GP24 Media

LATEST POSTS

BARGEBOARDS – CE SUNT SI CUM FUNCȚIONEAZĂ.

Vizualizări: 22945

Bargeboards sunt structuri aerodinamice amplasate pe lateralul monopostului în spatele roților din față.

Aceste structuri aerodinamice sunt construite din fibră de carbon și sunt ranforsate cu elemente metalice.

Bargeboard

Principalul lor rol este de a capta fluxurile de aer și de a le canaliza către alte elemente aerodinamice ale monopostului. Prin structura bargeboard-urilor, fluxul de aer este “calmat” sau forțat să creeze mici vortexuri și redistribuit către alte zone ale caroseriei. Un alt rol este de a crea o forță de apăsare asupra monopostului (monopostul devenind astfel stabil în viraje).

Aceste structuri denumite bargeboards, diferă de la o echipă la alta prin formă și mărime. Sunt construite diferit și au structuri diferite pentru a se plia pe nevoile de aerodinamică a fiecărei echipe de F1.

În poza de mai jos se poate observa cum bargeboard-urile de pe două monoposturi diferite, distribuie fluxul de aer spre zone diferite.

Bargeboard

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sunt bargedoard-urile un element important în F1? Cu siguranță, DA! La Marele Premiu al Ungariei de anul acesta, pilotul Max Verstappen cu un bargeboard inexistent în urma unui carambol din startul cursei, a avut nevoie de aproximativ 10 tururi să-l poată depăși pe Mick Schumacher care pilota un monopost net inferior!

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan
Photocredit: Mark Sutton / autosport.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Blejan

Cosmin Blejan

RELATED ARTICLES