More

  Latest Posts

  Aitken va testa monopostul de IndyCar al echipei Ed Carpenter Racing

  Pilotul de Formula 2 Jack Aitken a intrat în cadru ca potențial pilot Ed Carpenter Racing în 2022, în urma știrii că va testa pentru echipă săptămâna viitoare.

  În urma veștii că U.S. Air Force și-a retras sprijinul pentru mașina nr. 20 pe care specialistul oval Ed Carpenter o împărtășește cu un pilot de drum/stradă, fostul campion IndyCar și câștigător la Indy 500, Ryan Hunter-Reay, candidatura pentru călătorie a părut mai slabă.

  L-a eliberat pe proprietarul echipei Carpenter să se uite la câțiva piloți non-americani.

  Unul dintre aceștia este Aitken, britanicul în vârstă de 26 de ani, care a fost pilot de test și rezervă atât pentru Renault, cât și pentru Williams în ultimele patru sezoane și a concurat și la GT World Challenge Europe. În această din urmă categorie, la volanul unui Emil Frey Lamborghini Huracan, a fost rănit în 24 de ore din Spa, când mașina sa prăbușită a fost lovită de o altă mașină. Aitken a suferit fracturi la scapula și o vertebră.

  Cu toate acestea, acum urmează să testeze un ECR-Chevrolet la Sebring, luni, înainte de a merge la Abu Dhabi pentru a conduce Williams-Mercedes în antrenamentele de deschidere pentru finala sezonului de Formula 1. Aitken are deja o cursă de F1 sub centură, înlocuindu-l pe George Russell pentru Marele Premiu din Sakhir de anul trecut, când compatriotul său a fost promovat în echipa Mercedes pentru a-l înlocui pe Lewis Hamilton, care suferea de COVID-19.

  Motorsport.com a confirmat cu Carpenter că, deocamdată, testul cu Aitken este pur și simplu o „evaluare” și că nu s-a încheiat nicio înțelegere pentru 2022. Doi dintre rivalii lui Carpenter care au vorbit cu Aitken la sfârșitul verii erau la acea vreme convinși că nu dorește să treacă la IndyCar și, în schimb, ar rămâne în Europa, pentru a oferi Formula 2 încă o șansă.

  Acest lucru aduce numărul de mașini la test până la patru, în urma știrii că Nyck De Vries va conduce pentru Meyer Shank Racing-Honda, iar fostul pilot de F1 Stoffel Vandoorne va pilota un Arrow McLaren SP-Chevrolet. A patra mașină prezentă va fi Juncos Hollinger Racing-Chevy condusă de Callum Ilott.

  Există încă multe speculații cu privire la modul în care ar putea funcționa o fuziune între Juncos Hollinger – care l-a confirmat deja pe Ilott, un alt convertit al F2, pentru sezonul IndyCar 2022 – și Carlin Racing, care nu a dezvăluit nimic din viitorul său în cursele din SUA. Stephanie Tindall de la Carlin a declarat că nu ar trebui să se aștepte niciun anunț înainte de Crăciun.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de IndyCar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss