Latest Posts

Zandvoort, FP1: Verstappen în față, Hülkenberg iese în decor

Vizualizări: 10073

Zandvoort FP1: Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu al Olandei 2023. Nico Hülkenberg provoacă o întrerupere pe roșu la Zandvoort cu un accident.

Max Verstappen continuă de unde a rămas după pauza de vară: olandezul a stabilit cel mai bun timp pe circuitul de dune în prima sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu de casă de la Zandvoort. Pilotul echipei Red Bull Racing a avut nevoie de 1:11,852 minute pentru circuitul de 4,259 kilometri. Din cauza unui accident al lui Nico Hülkenberg, sesiunea a trebuit să fie întreruptă timp de aproape zece minute (mai multe despre acest lucru în secțiunea Incidente).

Zandvoort, Verstappen

Rezultatul:
Max Verstappen a fost cu aproape trei zecimi de secundă mai rapid pe pneuri soft decât Fernando Alonso pe Aston Martin F1. Locul al treilea i-a revenit lui Lewis Hamilton la Mercedes AMG F1. Câștigătorul recordului a fost la aproape patru zecimi de secundă în spatele campionului mondial. Sergio Perez a fost la o jumătate de secundă în urmă, pe locul patru. Williams Racing a fost surprinzător de puternică: Alexander Albon a fost al cincilea, iar Logan Sargeant al șaptelea. Între timp, Lando Norris s-a regăsit în McLaren F1.

Oscar Piastri, Yuki Tsunoda și Esteban Ocon au completat top 10. Pilotul Ferrari Charles Leclerc a făcut fără pneuri soft și, prin urmare, s-a clasat doar pe locul 16. Nico Hülkenberg a terminat pe locul 18 după un derapaj, în timp ce Lance Stroll abia a apucat să piloteze din cauza unei probleme la motor și nu a reușit să stabilească un timp.

Zandvoort, Verstappen

Incidentele:
Într-o sesiune de antrenamente discretă, Fernando Alonso a fost primul care a provocat incidente. Veteranul a frânat la capătul liniei drepte din spate, a trecut prin pietriș la ieșirea din virajul unsprezece și s-a rezolvat din nou pe pistă la ieșirea din virajul doisprezece. Max Verstappen a copiat greșeala aproape unu la unu în ultimul său tur de antrenament – nici călătoria sa în patul de pietriș nu a fost prea rea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Nico Hülkenberg a provocat roșu și câteva resturi de carbon cu puțin mai puțin de 20 de minute înainte de finalul sesiunii. Pilotul de la Haas a pierdut partea din spate în penultimul viraj. Nico Hülkenberg s-a rotit în pietriș la punctul culminant al virajului din dreapta și a ajuns să lovească ușor aripa dreaptă față. Pentru Nico Hülkenberg, prima sesiune de antrenamente s-a încheiat prematur, ceilalți 19 piloți au fost lăsați să revină pe pistă după o întrerupere de opt minute.

Zandvoort, Verstappen

Pilotul zilei de vineri:
Carlos Sainz a fost nevoit să elibereze cockpitul Ferrari pentru prima sesiune de antrenamente. De două ori pe sezon, așa cum prevede regulamentul, fiecare echipă trebuie să aibă un pilot junior care să participe la o sesiune de antrenamente. Pentru că în 2023 mai sunt încă multe weekenduri de sprint și circuite stradale, Carlos Sainz a ales să facă pauza de antrenamente la Zandvoort.

Prin urmare, pilotul junior Academiei Ferrari, Robert Shwartzman a fost lăsat să urce în SF-23. În 2022, el a pilotat deja sesiunile de debutanți de la Austin și Abu Dhabi. Rusul cu pașaport israelian a lăsat mașina intactă și a terminat sesiunea pe locul 19 după 25 de tururi. La fel ca și coechipierul său Leclerc, el a optat pentru pneurile soft.

Zandvoort, Verstappen

Tehnologia:
La începutul sesiunii, existau încă numeroase rake-uri aero pe mașini. În ciuda opririi în timpul pauzei de vară, șase echipe aveau piese noi în bagaje. Echipa Aston Martin F1 a adus probabil cea mai mare actualizare cu un tren de rulare complet nou, care ar trebui să inițieze o nouă direcție de dezvoltare.

Vremea:
După aversele de ploaie de joi, vremea din ziua de antrenamente a fost miloasă cu fanii care veniseră deja în număr mare. Cu temperaturi ale aerului de 21 de grade și ale asfaltului de 35 de grade, a rămas uscat sub cerul puternic înnorat. Sâmbătă și duminică, riscul de ploaie este semnificativ mai mare.

Zandvoort, Verstappen

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Olandei în acest weekend:

 • Vineri 25.08.2023, 17:00 – 18:00, Antrenamente Libere 2
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 1
 • Sâmbăta 26.08.2023, 12:30 – 13:30, Antrenamente Libere 3
  F1TV Pro, Digisport 4, (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 2
 • Sâmbăta 26.08.2023, 16:00 – 17:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 4, Prima Sport 2
 • Duminica 27.08.2023, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 1

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Zandvoort, Verstappen
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss