More

  Latest Posts

  ABC-ul F1 – Litera B

  Continuăm seria de articole ABC-ul F1 cu explicațiile celor mai folosiți termeni din Formula1 care încep cu litera B:

  BACKMARKER

  • monoposturile din coada plutonului care sunt prinse din urmă de monoposturile care conduc cursa.

  BALLAST

  • greutăți folosite pt a echilibra monopostul. Monoposturile sunt construite astfel încât să aibă o greutate cât mai redusă. Se adaugă BALLAST acolo unde este necesar pentru a influența distribuția greutății monopostului, astfel se obține un comportament optim al monopostului pe pistă. Conform regulamentului FIA un monopost trebuie să cântărească sub 752kg fără combustibil.

  ABC

  BARGEBOARDS

  • bargeboards sunt structuri aerodinamice amplasate pe lateralul monopostului în spatele roților din față. Principalul lor rol este de a capta fluxurile de aer și de a le canaliza către alte elemente aerodinamice ale monopostului. Mai multe detalii despre bargeboards AICI.

  BLISTERING

  • pneurile se supraîncălzesc și apar bule de gaz în structura cauciucului cauzând în cele din urmă ruperea de bucăți de pe suprafața pneului. Pe scurt, pneul își pierde proprietățile și se degradează accentuat!

  ABC

  BOTTOMING

  • este efectul rezultat de atingerea podelei monopostului cu asfaltul. Pentru a împiedica degradarea podelei mecanicii echipelor instalează plăci de titan pe exteriorul podelei. Când se produce atingerea acestor plăci cu asfaltul rezultă o cascadă de scântei.

  ABC

  BRAKE BALLANCE

  • distribuția puterii de frânare între roțile față și roțile spate. Pilotul are un buton din care comandă cum să se facă această frânare. Monopostul frânează mai puternic roțile din față sau cele din spate în funcție de cum este comandat sistemul.

  BEACHED

  • când monopostul iese de pe pistă și ajunge pe o porțiune de teren pe care nu se mai poate deplasa. Cel mai des se întâmplă când monopostul ajunge pe o porțiune acoperită cu criblură sau nisip.

  ABC

  BLACK FLAG

  • steagul negru semnifică faptul că pilotul căruia îi este adresat este descalificat. Steagul negru este acompaniat de numărul pilotului.

  BLUE FLAG

  • steag albastru arătat piloților din coada plutonului. La vederea acestui steag pilotul (BACKMARKER) este obligat să lase cale liberă pentru pilotul/piloții care vin din spate.

  BOX

  • termen folosit de inginerii de cursă prin care își cheamă piloții la boxe.

  BUMPS

  • denivelări pe asfaltul circuitului.

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan

  Photocredit: f1.com / skysports.com / motorsport.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss