Latest Posts

Yamaha „nu va renunța niciodată” la Morbidelli pe fondul problemelor la MotoGP.

Vizualizări: 22764

Massimo Meregalli, șeful Yamaha, a declarat că marca japoneză „nu va renunța niciodată” să-l readucă pe Franco Morbidelli la ritmul său de victorie din 2020, în contextul unei campanii dificile de MotoGP în 2022.

Franco Morbidelli a fost cel mai bun pilot Yamaha în 2020 la bordul modelului M1 cu specificația 2019, condus de Petronas SRT, italianul câștigând trei curse și terminând pe locul al doilea în campionat, după Joan Mir de la Suzuki. De atunci, el a luptat să recupereze acea formă, motocicleta sa îmbătrânită, împreună cu problemele de accidentare, care i-au afectat sezonul 2021, în timp ce trecerea la echipa de fabrică i-a adus o adaptare dificilă la Yamaha cu specificația 2022.

Situat pe locul 19 în clasament, cu doar 25 de puncte la activ în raport cu cele 172 ale coechipierului Fabio Quartararo în fruntea clasamentului, viitorul lui Franco Morbidelli a fost la un moment dat sub semnul întrebării pentru 2023, deși avea un contract în vigoare. Cu toate acestea, Yamaha se angajează să onoreze acest lucru și lucrează pentru a-l readuce la nivelul său anterior.

Yamaha

„În acest moment, Fabio Quartararo este cu adevărat singurul care poate exploata punctele bune ale Yamaha, dar lucrăm din greu pentru a încerca să-l readucem pe Franco Morbidelli acolo unde era în 2020”, a declarat Massimo Meregalli înainte de pauza de vară de luna trecută. „Cu toții îi cunoaștem capacitatea și nu vom renunța niciodată până când nu vom atinge acest obiectiv. Suntem convinși de viteza și de performanțele pe care le are Franco Morbidelli”.

„În acest moment căutăm cu adevărat o soluție care să-i permită să se simtă mai confortabil pe bicicletă, să fie mai rapid și consecvent, pentru că probabil rezultatele din curse nu arată ceea ce face în ultimele curse. Dar ritmul pe care îl arată în antrenamente se îmbunătățește deja”. Massimo Meregalli a adăugat că ritmul lui Franco Morbidelli în calificări este cel care maschează îmbunătățirile reale de ritm pe care le-a făcut anul acesta. „Ceea ce îi lipsește acum este atacul în timp”, a explicat Massimo Meregalli. „Este, de asemenea, foarte greu de înțeles”.

„Se plânge că are prea multă aderență și că nu poate să vireze și să lase bicicleta să se învârtă așa cum și-ar dori. Sunt destul de convins că, cu o poziție de start mai bună, cu siguranță rezultatele sale în curse vor fi cu siguranță mai bune. Nu este ușor pentru noi să recuperăm poziții în timpul cursei. Așa că, pentru moment, ne vom atinge obiectivul de a-l duce la start mai spre față vom începe să-l vedem pe Franky (Franco Morbidelli) revenind la viteza lui”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss