More

  Latest Posts

  Yamaha dezvăluie motocicleta de MotoGP pentru 2022

  Echipa Yamaha și-a dezvăluit motocicleta de MotoGP pentru sezonul 2022, în timp ce Fabio Quartararo se angajează în apărarea titlului din 2021 cu marca japoneză.

  În ajunul testelor de pre-sezon la Circuitul Internațional Sepang, Yamaha a devenit cea mai recentă echipă care și-a dezvăluit culorile pentru noua campanie într-o prezentare online. După o secetă de șase ani, Yamaha a devenit în sfârșit campioană mondială în 2021, prin amabilitatea francezului Quartararo, care a obținut cinci victorii în curse în drumul către titlu în primul său an, acesta fiind semnat pentru a-l înlocui pe Valentino Rossi.

  Yamaha

  Yamaha a terminat, de asemenea, pe locul al doilea în campionatul constructorilor, după Ducati, într-un an care a fost în mare măsură dificil pentru restul piloților mărcii. Continuând parteneriatul de titlu cu gigantul de băuturi energizante Monster Energy, noile motociclete Yamaha sunt decorate în mod similar cu predecesorul lor din 2021. „2021 a fost un sezon cu adevărat grozav pentru noi”, a spus șeful echipei Lin Jarvis.

  „Dar acum este 2022 și sunt foarte încântat să încep acest sezon. Avem o echipă grozavă și doi piloți grozavi. „Au trecut șase ani până când am câștigat ultima dată, 2015 cu Jorge, așa că să revenim în vârf a fost cu adevărat, cu adevărat plin de satisfacții pentru echipă. „Desigur, pentru piloti, pentru toți sponsorii noștri, pentru grupul Yamaha, a fost coroana unui an fantastic în general.”

  Quartararo rămâne cu echipa pentru 2022, după ce a încheiat un contract de doi ani cu Yamaha la începutul lui 2020. Francezul nu va purta placa numărul unu în acest sezon, optând în schimb să rămână cu tradiționalul său #20. Coechipierul lui Quartararo la echipa de uzină în acest an este Franco Morbidelli, vicecampionul din 2020. Morbidelli a fost adus pentru a-l înlocui pe Maverick Vinales, care a ales să renunțe la echipă cu un an mai devreme decât era planificat – înainte de a fi dat afară după GP-ul din Stiria pentru că a încercat să-și deterioreze în mod deliberat motocicleta din frustrare la Red Bull Ring.

  Italianul a petrecut cinci curse pe margine anul trecut, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi înaintea TT-ului olandez, după un incident de antrenament. Yamaha a anunțat la începutul acestei săptămâni că de triplul câștigător de cursă în MotoGP, Cal Crutchlow, va rămâne ca pilot oficial de teste până la sfârșitul anului 2023.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss