Latest Posts

Yamaha vrea ca Morbidelli să se „răzbune” în sezonul 2022

Vizualizări: 16066

Șeful echipei Yamaha, Massimo Meregalli, spune că se așteaptă ca Franco Morbidelli să se „răzbune” în acest sezon ca pilot de uzină MotoGP.

Triplul câștigător și vicecampionul din 2020 a îndurat o campanie toridă anul trecut, în care a obținut doar un podium în timp ce se lupta pentru ritm în prima jumătate a sezonului pe o Yamaha veche de doi ani, în culorile Petronas SRT. El a fost forțat să plece de la TT-ul olandez din iunie până la Marele Premiu din San Marino din septembrie, în timp ce și-a revenit după o intervenție chirurgicală de la o accidentare la genunchi, moment în care a fost promovat la echipa Yamaha de uzină cu un contract de doi ani pentru a-l înlocui pe Maverick Vinales.

Cu doar șapte puncte în ultimele cinci curse ca pilot Yamaha de uzină în 2021, Meregalli crede că revenirea lui Morbidelli a fost „prea devreme” – dar știe că italianul „se potrivește foarte bine” cu M1. „Ceea ce mă aștept de la Franco este un fel de răzbunare după sezonul trecut, pentru că a avut prea multe lucruri care au mers prost”, a spus Meregalli. „A început destul de bine, apoi s-a accidentat, a decis să se opereze și apoi s-a mutat la echipa fabricii.

„Probabil că a vrut să sară înapoi pe motocicletă prea devreme, cu scopul ca recuperarea să fie mai scurtă, dar probabil că a fost mai grea. A folosit ultimele curse pentru a se obișnui cu noul echipaj, noua motocicletă de uzină. Dar sunt foarte curios să-l văd pe Franco într-o formă bună, mergând pe motocicletă așa cum era obișnuit să facă înainte de a se accidenta. E obișnuit să meargă pe motocicletă, știm că se potrivește foarte bine cu M1-ul nostru.”

Franco Morbidelli

Morbidelli a arătat o formă solidă în timpul testelor de pre-sezon din februarie pe M1 2022, încheind testul din Indonezia pe locul cinci la general. Cu toate acestea, admite că stilul său de condus este încă mai „legat” de motocicleta din 2019 pe care a condus-o anterior. „Trebuie să îmbunătățesc sentimentul cu motocicleta”, a spus Morbidelli, întrebat de ce mai are nevoie de la noul pachet Yamaha. „Tocmai am sărit pe motocicletă într-o stare [fizică] bună în Sepang, așa că ne-am început munca cu Patrick [Primmer, șef de echipaj] și am început să construim o bază și, în sfârșit, am obținut o bază bună.

„Și am reușit să fim din ce în ce mai buni pe parcursul celor trei zile aici, și am reușit să stoarcem performanța și să vedem ceva interesant. Deci, am nevoie de ceva mai multă senzație pe motocicletă, mai multe cunoștințe despre motocicletă. Se comportă diferit față de cea din ’19, încă simt că sunt legat mai mult de cea din ’19 decât de modelul din ’22. Așadar, trebuie să mă amestec puțin mai bine cu ’22.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sezonul MotoGP 2022 începe în acest weekend în Qatar.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss