Latest Posts

WRC: Tanak câștigă în Finlanda

Vizualizări: 22847

În weekendul ce tocmai a trecut, vacanța de vară în Campionatul Mondial de Raliuri s-a încheiat, sportivii revenind la treabă, în Finlanda, ei având de trecut 23 de probe speciale, rapide și pline de săritori, raliul alergându-se pe macadam.

Totul a început joi seara, cu superspeciala din Harju, acolo unde Tanak obține timpul reper, dar greul avea să vină în următoarele 3 zile de concurs.

Prima zi adevărată de concurs a reprezentat un duel intens între Tanak și Ostberg, pentru ei această suprafață de rulare fiind pe gustul lor, cei doi împărțind victoriile de specială în ziua 1 de concurs. În pluton, apăreau problemele pentru două echipaje Hyundai. Thierry Neuville a întâmpinat probleme, belgianul a ratat o intersecție și a lovit un copac, el terminând ziua pe 10. Celălalt nume de la Hyundai, Andreas Mikkelsen, s-a rostogolit, dar a continuat cursa, el pierzând aproape 3 minute.

Din nou, Tanak s-a dezlănțuit pe probele finlandeze, el reușind să își mărească avansul față de Ostberg, bucla a doua de speciale revenindu-i estonianului. Ostberg avea să simtă presiunea lui Latvala, localnicul venind tot mai aproape de norvegian, pilotul de la Citroen a adăugat o roată de rezervă în plus, asta afectând greutatea, dar și manevrabilitatea mașinii sale de concurs.

Ultima zi de concurs avea să înceapă rău pentru Esapekka Lappi, pilotul Toyota fiind nevoit să abandoneze după ce a ieșit în decor. Ott Tanak a ales să își conserve poziția la general, el reușind să termine raliul pe primul loc, totodată estonianul ia și punctele bonus de pe Power Stage.

Echipajul estonian Ott Tanak/Martin Jarveoja-Toyota Yaris WRC se impun în Finlanda, pentru ei fiind cea de-a doua victorie din acest sezon, după cea din Argentina. Pe treapta a doua a podiumului au încheiat raliul, norvegienii Mads Ostberg/Torstein Eriksen-Citroen C3 WRC, iar podiumul a mai fost completat de Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila-Toyota Yaris WRC.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Echipajele ce au terminat în puncte sunt:

4.Hayden Paddon/Sebastian Marshall-Hyundai i20 WRC

5.Sebastien Ogier/Julien Ingrassia-Ford Fiesta RS WRC

6.Teemu Suninen/Mikko Markkula-Ford Fiesta RS WRC

7.Elfyn Evans/Daniel Barritt-Ford Fiesta RS WRC

8.Craig Breen/Scott Martin-Citroen C3 WRC

9.Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul-Hyundai i20 WRC

10.Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Hyundai i20 WRC.

La general, Neuville rămâne lider, Ogier este pe 2, iar Tanak pe 3. În clasamentul constructorilor, Hyundai este pe primul loc.

Următoarea rundă a WRC va avea loc în Germania, raliul reprezentând întoarcerea la asfalt, totul având loc în perioada 16-19 august, acțiunea de acolo va putea fi văzută pe TelekomSport și Red Bull TV.

Foto-wrc.com

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss