More

  Latest Posts

  BARGEBOARDS – CE SUNT SI CUM FUNCȚIONEAZĂ.

  Bargeboards sunt structuri aerodinamice amplasate pe lateralul monopostului în spatele roților din față.

  Aceste structuri aerodinamice sunt construite din fibră de carbon și sunt ranforsate cu elemente metalice.

  Bargeboard

  Principalul lor rol este de a capta fluxurile de aer și de a le canaliza către alte elemente aerodinamice ale monopostului. Prin structura bargeboard-urilor, fluxul de aer este “calmat” sau forțat să creeze mici vortexuri și redistribuit către alte zone ale caroseriei. Un alt rol este de a crea o forță de apăsare asupra monopostului (monopostul devenind astfel stabil în viraje).

  Aceste structuri denumite bargeboards, diferă de la o echipă la alta prin formă și mărime. Sunt construite diferit și au structuri diferite pentru a se plia pe nevoile de aerodinamică a fiecărei echipe de F1.

  În poza de mai jos se poate observa cum bargeboard-urile de pe două monoposturi diferite, distribuie fluxul de aer spre zone diferite.

  Bargeboard

  Sunt bargedoard-urile un element important în F1? Cu siguranță, DA! La Marele Premiu al Ungariei de anul acesta, pilotul Max Verstappen cu un bargeboard inexistent în urma unui carambol din startul cursei, a avut nevoie de aproximativ 10 tururi să-l poată depăși pe Mick Schumacher care pilota un monopost net inferior!

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan
  Photocredit: Mark Sutton / autosport.com

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  GP24.ro / Cosmin Blejan

  Latest Posts

  Don't Miss