Latest Posts

Yamaha a anunțat retragerea din Raliul Dakar

Vizualizări: 13835

Yamaha și-a anunțat încheierea prezenței în clasa de motociclete a Raliului Dakar, în urma evenimentului de luna trecută din 2022, precum și a seriei FIM Cross-Country Rallies.

Marca japoneză a fost un pilon de bază al Dakarului încă de la începutul evenimentului în 1979, obținând nouă victorii la clasa de motociclete de atunci. Cu toate acestea, ultimul său triumf a venit în 1998, când Stephane Peterhansel a câștigat ultima dintre cele șase victorii la Dakar pe două roți pe o Yamaha. Succesul a fost mai greu de obținut în ultimii ani pe fondul dominației KTM și Honda, ultimul său podium având loc în 2014, când Olivier Pain a terminat pe locul al treilea.

Adrien van Beveren a fost cel mai bine clasat pilot Yamaha la ediția din 2022 din Arabia Saudită luna trecută, pe locul patru. În ciuda faptului că și-a încheiat prezența motocicletelor de uzină, Yamaha nu va abandona complet Dakarul, deoarece s-a angajat să susțină în continuare clasa SSV. „În timp ce Raliul Dakar a reușit în principal să rămână aproape de rădăcinile sale, chiar și atunci când s-a mutat din Africa sa spirituală, lumea în care există s-a schimbat considerabil”, a declarat președintele Yamaha Motor Europe, Eric de Seynes.

Yamaha

„Clienții noștri de off-road au acum așteptări diferite și caută produse diferite, iar noi trebuie să le răspundem dacă vrem să rămânem conectați. „Din acest motiv am decis să punem capăt istoriei noastre lungi pe două roți la Raliul Dakar și la Campionatul Mondial FIM de Raliuri Cross-Country, întărindu-ne simultan angajamentul de a conduce Dakar pe patru roți cu Yamaha YXZ1000R SSV. “

În afara Dakarului, Yamaha s-a bucurat de un oarecare succes în seria FIM Cross-Country Rallies, Helder Rodrigues fiind încoronat campion al pilotilor cu marca în 2011. Van Beveren a fost pe locul doi la puncte anul trecut în spatele lui Matthias Walkner de la KTM, în timp ce coechipierul Ross Branch a obținut o victorie în Raliul Kazahstanului.

  • Mai multe știri despre Raliul Dakar găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss