More

  Latest Posts

  Yuki Tsunoda va debuta în F1 cu AlphaTauri în 2021

  Pilotul japonez, Yuki Tsunoda își va face debutul în Formula 1, cu AlphaTauri în 2021, inlocuindu-l pe Daniil Kvyat. Se zvonea de mult că tânărul pilot, susținut de Honda, va fi coechipierul lui Pierre Gasly, la echipa-soră, a celor de la Red Bull, după ce a avut un sezon impresionant în F2. Tsunoda este primul nipon din Formula 1, după o perioadă de 6 ani de absență – Kamui Kobayashi a concurat pentru ultima dată în 2014 cu Caterham.

  „A fost mereu visul meu să ajung în F1, ca de altfel a multor altor piloți, deci sunt foarte fericit”, a declarat Tsunoda. „Vreau să mulțumesc Scuderiei AlphaTauri, celor de la Red Bull și lui Dr. Marko pentru această oportunitate și desigur, tuturor de la Honda, pentru sprijinul acordat de-a lungul carierei, pentru că m-au ajutat să concurez în Europa.”

  „De asemenea, le mulțumesc echipelor cu care am concurat până acum, mai ales Carlin, de la care am învățat atât de multe, anul acesta. Înțeleg că voi aduce cu mine speranțele fanilor din Japonia, așa că voi da totul pentru ei.”

  Tsunoda a ajuns în Europa acum 2 ani, după ce a participat la competiții, exclusiv în Japponia. A progresat rapid, după ce a câștigat Campionatul Japonez de F4, în 2018. A încheiat sezonul din 2019, de Formula 3, pe locul 9, ca mai apoi, să atragă toate privirile în F2, după ce a ajuns pe podium de 7 ori (incluzând două victorii).

  „Red Bull a urmărit cariera lui Yuki îndeaproape și sunt sigur că va fi un element cheie pentru echipă, în viitor”, a spus directorul AlphaTauri, Franz Tost. „L-am privit în F2 anul acesta și a demonstrat că este capabil să îmbine un stil agresiv de pilotaj cu o tehnică bună. Când a testat la Imola cu monopostul din 2018, a avut timpi pe tur constanți, la simularea unei curse. A progresat pe parcursul zilei și le-a oferit inginerilor opinii pertinente. În plus, relația sa cu inginerii Honda, reprezintă un atu. La testul din Abu Dhabi, din această săptămână, a arătat că învață rapid și este pregătit să ajungă în Formula 1.”

  Tsunoda și-a obținut Super Licența, de curând, așadar le-a permis celor de la Red Bull să își facă planuri de viitor, cu el. Asta înseamnă că Daniil Kvyat va pleca din F1, cu 2 victorii și 110 starturi și cum este destul de clar că Lewis Hamilton va semna cu Mercedes, mai rămâne doar un loc disponibil, la Red Bull, alături de Max Verstappen.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss