Latest Posts

Ypres Rally Belgia ocupă locul vacant din calendarul WRC 2022

Vizualizări: 15168

Campionatul Mondial de Raliuri a dezvăluit că Raliul Ypres Belgia va ocupa locul vacant din calendarul 2022.

Celebrul eveniment de asfalt și-a făcut debutul în WRC anul trecut, dar a fost omis din programul inițial din 2022, deoarece WRC a lăsat un loc deschis pentru posibilitatea ca Raliul Irlandei de Nord să se alăture calendarului. Cu toate acestea, în decembrie anul trecut, a fost anunțat că speranțele Raliului Irlandei de Nord de a se alătura calendarului 2022 s-au năruit după ce nu a reușit să asigure finanțarea necesară până la termenul limită, impus de Motorsport UK pentru a se asigura că poate organiza evenimentul.

Raliul Ypres Belgia s-a confruntat cu competiția de la Barum Czech Rally Zlin pentru a ocupa locul vacant din 18-21 august, dar WRC a anunțat astăzi că Belgia va găzdui turul al nouălea din acest sezon. „Belgia a adus ceva cu totul diferit în WRC de anul trecut, datorită probelor sale speciale dificile și formatului rapid”, a declarat Jona Siebel, director general al WRC Promoter. „Regiunea Ypres se lansează din toată inima în săptămâna de raliuri. Există o mare agitație în etape și suntem siguri că aceasta va fi reprodusă chiar în oraș de data aceasta, când fanii vor avea voie să intre în frumosul parc Grote Markt. „Am fost foarte impresionați de profesionalismul și planurile echipei de organizare din Zlin”, a adăugat Siebel.

Ypres Rally

“Raliul rămâne un eveniment cheie în Campionatul European de Raliuri FIA și ușa rămâne deschisă pentru ambițiile lor WRC. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm cu ei.” Managerul categoriei FIA WRC, Andrew Wheatley, a adăugat: „Ypres Rally Belgium a intervenit sezonul trecut în circumstanțe excepționale și a reușit să ofere un eveniment puternic și inovator, care a prezentat ADN-ul raliului Belgian.

Anul trecut, Thierry Neuville de la Hyundai a câștigat o victorie memorabilă la Ypres Rally Belgia, după ce l-a învins pe coechipierul de atunci, Craig Breen, în timp ce Kalle Rovanpera de la Toyota a completat podiumul. WRC se îndreaptă în Suedia săptămâna viitoare pentru a doua rundă a campionatului. Joi s-a confirmat că evenimentul va fi disputat în 17 etape în loc de 19, după ce organizatorii au fost nevoiți să anuleze două etape din cauza renilor din zonă.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss