Latest Posts

WRC se îndreaptă spre 2023 cu un calendar cu o nouă înfățișare interesantă.

Vizualizări: 29993

WRC: Conceptul complet nou de trei țări și revenirea în America de Nord și America de Sud sunt principalele puncte de atracție ale calendarului de 13 etape.

Un concept complet nou de trei țări și revenirea în America de Nord și de Sud sunt principalele puncte de atracție ale calendarului celor 13 etape din 2023 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA. Într-o inovație interesantă, WRC va avea o etapă care se va desfășura în trei țări, când Austria, Republica Cehă și Germania vor găzdui Raliul Europei Centrale în perioada 26 – 29 octombrie. Raliul pe asfalt va avea ca punct de plecare orașul Passau din sud-estul Germaniei.

WRC
Andreas Mikkelsen, Hyundai Shell Mobis WRT. Raliul Chiliei 2022. Photocredi: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Desfășurându-se din ianuarie până în noiembrie, calendarul din 2023 prezintă o serie de etape regulate, alături de revenirea Mexicului și a Chile pentru prima dată de la Covid-19.
„Am fost absolut hotărâți să readucem calendarul WRC la nivelul de dinainte de Covid, cu o bună răspândire a evenimentelor în interiorul și în afara Europei”, a spus directorul principal de evenimente, Simon Larkin de la WRC Promoter, compania care promovează Campionatul Mondial de Raliuri.

Acesta a continuat: „A existat o cerere foarte mare pentru numărul limitat de locuri din calendar, dar suntem mulțumiți de gama și varietatea de evenimente pe care le avem.
Acestea vor reprezenta o mare provocare sportivă pentru concurenți, precum și cele mai importante evenimente de profil din fiecare țară”.

WRC
Sebastien Loeb, M-Sport Ford. Raliul Monte Carlo 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Gândurile sale au fost împărtășite de directorul general al firmei WRC Promoter, Jona Siebel. „Suntem incredibil de fericiți să ne întoarcem în America de Nord și de Sud”, a declarat entuziasmat Jona Siebel. „Am menținut un dialog cu organizatorii Mexicani și Chilieni pe tot parcursul pandemiei Covid și suntem încrezători că acum este momentul potrivit pentru revenirea noastră. În plus, cu un nou concept interesant adăugat la mix, WRC este bine plasat pentru a ajunge la mai mulți fani ca niciodată”.

Începând cu tradiționala deschidere a sezonului la Monte-Carlo, în perioada 19 – 22 ianuarie, zăpada și gheața din Suedia (9 – 12 februarie) îi așteaptă pe piloți pentru a doua etapă, deoarece campionatul revine la Umeå, după un debut de succes al raliului de iarnă cu un nou aspect în 2022.

WRC
Kalle Rovanpera, Toyota Gazoo Racing. Raliul Suediei 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Prima călătorie pe distanțe lungi a anului duce campionatul la Raliul Guanajuato Mexic, în perioada 16 – 19 martie, înainte de o întoarcere în Europa pentru primul eveniment pe asfalt al anului, Raliul Croației, în perioada 20 – 23 aprilie. Competiția croată intră acum în cea de-a treia ediție și va avea din nou ca punct de plecare capitala țării, Zagreb.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mijlocul anului reflectă calendarul din 2022, cu Vodafone Rally de Portugal (11 – 14 mai), Rally Italia Sardegna (1 – 4 iunie), Safari Rally Kenya (22 – 25 iunie), Rally Estonia (20 – 23 iulie), Secto Rally Finland (3 – 6 august) și EKO Acropolis Rally Greece (7 – 10 septembrie), care revin cu un aspect și o atmosferă similare.

Pe măsură ce sezonul începe să se îndrepte spre punctul culminant, America de Sud ne așteaptă, deoarece WRC se întoarce la Concepción, Chile, pentru prima dată de la debutul său în 2019. Evenimentul pe macadam se va desfășura în perioada 28 septembrie – 1 octombrie. La sfârșitul lunii octombrie, Austria, Cehia și Germania găzduiesc Raliul Europei Centrale înainte de FORUM8 Rally Japan – care va găzdui din nou finalul sezonului între 16 și 19 noiembrie.

WRC
Thierry Neuville, Hyundai Motorsport. Raliul Keniei 2022. Photocredi: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Calendarul complet este următorul:

 1. Monte-Carlo: 19 – 22 ianuarie
 2. Suedia: 9 – 12 februarie
 3. Mexic: 16 – 19 martie
 4. Croația: 20 – 23 aprilie
 5. Portugalia: 11 – 14 mai
 6. Italia: 1 – 4 iunie
 7. Kenya: 22 – 25 iunie
 8. Estonia: 20 – 23 iulie
 9. Finlanda: 3 – 6 august
 10. Grecia: 7 – 10 septembrie
 11. Chile: 28 septembrie – 1 octombrie
 12. Europa Centrală (AUT, CZE, GER): 26 – 29 octombrie
 13. Japonia: 16 – 19 noiembrie
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss