Latest Posts

WRC Sardinia: Tanak își mărește avansul în ultima dimineață.

Vizualizări: 13672

Ott Tanak și-a mărit avansul în Raliul Sardiniei duminică dimineața, apropiindu-se de prima victorie în Campionatul Mondial de Raliuri din era Rally1, atât pentru el, cât și pentru Hyundai Motorsport.

Campionul mondial din 2019 și-a redus ritmul în încercarea de a-și păstra avantajul în ultima dimineață, dar estonianul și-a mărit avansul față de Craig Breen de la M-Sport Ford la 56,9s. Dani Sordo de la Team Hyundai Motorsport și-a consolidat locul trei cu o diferență de 36,4s față de Pierre-Louis Loubet de la M-Sport Ford, care este pe cale să obțină cel mai bun rezultat din carieră în WRC.

Liderul campionatului, Kalle Rovanpera, de la echipa Toyota Gazoo Racing, a încheiat bucla de dimineață pe locul cinci în clasamentul general, la 2m55,0s de lider, după ce vineri a avut probleme la deschiderea drumurilor de pietriș accidentate. Colegul de echipă al lui Kalle Rovanpera de la Toyota Gazoo Racing, Takamoto Katsuta, și Gus Greensmith de la M-Sport Ford au completat plutonul Rally1. În ciuda faptului că a dat înapoi din viteză, Ott Tanak și-a adjudecat a opta victorie de etapă a evenimentului, impunându-se în prima probă a zilei.

Tanak

Ott Tanak a efectuat această depășire cu 1,7 secunde mai repede decât Toyota lui Esapekka Lappi, după ce finlandezul a căzut sâmbătă de la conducere. Craig Breen a fost al treilea cel mai rapid, lăsând să-i scape mai mult timp lui Ott Tanak, dar irlandezul a fost complet concentrat să încheie raliul pe locul doi pentru a-și egala cea mai bună clasare din carieră în WRC. „Conduc doar la cinci sau șase zecimi”, a declarat Craig Breen. „Mi-ar plăcea foarte mult să fiu pe podium astăzi, așa că acesta este planul”.

Și Dani Sordo a avut o stare de spirit similară, spaniolul înregistrând al patrulea timp. Elfyn Evans de la Toyota Gazoo Racing și Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport au reintrat în raliu după abandonurile de sâmbătă, dar cei doi au trecut fără probleme de etapa 18 pentru a-și păstra pneurile pentru etapa de putere de la finalul raliului. Cei doi au făcut scântei de viață în etapa 19, prima trecere prin Sassari, care va acționa ca etapă de putere în această după-amiază. Thierry Neuville a câștigat etapa cu 2,4s față de Elfyn Evans, cu Esapekka Lappi pe locul trei.

Ott Tanak a fost al cincilea cel mai rapid, dar nu a avut chef să își asume riscuri, dezvăluind că a luat două dintre cele mai durabile pneuri hard ca o precauție suplimentară. „Am luat două pneuri hard în mașină pentru că trebuie să o ducem la final și să minimizăm practic riscul de pană”, a declarat Tanak. „Mașina funcționează bine, dar aceasta va fi foarte dură mai târziu”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tanak

Kalle Rovanpera a ales să își economisească pneurile în timpul testului, dar nu a fost încrezător că va figura în Powerstage mai târziu astăzi. „A fost în regulă”, a spus el. „Încerc să economisesc puțin pneurile. Ar fi fost mai bine să merg mai repede și să simt pentru următoarea trecere, dar cred că Powerstage-ul va fi atât de dur încât nu va face nicio diferență”.

  • Echipajele vor repeta cele două etape de dimineață pentru a încheia Raliul Sardiniei în această după-amiază.
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss