Latest Posts

WRC se gândește la etapele în Orientul Mijlociu și SUA.

Vizualizări: 25510

Campionatul Mondial de Raliuri WRC lucrează la adăugarea în calendarul său a primei etape din Orientul Mijlociu, pentru prima dată din 2011 încoace, ceea ce s-ar putea întâmpla încă de anul viitor.

Se înțelege că WRC este în discuții cu mai multe părți din regiune pentru a adăuga o etapă în deșert la programul său din 2023. WRC este în curs de finalizare a calendarului de anul viitor și a vizat o extindere la 14 evenimente, cuprinzând potențial opt etape bazate în Europa și șase raliuri pe distanțe lungi. Orientul Mijlociu a apărut ca o zonă cheie pentru WRC, care nutrește ambiția de a găzdui cel puțin o etapă pe fiecare continent din lume. În ultimele două sezoane, WRC a fost nevoit să se concentreze preponderent pe Europa din cauza pandemiei COVID-19.

Nivelul de top al raliurilor a fost absent din Orientul Mijlociu din 2011, când Sebastien Ogier a câștigat Raliul Iordaniei. Națiunea a găzduit trei etape WRC în 2008, 2010 și 2011. Nu este clar dacă Iordania este din nou în cursă, deși se pare că Arabia Saudită ar putea fi, de asemenea, o opțiune logică. Aceasta a găzduit Raliul Dakar din 2020 și a organizat rundele de deschidere ale seriei electrice de off-road Extreme E în 2021 și 2022.

WRC
Sebastien Ogier, Jordan Rally – Jordania 2011. Photocredit: Red Bull Content Pool, GEPA Pictures.

„Dacă ne uităm la calendarul de acum, avem un eveniment bun pe zăpadă, avem Africa, avem raliul Acropolis din Grecia și acestea sunt evenimentele pe care am vrut să le aducem înapoi”, a declarat directorul de evenimente WRC, Simon Larkin. Cred că un eveniment în Orientul Mijlociu, și în special un eveniment în deșert, este cel care lipsește din acest puzzle. Este ambiția noastră să aducem unul în Campionatul Mondial de Raliuri și chiar de anul viitor, iar noi lucrăm pentru acest obiectiv.

„Ne-ar plăcea să realizăm un calendar în care să concurăm pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii. De asta are nevoie campionatul mondial și asta era ceea ce plănuisem pentru 2020, iar anul viitor ne dorim o revenire la normalitatea absolută”. În timp ce Orientul Mijlociu a apărut ca un candidat pentru a se alătura calendarului din 2023, este de asemenea de așteptat ca și Mexicul să revină anul viitor pentru prima dată din 2020, deși un anunț oficial nu a fost încă făcut de WRC”.

Aceasta se va alătura evenimentelor de cursă lungă din Kenya, care a încheiat un contract până în 2026, precum și turneelor din Noua Zeelandă și Japonia, care lucrează la o reînnoire pentru 2023.

WRC
Kalle Rovanpera, Safari Rally – Kenya 2022. Photocredit: Red Bull Content Pool, Jaanus Ree.

WRC lucrează la extinderea în SUA:
WRC are de mult timp ambiția de a-și asigura un punct de sprijin în SUA, piața americană fiind considerată un teren de luptă cheie pentru părțile interesate din campionat și o regiune cu un sprijin tot mai mare pentru raliuri. WRC a vizitat ultima dată SUA în 1988, când Raliul Olympus din Washington a fost câștigat de Miki Biasion de la Lancia.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După cum s-a raportat anul trecut, WRC a lucrat pentru a găzdui un eveniment demonstrativ în America în 2022, în timp ce campionatul își continuă încercarea de a asigura o rundă de campionat în regiune. Larkin a confirmat că planurile sunt încă în lucru pentru un fel de eveniment promoțional în acest an, deși nu se așteaptă ca actuala generație de mașini Rally1 WRC să fie prezentă.

„SUA rămâne ținta noastră numărul unu pentru un eveniment în viitor, fără îndoială”, a adăugat Larkin. „Încă mai lucrăm la acest lucru pentru anul acesta. În al patrulea trimestru al acestui an ne așteptăm să avem ceva, fie că este vorba de o demonstrație, de o prezentare rutieră sau de un eveniment de testare. SUA este atractivă pentru fiecare dintre părțile interesate din campionat. Știm că există o bază de fani extraordinară, deoarece vedem din cifrele de implicare a fanilor pe toate platformele noastre”.

WRC
Travis Pastrana, Red Bull Global Rally Cross – USA 2015. Photocredit: Red Bull Content Pool, Justin Kosman.

„Nu sunt multe alte țări în care mergem în care avem ambasadori existenți, precum Travis Pastrana și Ken Block, care participă deja la acest sport. Vedem că este o platformă de lansare excelentă pentru WRC să avem un eveniment acolo. Trebuie doar să găsim un oraș potrivit”.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss