Latest Posts

WRC Suedia: Rovanpera îl conduce pe Solberg vineri dimineață

Vizualizări: 14725

Kalle Rovanpera de la Toyota conduce Raliul Suediei în fața lui Oliver Solberg de la Hyundai, după un start plin de evenimente în Campionatului Mondial de Raliuri.

Rovanpera a intrat în frunte după ce a câștigat etapa 3 și l-a valorificat pe coechipierul Esapekka Lappi, care și-a blocat GR Yaris-ul în etapa 3, scăzând finlandezul de la conducere pe locul șase la general. Drept urmare, Rovanpera a revenit în serviciu cu un avans de 10,4s față de Solberg, care a condus un start puternic pentru Hyundai pe drumurile cu zăpadă de mare viteză. Elfyn Evans a ocupat locul trei, cu 1,2 secunde mai în spate, în ciuda eforturilor de a găsi încredere la volanul lui GR Yaris.

Thierry Neuville de la Hyundai a încheiat dimineața pe locul patru în fața coechipierului Ott Tanak, care a condus după ce a câștigat etapa de deschidere, dar a scăzut din timp la următoarele două teste. S-a dovedit a fi o dimineață dificilă pentru M-Sport, când Craig Breen a căzut în etapa a 2-a, în timp ce problemele hibride l-au împiedicat pe Gus Greensmith, care este cel mai bun alergător Ford pe locul opt (+55.0s), cu un prudent Adrien Fourmaux pe al nouălea.

Un cuplu de îngheț peste noapte, cu zăpadă slabă i-a surprins pe mulți dintre piloți când raliul a început cu explozie prin etapa de deschidere de 14,9 km. Cu toate acestea, Tanak a fost cel care a ieșit în frunte când Hyundai a început raliul pe piciorul din față. Estonia a câștigat etapa cu 0,4 secunde de la Rovanpera, care a impresionat pentru Toyota în ciuda faptului că a fost primul pe drum. Solberg a întors capetele în egală măsură, încheind testul la o secundă de Tanak și cu 0,8 secunde mai repede decât Neuville, deoarece Hyundai a ocupat trei dintre primele patru locuri.

Craig Breen

Lapi la întoarcerea sa în WRC a fost cu doar 1,9 secunde mai departe de ritm și mai rapid decât Evans, care a suferit daune cosmetice la spatele mașinii sale după o periere cu un banc de zăpadă. Breen, al doilea pe drum, a reușit doar al șaptelea cel mai rapid timp. Coechipierii M-Sport, Greensmith și Fourmaux, au pornit lent, primul pierzând 15 secunde după ce a depășit o intersecție, în timp ce cel din urmă a fost concentrat pe conducerea în sine. Drama a lovit în etapa a 2-a când Breen a scos steagurile roșii în urma unei lovituri de mare viteză care i-a lăsat Puma-ul îngropat în zăpada adâncă.

Irlandezul suferise deja o învârtire după ce a tăiat un banc de zăpadă la începutul etapei, dar al doilea incident i-a încheiat ziua prematur. Lappi, pilotând al treilea GR Yaris pe care îl va împărți cu Sebastien Ogier în acest sezon, a jucat odată cu reluarea etapei. Finlandezul a câștigat testul cu 2,5 secunde de la Rovanpera pentru a câștiga o etapă care a sporit încrederea, în timp ce Solberg este al treilea cel mai rapid.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tanak a pierdut timp luptându-se cu probleme de echilibru, în timp ce Neuville a avut noroc că etapa a fost oprită, deoarece a suferit o problemă cu bateria și o problemă tehnică care a fost rezolvată cu 10 secunde înainte de controlul timpului din etapa 3.

Belgianul a primit un timp nominal împreună cu Greensmith, care a fost, de asemenea, susținut de steagul roșu. Rovanpera a aprins ecranele de cronometrare în etapa finală a dimineții pentru a câștiga testul cu 0,7 secunde față de Neuville pentru a recâștiga conducerea generală. Evans a fost al treilea cel mai rapid, în timp ce Solberg a scăzut timp după ce a recunoscut că a condus prea precaut. De asemenea, Tanak a pierdut timp după ce și-a pierdut bara de protecție din față care a afectat aerodinamica lui i20 N, în timp ce o blocare la începutul etapei pentru Lappi a contribuit la dispariția câștigătorului Raliului Finlandei din 2017 din frunte.

Necazurile M-Sport au continuat în etapa finală, deoarece Greensmith nu avea putere hibridă care părea să fi fost declanșată de o problemă anterioară a cutiei de viteze. Raliul Suediei continuă în această după-amiază cu o a doua trecere a etapelor de dimineață, înaintea unei etape cu spectatori în centrul orașului Umea.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss