More

  Latest Posts

  ABC-ul F1 – Litera B

  Vizualizări: 13467

  Continuăm seria de articole ABC-ul F1 cu explicațiile celor mai folosiți termeni din Formula1 care încep cu litera B:

  BACKMARKER

  • monoposturile din coada plutonului care sunt prinse din urmă de monoposturile care conduc cursa.

  BALLAST

  • greutăți folosite pt a echilibra monopostul. Monoposturile sunt construite astfel încât să aibă o greutate cât mai redusă. Se adaugă BALLAST acolo unde este necesar pentru a influența distribuția greutății monopostului, astfel se obține un comportament optim al monopostului pe pistă. Conform regulamentului FIA un monopost trebuie să cântărească sub 752kg fără combustibil.

  ABC

  BARGEBOARDS

  • bargeboards sunt structuri aerodinamice amplasate pe lateralul monopostului în spatele roților din față. Principalul lor rol este de a capta fluxurile de aer și de a le canaliza către alte elemente aerodinamice ale monopostului. Mai multe detalii despre bargeboards AICI.

  BLISTERING

  • pneurile se supraîncălzesc și apar bule de gaz în structura cauciucului cauzând în cele din urmă ruperea de bucăți de pe suprafața pneului. Pe scurt, pneul își pierde proprietățile și se degradează accentuat!

  ABC

  BOTTOMING

  • este efectul rezultat de atingerea podelei monopostului cu asfaltul. Pentru a împiedica degradarea podelei mecanicii echipelor instalează plăci de titan pe exteriorul podelei. Când se produce atingerea acestor plăci cu asfaltul rezultă o cascadă de scântei.

  ABC

  BRAKE BALLANCE

  • distribuția puterii de frânare între roțile față și roțile spate. Pilotul are un buton din care comandă cum să se facă această frânare. Monopostul frânează mai puternic roțile din față sau cele din spate în funcție de cum este comandat sistemul.

  BEACHED

  • când monopostul iese de pe pistă și ajunge pe o porțiune de teren pe care nu se mai poate deplasa. Cel mai des se întâmplă când monopostul ajunge pe o porțiune acoperită cu criblură sau nisip.

  ABC

  BLACK FLAG

  • steagul negru semnifică faptul că pilotul căruia îi este adresat este descalificat. Steagul negru este acompaniat de numărul pilotului.

  BLUE FLAG

  • steag albastru arătat piloților din coada plutonului. La vederea acestui steag pilotul (BACKMARKER) este obligat să lase cale liberă pentru pilotul/piloții care vin din spate.

  BOX

  • termen folosit de inginerii de cursă prin care își cheamă piloții la boxe.

  BUMPS

  • denivelări pe asfaltul circuitului.

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan
  Photocredit: f1.com / skysports.com / motorsport.com
  Sponsor:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  GP24.ro / Cosmin Blejan

  Latest Posts

  Don't Miss