Latest Posts

X44, echipa lui Hamilton, stabilește ritmul în Q1 înaintea finalei Extreme E

Vizualizări: 28159

Echipa X44 a lui Lewis Hamilton a stabilit ritmul timpuriu în calificările din Extreme E, în timp ce dorește să cucerească campionatul în faţa echipei Rosberg X Racing în finala sezonului Jurassic X-Prix.

X44 se află la 16 puncte de echipa Campionului Mondial de Formula 1 Nico Rosberg și este pe cale să-și mențină recordul de calificare de 100% în runda a cincea și ultima din Dorset, Marea Britanie.

Datorită iernii britanice care limitează orele de lumină, cursele au fost împărțite între vineri după-amiază și sâmbătă dimineața.

În prima sesiune, echipa X44 formată din Sebastien Loeb și Cristina Gutierrez au fost ultimii care au alergat pe traseul de 2,36 mile de la baza militară Bovington, după ce au ratat locul de calificare alocat.

Acest lucru a venit după ce echipajul condus de Prodrive a schimbat în grabă invertorul frontal al Odyssey 21 E-SUV după ce a identificat o defecțiune în urma unei actualizări software de la Spark Racing Technology, ceea ce a însemnat că a scăpat de o penalizare pentru întârziere.

Un start obligatoriu pentru toți piloții bărbați în prima parte a calificărilor a însemnat că Loeb a fost pe locul fierbinte în primele două din cele trei tururi în jurul terenului de probă și a alergat cel mai repede.

X44, echipa lui Hamilton, stabilește ritmul în Q1 înaintea finalei Extreme E

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Multiplul campionul mondial de raliuri și-a încheiat perioada cu o pernă de 1,86 secunde, în ciuda faptului că a alergat larg peste saltul final pentru a pierde timp în timp ce zdrăngăna peste un semn publicitar.

În ciuda acestui fapt, turul independent de 2m25.329s al lui Loeb a marcat cel mai rapid circuit al evenimentului.

El i-a predat maşina coechipierei Cristina Gutierrez, care la scurt timp a renunțat la încă trei secunde, dar și-a anulat munca grea prin tăierea unui banc și înclinarea pe două roți pentru a cădea înapoi cu 1,96s înainte de final.

Dar Gutierrez a transformat avantajul rămas, deoarece ea și alergarea imperfectă a lui Loeb s-au combinat pentru un timp total de 9m19.985s pentru a realiza cel mai rapid efort al rundei de până acum.

Runda finală de la X44 a avut un cost pentru RXR, care a fost mutat înapoi pe locul doi, deoarece Molly Taylor și Johan Kristoffersson erau în derivă.

Deși au căzut cu 1,9 secunde în spatele lui X44, prima sesiune din Dorset a fost confortabil cea mai competitivă cursă de calificare de până acum în Extreme E, deoarece doar 26 de secunde au acoperit câmpul cu nouă mașini.

Acciona Sainz, echipa co-fondată de Carlos Sainz Sr, a fost depășită de programul de întârziere pentru X44 și a trecut la al treilea cel mai rapid timp.

Dublul campioan mondial de raliuri, Sainz, a trebuit să trântească ușa cu aripi de pescăruș când s-a deschis la începutul cursei sale, iar apoi Laia Sanz a fost profund impresionată de ultimul ei tur.

Pilotul Raliului Dakar s-a combinat cu Sainz pentru un total de 9m22.742s pentru a ateriza pe locul al treilea, la doar opt zecimi mai departe de RXR.

Mattias Ekstrom și Jutta Kleinschmidt de la Abt Cupra, fiind primii ieșiți în calificări, s-au clasat pe locul patru înaintea unei perechi de piloți cu aspect nou pentru concernul Veloce Racing.

Lance Woolridge și-a făcut debutul competitiv ca înlocuitor al demisului Stephane Sarrazin, în timp ce dubla campioană din W Series, Jamie Chadwick, s-a întors în cockpit după ce a ratat Sardinia.

Echipa Andretti United, câștigătoare a evenimentului din Groenlanda, s-a clasat pe locul șase, Catie Munnings a căutat o sesiune de acupunctură de joi seara după o aterizare grea la antrenamente.

Sara Price a făcut același lucru cu o vizită la osteopat, revenind vineri după-amiază pentru a stabili un timp de 9m35.166s pentru Chip Ganassi Racing, în timp ce ea și Kyle Leduc caută să pună la culcare o serie toridă de nesiguranță.

JBXE și Xite Energy Racing au finalizat ordinul fiind penalizați.

Mai multe ştiri despre Campionatul de Extreme E găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss