamentul categoriei CN cu ale sale prototipuri Norma cu motor turbo. Liderul clasamentului este Tom Boonen, fost campion de ciclism, care a strâns 118 puncte, mai mult decât dublu față de totalul ce stă în dreptul mașinii #614 a Baticonsult Racing.

  Alex Cascatău

  În aceste condiții, Alex Cascatău a decis că decizia cea mai bună este să se retragă din ultimele curse, urmând a se regrupa în inter-sezon. Astfel, opțiunile lui Alex Cascatău rămân deschise, el dovedindu-și și în 2021 viteza, deși materialul tehnic l-a lăsat adesea la greu – ultimele două întreceri, de la Assen, încheindu-se cu abandon.

  Printre variantele pe care românul le ia în considerare sunt o revenire la categoria CN, dar nu este scoasă din calcul nici varianta trecerii la categoria superioară LMP3, Alex testând deja un prototip Ligier construit pentru această clasă la finele lui 2020. În acel test, ce s-a desfășurat în Spania, timpii fostului campion din Romanian Endurance Series au fost competitivi, apropiindu-se de reperele piloților cu experiență din cadrul echipei cu care Alex Cascatău a testat.

  Alex Cascatău

  În pregătirea noului sezon, constănțeanul se menține în formă pe toate planurile, atât din punct de vedere fizic, cât și al reflexelor, pe care și le antrenează în simulatorul de curse. Alex Cascatău este din nou parte a echipei Aqirys Racing care concurează în Racing League Romania, cel mai bine cotat campionat virtual de curse pe circuit din România.

  Alex Cascatău: „Sezonul acesta a fost unul dintre cele mai frustrante din cariera mea de până acum iar poziția în care ne aflăm în campionat m-a făcut să decid să nu mai rulez în ultimele trei etape. Ținta noastră principală a fost, de la bun început, apărarea titlului obținut anul trecut și, cum asta nu mai este posibil în acest moment, decizia firească este să punem punct actualei campanii pentru a putea planifica pentru viitor. Încă nu pot să spun ce voi face în 2022, dar ce pot spune este că mulțumesc tuturor partenerilor mei care au rămas alături în ciuda momentelor dificile prin care am trecut.”

  Alex Cascatău

  Mai multe știri despre Campionate de Anduranța găsiți AICI.

  Sursa: Comunicat Alex Cascatău

  Photocredit: Rob Blank Photography


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss