More

  Latest Posts

  WRC: Sebastien Ogier câștigă Raliul Mexicului

  Intr-o perioadă grea pentru lume și cu o sumedenie de amânări in zona motorsportului, iată că am avut și ceva de văzut, mai exact etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri, Mexic, fiind prima cursă ce s-a desfășurat pe macadam.

  Raliul a început cu două superspeciale desfășurate la lumina farurilor în Guanajuato, acolo unde Thierry Neuville a fost cel mai rapid pe ambele treceri.

  Prima buclă din ziua secundă i-a revenit lui Sebastien Ogier, el purtând un duel aprig cu Ott Tanak, dar acesta întâmpină probleme. Pe bucla a doua, Ogier își mărește avantajul, iar Neuville se retrage cu probleme tehnice.

  Ziua de sâmbătă avea să fie și ultima, deoarece organizatorii au decis să anuleze probele de duminică din cauza COVID-19. Astfel, ultima zi de concurs a început cu un moment dificil pentru M-Sport. Mașina echipajului Esapekka Lappi/Janne Ferm i-a foc, iar așa se încheie raliul pentru ei. In schimb la vârf, Ogier a dominat ziua și reușește să încheie cursa victorios.

  Astfel echipajul Sebastien Ogier/Julien Ingrassia reușește prima victorie la bordul Toyotei Yaris WRC. Pe locul secund s-au clasat campionii mondiali, Ott Tanak/Martin Jarveoja-Hyundai i20 WRC, iar pe locul 3 au sosit finlandezii Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen-Ford Fiesta WRC, aceștia având un ritm bun pe probele mexicane.

  Câștigătorii etapei trecute, Elfyn Evans/Scott Martin-Toyota Yaris WRC ajung la final pe 4, ei fiind urmați de coechipierii lor, Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen. Restul numelor ce au terminat în puncte au fost: Pontus Tidemand/Patrik Barth-Skoda Fabia R5 Evo, Nikolay Gryazin/Yaroslav Federov-Hyundai i20 R5, Marco Bulacia/Giovanni Bernacchini-Citroen C3 R5, Gus Greensmith/Elliott Edmondson-Ford Fiesta WRC și Ole Christian Veiby/Jonas Andersson-Hyundai i20 R5.

  La WRC 2 Tidemand câștigă, iar la WRC 3 Bulacia obține prima sa victorie de campionat mondial.

  Din păcate, CoronaVirus a amânat etapa a patra, Argentina, astfel sezonul urmând să se reia în Portugalia in luna mai.

   

  Sursa: Andrei Mangalia-Author

  Photocredit: Facebook-Jaanus Ree Photography


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss