Latest Posts

WRC Raliul Croației: Rovanpera răspunde la atacul de sâmbătă al lui Tanak.

Vizualizări: 12593

Kalle Rovanpera va aborda ultima zi a Raliului Croației echipat cu un avantaj sănătos după ce a răspuns la atacul lui Ott Tanak sâmbătă după-amiază.

Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a fost sub presiunea lui Ott Tanak de la Hyundai Motorsport, după ce a pierdut aproape un minut în fața campionului mondial din 2019, în urma unei pene în partea stângă față în etapa a 11-a, în această dimineață. Ott Tanak a reușit să se apropie la 13s de Kalle Rovanpera în timpul după-amiezii, înainte ca liderul raliului să revină câștigând ultima probă a zilei, al șaptelea cel mai bun timp al său din acest eveniment, pentru a-și extinde avansul general la 19,9s.

Ott Tanak a apărut ca fiind cel mai apropiat rival al lui Kalle Rovanpera după ce colegul său de echipă de la Hyundai Motorsport, Thierry Neuville, a fost sancționat cu un minut de penalizare în timpul nopții pentru depășirea vitezei pe o secțiune de drum, ceea ce l-a făcut pe belgian să coboare de pe locul doi pe locul patru în clasamentul general.

Rovanpera

Pilotul M-Sport-Ford, Craig Breen, a încheiat ziua pe ultima poziție a podiumului, dar are doar un avans subțire de 4,9s față de Thierry Neuville, aflat pe locul patru. Thierry Neuville a început ziua cu 28,8s în urma lui Craig Breen, dar a produs o revenire entuziasmantă, deși s-a luptat cu o problemă la motor.

Elfyn Evans, pilotul echipei Toyota Gazoo Racing, a încheiat ziua pe locul cinci, după ce a urcat o poziție în urma accidentului lui Oliver Solberg în etapa a noua, în urma căruia Hyundai-ul său a luat foc. Oliver Solberg și copilotul Elliott Edmondson au scăpat nevătămați din incident. Takamoto Katsuta a fost ultima dintre mașinile Rally1, care a parcurs întreaga distanță până acum, pe locul șase.

Pentru prima dată în acest weekend, echipajele s-au confruntat cu condiții însorite și uscate pentru prima dintre etapele de după-amiază, o repetare a testului care a fost anulat după accidentul de mare viteză al lui Oliver Solberg. Revenit în acțiune după ce o coliziune cu un bolovan i-a pus capăt mai devreme zilei de vineri, Esapekka Lappi a obținut a doua victorie de etapă a zilei, pilotul de la Toyota Gazoo Racing depășindu-l pe Thierry Neuville cu 0,7s în privința celui mai bun timp.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Rovanpera

Timpul lui Thierry Neuville a sosit în ciuda faptului că Hyundai-ul său a suferit o problemă la motor care l-a limitat la 40% din accelerație pentru ultimii cinci kilometri. Luptându-se cu o problemă la cutia de viteze, Ott Tanak i-a luat mai mult timp liderului raliului, Kalle Rovanpera, reducând deficitul general la 13s, în condițiile în care acesta din urmă a ales o abordare mai prudentă după pană anterioară.

Esapekka Lappi a lovit din nou în etapa a 14-a pentru a obține o triplă a celor mai rapizi timpi, de data aceasta având o diferență de 2.7s față de Thierry Neuville, care a confirmat că motorul său a funcționat normal în etapa respectivă. Ritmul lui Thierry Neuville i-a permis să ia mai mult timp din diferența față de Craig Breen, aflat pe locul trei la general, diferența ajungând la 5,9s. Kalle Rovanpera a reușit să îl devanseze pe Ott Tanak, ceea ce a făcut ca avansul său la general să se extindă din nou la 14,8s.

Echipajele au fost nevoite să sară peste etapa 15, deoarece organizatorii evenimentului au anulat etapa din motive de siguranță din cauza vizibilității scăzute, în condițiile în care în jurul probei de 15,85 km a coborât o ceață groasă.

Rovanpera

Ultima etapă a zilei, desfășurată sub soarele de seară, a fost câștigată de Kalle Rovanpera cu 3,4s față de coechipierul său Esapekka Lappi. „Acesta este răspunsul meu. A fost o etapă bună – full send”, a declarat Kalle Rovanpera când a fost întrebat dacă acesta a fost un răspuns la presiunea lui Ott Tanak. Thierry Neuville a reușit să recupereze încă o secundă în fața lui Craig Breen, după ce l-a învins pe irlandez cu al treilea timp al etapei.

Raliul Croației se încheie duminică, după alte patru probe.

  • Live Timing și rezultate actualizate găsiți AICI.
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss