Latest Posts

Pirelli lansează noul Cinturato Winter 2.

Vizualizări: 38782

Pirelli lansează noul Cinturato Winter 2: o anvelopă de iarnă pentru mașini de dimensiuni medii și CUV-uri.

Debutul acesteia vine cu câteva noi tehnologii importante pionierate de compania italiană, cum ar fi canelurile de pe modelul benzii de rulare care se extind de-a lungul vieții anvelopei, captând mai multă zăpadă pentru a oferi mai multă aderență.

Disponibil la lansare în 36 de dimensiuni, de la 16 la 20 inch, Cinturato Winter 2 permite controlul suplimentar în condiții de zăpadă și umezeală, și îi oferă șoferului un confort sporit pe timpul sezonului rece. Cinturato Winter 2 aduce pe piață o performanță de top pe toate tipurile de vreme din sezonul de iarnă, după cum a demonstrat renumitul organism german de testare, TÜV SÜD, care a acordat noii anvelope Pirelli Marca de Performanță(1).

  • Pirelli cinturato winter 2: debutul unei noi anvelope de iarnă cu o tehnologie adaptivă a canelurilor.
  • Având 43 de metri de caneluri, modelul benzii de rulare al noii anvelope de iarnă pirelli oferă mai multă aderență pe suprafețe alunecoase.
  • Anvelopa a primit certificarea germană tüv süd pentru performanță în condiții umede, dar și pe zăpadă.

Pirelli

Mai multă siguranță în timp datorită canelurilor extesibile ale anvelopei
Cea mai nouă anvelopă Pirelli vine cu caneluri inovatoare extensibile, care sporesc siguranța pe toate tipurile de condiții de conducere din sezonul de iarnă, de la zăpadă la ploaie, precum și pe suprafețe alunecoase și uscate. Datorită structurii 3D a anvelopei, aceste caneluri devin de fapt mai lungi pe măsură ce cauciucul se uzează, trecând de la forma liniară inițială la una în zig-zag.

Acest lucru le mărește suprafața generală și eficiența, oferindu-i anvelopei Cinturato Winter 2 performanță suplimentară în condiții de zăpadă, umiditate și uscat. Drept urmare, Cinturato Winter 2 se bucură de o viață utilă mai lungă decât predecesorul său. În total, există în jur de 43 de metri de caneluri care îmbunătățesc aderența pe suprafețele înzăpezite, cu o creștere cu 30% a rezistenței pe zăpadă, în comparație cu Sottozero 3.

Mai mulți kilometri cu un nou compus
Noul Cinturato Winter 2 are o durată de viață mai lungă în comparație cu generația anterioară de anvelope de iarnă Pirelli datorită unui nou compus, model al benzii de rulare și structură, care prelungesc performanța anvelopei de-a lungul vieții sale.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Compusul inovator Cinturato Winter 2 a fost dezvoltat folosind un sistem inovator de polimeri lichizi care pot îmbunătăți performanța în condiții de umezeală și zăpadă, în urma unui proces brevetat de Pirelli, derivat din experiența extinsă a companiei în motorsport. Acest proces maximizează uniformitatea componentelor din interiorul compusului, sporind performanța anvelopei pentru mai mult timp pe suprafețe înzăpezite sau umede.

Pirelli

Liniște și respect pentru mediu
O atenție deosebită a fost acordată sustenabilității mediului, pentru a contribui la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor nocive. Rezistența la rulare a scăzut la Cinturato Winter 2 în comparație cu predecesorul său, care a fost clasificat în principal în categoria B și C pe eticheta UE pentru anvelope.

Pentru a îmbunătăți confortul la volan, zgomotul produs de Cinturato Winter 2 este redus la nivel minim datorită designului specific al modelului benzii de rulare, cu consecințe benefice pentru mediul înconjurător. Această îmbunătățire plasează noua anvelopă în categoriile A și B pe eticheta UE pentru anvelope.

Dezvoltat prin simulare virtuală
Proiectarea specifică a modelului benzii de rulare a fost realizată printr-un proces de dezvoltare virtuală care vizează optimizarea presiunii asupra patch-ului de contact. Acest lucru a început cu proiectarea canelurilor pentru a garanta expulzarea eficientă a apei – care permit controlul mașinii chiar și în situații de acvaplanare – și a continuat cu definirea și amplasarea canelurilor pentru a asigura o aderență maximă pe zăpadă.

Tehnologia seal inside – fără griji chiar și cu o perforare
Cinturato Winter 2 este disponibil în unele dimensiuni cu tehnologia de ultimă oră Seal Inside de la Pirelli, pentru a oferi conducătorilor auto și mai multă siguranță. Acest lucru permite șoferilor să circule chiar și în cazul unei perforări de până la patru milimetri.

Tehnologia funcționează datorită unei spume speciale aflată în interiorul anvelopei, care se mulează instantaneu pe orice obiect străin care perforează anvelopa, prevenind astfel pierderea presiunii aerului. Odată ce obiectul este îndepărtat, spuma se extinde pentru a acoperi mai mult din spațiu.

Anvelopele elect: maximizarea autonomiei mașinilor electrice și cu plug-in hibrid
Vehiculele electrice și hibride plug-in au acum la dispoziție anvelopele Cinturato Winter 2 marcate cu Elect, disponibile în dimensiunile selectate. Acestea utilizează o combinație de tehnologii cu un compus, structură și model al benzii de rulare care garantează o rezistență la rulare mai mică pentru a maximiza autonomia fiecărei mașini. În același timp, anvelopele produc mai puțin zgomot pentru un confort sporit la interior și au o aderență imediată pentru a valorifica puterea masivă și cuplul redus al mașinilor electrice.

Pirelli

Pirelli își reînnoiește gama de iarnă
Noul Cinturato Winter 2 înlocuiește anvelopele de primă generație Cinturato Winter – cu dimensiuni cuprinse între 16 și 18 inch – precum și piața de schimb Sottozero 3, care completează P Zero Winter: anvelopa de iarnă Pirelli pentru mașini mai puternice cu dimensiuni mai mari de 18 inch, introdusă iarna trecută. Cinturato Winter 2 încheie reînnoirea completă a familiei Cinturato a Pirelli, după prezentarea celei mai noi anvelope de vară Cinturato P7 din 2020 și a noului Cinturato All Season SF2 la începutul acestui an.

Mai multe știri despre Pirelli găsiți AICI.

Sursa: Communicat Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Communicat Pirelli

Latest Posts

Don't Miss