More

  Latest Posts

  WRC Sardinia: Tanak își mărește avansul în ultima dimineață.

  Ott Tanak și-a mărit avansul în Raliul Sardiniei duminică dimineața, apropiindu-se de prima victorie în Campionatul Mondial de Raliuri din era Rally1, atât pentru el, cât și pentru Hyundai Motorsport.

  Campionul mondial din 2019 și-a redus ritmul în încercarea de a-și păstra avantajul în ultima dimineață, dar estonianul și-a mărit avansul față de Craig Breen de la M-Sport Ford la 56,9s. Dani Sordo de la Team Hyundai Motorsport și-a consolidat locul trei cu o diferență de 36,4s față de Pierre-Louis Loubet de la M-Sport Ford, care este pe cale să obțină cel mai bun rezultat din carieră în WRC.

  Liderul campionatului, Kalle Rovanpera, de la echipa Toyota Gazoo Racing, a încheiat bucla de dimineață pe locul cinci în clasamentul general, la 2m55,0s de lider, după ce vineri a avut probleme la deschiderea drumurilor de pietriș accidentate. Colegul de echipă al lui Kalle Rovanpera de la Toyota Gazoo Racing, Takamoto Katsuta, și Gus Greensmith de la M-Sport Ford au completat plutonul Rally1. În ciuda faptului că a dat înapoi din viteză, Ott Tanak și-a adjudecat a opta victorie de etapă a evenimentului, impunându-se în prima probă a zilei.

  Tanak

  Ott Tanak a efectuat această depășire cu 1,7 secunde mai repede decât Toyota lui Esapekka Lappi, după ce finlandezul a căzut sâmbătă de la conducere. Craig Breen a fost al treilea cel mai rapid, lăsând să-i scape mai mult timp lui Ott Tanak, dar irlandezul a fost complet concentrat să încheie raliul pe locul doi pentru a-și egala cea mai bună clasare din carieră în WRC. „Conduc doar la cinci sau șase zecimi”, a declarat Craig Breen. „Mi-ar plăcea foarte mult să fiu pe podium astăzi, așa că acesta este planul”.

  Și Dani Sordo a avut o stare de spirit similară, spaniolul înregistrând al patrulea timp. Elfyn Evans de la Toyota Gazoo Racing și Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport au reintrat în raliu după abandonurile de sâmbătă, dar cei doi au trecut fără probleme de etapa 18 pentru a-și păstra pneurile pentru etapa de putere de la finalul raliului. Cei doi au făcut scântei de viață în etapa 19, prima trecere prin Sassari, care va acționa ca etapă de putere în această după-amiază. Thierry Neuville a câștigat etapa cu 2,4s față de Elfyn Evans, cu Esapekka Lappi pe locul trei.

  Ott Tanak a fost al cincilea cel mai rapid, dar nu a avut chef să își asume riscuri, dezvăluind că a luat două dintre cele mai durabile pneuri hard ca o precauție suplimentară. „Am luat două pneuri hard în mașină pentru că trebuie să o ducem la final și să minimizăm practic riscul de pană”, a declarat Tanak. „Mașina funcționează bine, dar aceasta va fi foarte dură mai târziu”.

  Tanak

  Kalle Rovanpera a ales să își economisească pneurile în timpul testului, dar nu a fost încrezător că va figura în Powerstage mai târziu astăzi. „A fost în regulă”, a spus el. „Încerc să economisesc puțin pneurile. Ar fi fost mai bine să merg mai repede și să simt pentru următoarea trecere, dar cred că Powerstage-ul va fi atât de dur încât nu va face nicio diferență”.

  • Echipajele vor repeta cele două etape de dimineață pentru a încheia Raliul Sardiniei în această după-amiază.
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Red Bull Content Pool


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss