More

  Latest Posts

  FP3 – Zarco P1 pe ploaie, în timp ce Quartararo și Bagnaia se confruntă cu Q1

  Cu Zarco în frunte, este un Ducati 1-2-3 la vârf după o altă sesiune umedă la Misano, dar cei doi pretendenţi la titlu termină în afara topului 10.

  Vremea umedă i-a întâmpinat pe piloti din nou sâmbătă dimineața și Johann Zarco a terminat cel mai rapid într-un Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna FP3 cu un 1:40.384s, în timp ce francezul l-a devansat pe coechipierul Pramac Racing Jorge Martin cu 0,087s.

  Jack Miller (Ducati Lenovo Team) a făcut un Ducati 1-2-3 în frunte, dar cei doi pretendenți la titlu – Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) și Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) – nu reușesc să treacă în Q2.

  Pentru motocicliștii care se aflau în afara topului 10 înaintea sesiunii, inclusiv Quartararo, dorințele lor de vreme uscată nu s-au împlinit. Cu toate acestea, condițiile au fost suficient de bune pentru a permite unele îmbunătățiri să fie făcute la începutul de FP3, Marc Marquez (Repsol Honda Team) urcând pe locul 2 – la doar 0,026 secunde față de efortul lui Miller de vineri – după 15 minute.

  Zarco

  A fost o deschidere captivantă de 25 de minute, toți, cu excepția celor cinci, reușind să meargă mai repede decât au făcut-o vineri. Quartararo făcea progrese, dar problema pentru El Diablo era aceaşi și pentru rivalii săi. O ușoară acalmie în proceduri a venit la jumătatea FP3, iar în acea etapă, francezul era pe locul 13, cu o secundă mai jos față de cel mai rapid pilot Bagnaia.

  Ultimele 10 minute și-au ridicat apoi capul. Quartararo, locul 16, se uita la prima apariție în Q1 a sezonului. Liderul titlului a sărit pe locul 10 cu cinci minute până la final, la o secundă de Zarco, dar Danilo Petrucci (Tech3 KTM Factory Racing) l-a retrogradat rapid pe Quartararo înapoi pe locul 11. Totuși, nici Bagnaia nu era în siguranță, italianul era acum pe locul 9 cu puțin peste un minut până la final.

  Zarco

  În penultimul său tur, Quartararo a îmbunătățit – dar a fost suficient de bun doar pentru P11. Acesta a fost în curând P12 și brusc, Bagnaia a fost acum P11 și în afara locurilor Q2. FP3-ul lui Quartararo s-a încheiat după o greșeală în ultimul său tur în virajul 8, frustrări clare de văzut, dar rivalul la titlu, Pecco, nu a putut găsi suficient timp în ultimul său tur pentru a ajunge la un top 10.

  O sesiune dramatică pentru primii doi din clasamentul general îi vede pe Quartararo și pe Pecco să ajungă în Q1.

  În ciuda unui accident, Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) ajunge în Q2 în locul 4 ca cel mai rapid pilot non-Ducati, Marc Marquez ocupând locul 5 după ce a terminat vineri în afara topului 10.

  Zarco

  Coechipierul Repsol Honda, Pol Espargaro, a luat locul 6 pentru a ajunge în siguranță în schimburile de pole position, la fel ca cel mai rapid pilot Yamaha Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP) – italianul a ocupat locul 22 în FP3. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), Petrucci și Luca Marini (SKY VR46 Avintia) sunt ultimii trei care au trecut în Q2.

  Doar doi piloti pot trece de la Q1 la Q2, dar va fi Pecco sau Quartararo? Campionul Mondială în exerciţiu Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) se confruntă și el cu Q1, în ceea ce este, fără îndoială, cea mai importantă sesiune de calificări a sezonului.

  Din păcate, Lorenzo Savadori (Aprilia Racing Team Gresini) a fost declarat inapt pentru restul GP-ului Emilia-Romagna după o accidentare în primul viraj  în FP3, care l-a văzut fracturându-și clavicula dreaptă.

  Top 10 combinat:
  1. Johann Zarco (Pramac Racing) – 1:40.384
  2. Jorge Martin (Pramac Racing) + 0.087
  3. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) + 0.136
  4. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.448
  5. Marc Marquez (Repsol Honda Team) + 0.471
  6. Pol Espargaro (Repsol Honda Team) + 0.541
  7. Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.558
  8. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) + 0.580
  9. Danilo Petrucci (Tech3 KTM Factory Racing) + 0.583
  10. Luca Marini (SKY VR46 Avintia) + 0.601

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss