GP24 Media

LATEST POSTS

Agag spune că „nu poate înțelege” de ce a ieşit Mercedes din Formula E

Agag
Vizualizări: 16464

Cofondatorul Formula E, Alejandro Agag, „nu poate înțelege” decizia Mercedes de a renunța la campionat.

Înainte de încoronarea campionilor la Berlin în august, s-a dat vestea că Mercedes va părăsi Formula E la sfârșitul sezonului 2022, ultimul an al regulilor Gen2.

Acest lucru vine în ciuda faptului că marca a dezvăluit la începutul acestui an că se va schimba spre oferirea unei linii de mașini rutiere integral electrice până în 2030, ca parte a unei investiții de 34 de miliarde de lire sterline.

Cu toate acestea, directorul general, Toto Wolff, și directorul echipei Ian James, continuă cu un plan de a găsi investiții private sau o vânzare totală a echipei de curse din Brackley pentru a continua în campionat.

Președintele Formula E Agag a spus că decizia de a părăsi campionatul „pur și simplu îl încurcă”.

El a spus: „Nu pot să înțeleg decizia lor. Pur și simplu mă încurcă. Ei vând din ce în ce mai mult mașini electrice, vor înceta să mai vândă mașini cu ardere în Marea Britanie în 2030”.

În anunțul oficial Mercedes, s-a subliniat că o plecare din Formula E le va permite „să-și concentreze activitățile de sport cu motor” pe Formula 1, având în vedere statutul campionatului de „cel mai rapid laborator pentru dezvoltarea și demonstrarea viitoarelor tehnologii de performanță durabile și scalabile”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Agag a comparat acest lucru cu Mercedes care caută un „ultimul dans” în cursele cu motoare cu ardere.

El a continuat: „Pentru a reveni la cursele cu combustie, poate că au un „ultimul dans”.

“Ei vor să se bucure de acești ultimi ani și apoi în 2030 se vor întoarce poate la cursele electrice. Probabil înainte de asta. Dar nu pot înțelege decizia, dar nu este o problemă.”

Agag spune că „nu poate înțelege” de ce a ieşit Mercedes din Formula E

Deși Mercedes își va urma rivalii auto germani premium Audi și BMW pentru a părăsi Formula E, Agag a promis sosirea mai multor producători, subliniind în același timp valoarea intrărilor independente.

El a spus: „Avem alți producători care vin la bord foarte curând.

“Avem echipe independente fantastice. Trebuie să pregătim campionate doar cu echipe independente. Formula E este într-o formă excelentă.”

În următoarele săptămâni este așteptat un anunț despre viitorul privat al actualului set-up Mercedes Formula E.

Între timp, campionatul va invita noi producători să contribuie la reglementările Gen4.

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula E găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES